UTA Arad

Balint: „Au prea multe momente în care adversarul ne-a pus sub presiune, considerăm acest rezultat un eșec”


Petrolul Ploiești încheie sezonul fără succes împotriva UTA-ei. După 0-0, pe „Ilie Oană” și 0-1 la Arad, în sezonul regular, a urmat un 1-1 în play-out pe arena prahoveană. A fost al doilea meci al lui Laszlo Balint pe banca „lupilor”, care și-a înfruntat pentru prima oară echipa pe care a promovat-o în SuperLigă și a mai antrenat-o apoi alți doi ani, împărțiți în două mandate.

Echipa sa a condus timp de 70 de minute, dar Micovschi le-a stricat calculele ploieștenilor. „Nu știu în ce măsură suntem mulțumiți cu acest rezultat de egalitate, dar, dacă stăm să privim strict desfășurarea jocului, este evident că au fost, din păcate, prea multe momente în care adversarul ne-a pus sub presiune. Momente pe care cred eu că puteam să le gestionăm mai bine și anumite situații pe care le puteam evita, greșeli colective sau individuale. Nu suntem mulțumiți cu un punct, dar trebuie să ridicăm capul rapid din pământ. I-am văzut pe băieți foarte supărați în vestiar după meci. Pe undeva mă bucur că sunt supărați și consideră practic un eșec acest egal pe propriul teren. Este un semieșec, dar practic toți băieții mi-au confirmat acest lucru, că îl considerăm un eșec. În primul rând jucătorii trebuie să creadă foarte mult în potențialul lor și să ne ridicăm nivelul de joc. Pentru că astăzi, din păcate, au fost destul de multe momente în care am suferit la acest aspect. Trebuie să remarcăm și evoluția lui Zima, pentru că, la fel ca și la Cluj, a avut câteva intervenții decisive. Una peste alta, așa ca disponibilitate, la efort, ca atitudine, trebuie să-i fericit pe băieți, dar și ei conștientizează că la nivelul exprimării trebuie să fim un pic mai buni”, a spus Laszlo Balint, antrenorul „petroliștilor”.

Tehnicianul brașovean a fost fair-play și a recunoscut că la golul anulat lui Omondi echipa sa a avut noroc. „A fost acel gol anulat de VAR al lui Omondi, o execuție pe care chiar vreau să o remarc. Am avut șansă, să spunem, la acea fază și echipa a reacționat bine. Am reușit să ne creăm ocazii, dacă acolo reușeam să facem 2-0, cred că ne asigurăm rezultatul, dar, pe de altă parte, trebuie să ne gândim că și ei au avut o ocazie uriașă în debutul partidei. Nu trebuia să ne lăsăm surprinși și să ajungem într-o situație de genul. Chiar dacă mi s-a transmis de la colegii mei de pe bancă că ar fi fost un offside înainte la acel duel la Huja. Trebuie să analizăm rapid, e clar că au fost momente psihologice, de asta este frumos fotbalul. Cred că a fost un meci plăcut în care ambele echipe au arătat că își doresc prin anumite mijloace să-și asigure rezultatul. Până la urmă, este un punct în clasament, mai sunt 12 puncte puse în joc și încercăm să facem tot ceea ce ține de noi să scoatem maximum din fiecare partidă”, a adăugat antrenorul care a fost schimbat de Mircea Rednic chiar în urmă cu un an, după un eșec al UTA-ei pe „Ilie Oană”, 1-2 cu Chindia.

Și tot Gyuszi Balint are o nedumerire legată de echipa sa. „Pentru mine este un semn de întrebare faptul că ieșim de la cabine timorați, apăsați, trebuie să rezolvăm acest lucru. Este clar că este o apăsare mentală, dar e clar că e ceva din punct de vedere psihic, pentru că s-a văzut, am avut acele momente în care ne-am clătinat. Dar, după aia am reușit să reacționăm și să avem destul de multe momente bune, chiar ocazii. Ceea ce trebuie să subliniez din nou este modul în care au venit din nou de pe bancă jucătorii. Pentru că au venit cu tonus bun Berisha, Isfan, Iustin (n.a. Răducan), Dumitriu, chiar Garutti. Iar aici vreau să fiu foarte deschis cu voi și să spun că sunt nemulțumit de faptul că în momentul în care am apelat la apărarea cu trei fundași centrali am avut mai multe probleme decât atunci când am jucat cu doi. Și asta în condițiile în care UTA au jucat cu doi atacanți de la început. Raționamentul pentru care l-am introdus pe Garutti a fost faptul că în acel moment UTA a jucat cu doi atacanți cu talie și era clar vor veni cu mai multe mingi la careu, am spus să avem o siguranță suplimentară. Din păcate, am fost surprinși cu aceste mingi în spatele nostru, din nou, aspecte pe care e clar că ni le evidențiază jocul și trebuie să le reglăm rapid. E clar, trebuie să fim mai atenți, mai responsabili, trebuie să avem mai mult curaj și mai multă încredere pentru că, repet, eu cred foarte mult în potențialul acestui grup. Important e ca să creadă și ei și să avem această disponibilitate prin care să putem să lăsăm ultimul strop de energie în teren”, a mai afirmat tehnicianul prahovenilor.

Ca și UTA, Petrolul joacă joi în runda intemediară, dar seara, la ora 19, la Sibiu, cu Hermannstadt. „Sper să ne revenim rapid și să înțelegem că ne așteaptă o deplasare foarte dificilă pe terenul unei echipe de asemenea valoroase, cu individualități. Sută la sută, Hermanstadt o să-și propună să reacționeze la fel cum a făcut-o și UTA azi, pentru că vin după un rezultat nu tocmai bun, etapa trecută, pe propriul teren. Le-am spus și băieților că totul depinde de noi în fiecare meci. Din punctul meu de vedere, avem potențialul să ne luptăm pentru locurile fruntașe din acest play-out, dar e clar că încă mai avem mult de muncă”, a încheiat Balint.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button