Baschet

Finala LNBF se mută la Arad, unde FCC UAV vrea să o egaleze pe CSM CSU Constanța! Popov: „Nu dezarmăm, mai ales că avem suporterii alături!”





Finala Ligii Naționale de Baschet Feminin se reia la Arad, de la scorul de 2-0 în favoarea lui CSM CSU Constanța. FCC UAV nu a făcut cele mai bune meciuri pe Litoral, fiindcă a fost condusă în permanență de marea favorită la câștigarea titlului în acest sezon și a cedat la 7 (65-72), respectiv 19 puncte (69-88). Până la urmă, „galben-albastrele” au produs deja surpriza în semifinala cu Sepsi Sfântu Gheorghe, multipla campioană a ultimilor ani, dar se dovedește că baschetbalistele din Constanța formează o nucă mult mai tare.

Popov: „Pregătim ceva surprize și avem cei mai mulți și inimoși suporteri, nicăieri nu e ca la Arad”

Misiunea elevelor lui Miroslav Popov este de acum una singură, să împingă lupta pentru locul 1 până în meciul 5, iar pentru asta trebui să-și valorifice avantajul terenului propriu. Totul începe cu disputa de marți seara, de la ora 19, când Tereza Vitulova și colegele sale trebuie să o bată în premieră stagională pe echipa lui Alexandru Olteanu într-o Polivalentă arădeană ce se anunță plină ochi. „Ne pregătim normal, am jucat deja două jocuri la Constanța și am făcut o analiză. În primele 20 de minute, adversarele au început tare, au avut ceva avantaj, iar apoi am revenit în joc, am echilibrat în sferturile 2 și 3, iar în sfertul 4 am recuperat și mai mult din diferență, dar nu suficient. În primul meci am recuperat de la 16 la un punct, în al doilea am ajuns la minus 3 puncte. Doar că mai mult nu s-a putut, căci nu am avut precizie, am ratat multe oportunități, mai ales aruncări de la distanță. Au fost 3 minute în care nu am reușit să recuperăm o diferență de 6 puncte și am realizat că strategia lor este să fie foarte agresive. Schimbau jucătoarele care presau aruncătoarele noastre la fiecare 3 minute. S-a creat, astfel, o presiune, jucătoarele noastre au obosit, noi nu avem o bancă așa numeroasă precum adversarele noastre și asta s-a simțit. Noi avem o formulă de bază și câteva rezerve, ele au dubluri pe toate posturile, sunt foarte puternice. Cu toate astea, pentru meciul următor ne-am propus să nu dezarmăm, nu ne dăm bătuți, pregătim ceva cu care să le surprindem și încercăm să câștigăm. Și eu și fetele ne dorim să câștigăm măcar meciul următor, dacă nu chiar pe ambele, mai ales că jucăm acasă. Ne pregătim normal ca și pentru meciul cu Sfântu Gheorghe, dar sunt și unele particularități ale adversarelor de care trebuie să ținem seama. Principalul obiectiv la meciul următor este să nu le lăsăm să arunce liber, trebuie să le blocăm, pentru că au aruncătoare foarte bune. Practic, în acest moment au cele mai bune jucătoare românce, dar noi suntem surpriza acestui sezon pentru că am eliminat Sfântu Gheorghe, am făcut un salt calitativ foarte mare și vrem să învingem echipa din Constanța în meciul următor. Am la dispoziție tot lotul, vom avea tribunele pline cu suporteri, sunt sigur că ne vor susține așa cum numai ei știu să o facă. Avem cei mai mulți și inimoși suporteri, nicăieri nu e ca la Arad. Așteptăm toți fanii noștri să ne susțină și le mulțumim pentru sprijin, împreună cu ei putem câștiga”, e mesajul lui Miroslav Popov, antrenorul sârb al echipei de baschet feminin a Aradului.

Murray: „Cât timp mai avem meciuri de jucat vom fi unite ca o echipă și ne vom juca șansa”

Taylor Murray a marcat 19 puncte în cele două meciuri disputatea la Constanța și știe că atât ea, cât și colegele sale pot și au datoria să facă mai mult acum că finala se mută la Arad. „Cred că va fi un meci greu, trebuie să ne revenim după cele două partide pierdute la Constanța. Cât timp mai avem meciuri de jucat vom fi unite ca o echipă și ne vom juca șansa. Dacă am ajuns până în acest punct, vrem să câștigăm. Jucăm acasă, avem suporterii noștri în spate care vor face o atmosferă incredibilă. În primele două partide nu am cedat, am avut și momente bune și mai puțin bune. Acum a trecut, vine alt meci, trebuie să fim mai unite și să jucăm ca o echipă”, susține conducătorul de joc american.

Ultimele bilete se vând online și mâine, la sală

Biletele la meciul de mâine seară, cel cu numărul trei, pot fi cumpărate online de AICI. Dacă există probleme cu achiziția, organizatorii spun că pot apela numerele 0743300164 sau 0727855838 pentru asistență. Prețurile sunt aceleași ca și până acum. La zona VIP biletele costă 30 de lei. În restul sălii, biletele de adulți costă 10 lei dacă sunt cumpărate online și 15 lei dacă sunt luate de la sală (luni, între orele 17 și 18,30 sau marți, între orele 16,30 și 18,30), în timp ce tichetele pentru copii între 3 și 14 ani sunt 5 lei. ”Vă rugăm să veniți din timp pentru a intra în sală chiar dacă aveți deja biletele cumpărate , pentru a evita problemele care au fost la intrare la semifinala cu Sepsi, când s-a creat o mare aglomerație. Data trecută au rămas pe dinafară câteva zeci de persoane. Am fost obligați să închidem casa de bilete pentru a rămâne libere cele 10% din locuri cerute de lege. Bonus, pentru cei care vin mai repede. Fetele vor arunca în tribune fulare când vor ieși la încălzire” – anunță „oficialii celor de la FC UAV Arad.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button