UTA Academie

Momentul adevărului pentru UTA U 17, joacă pe terenul lui FCSB pentru biletele în finala Ligii Elitelor: „Suntem pregătiți, am muncit un an întreg pentru acest meci”





Juniorii sub 17 ani au Academiei UTA nu au profitat de avantajul terenului propriu în turul semifinalei Ligii Elitelor. FCSB a impus remiza (2-2) pe „Motorul”, la capătul unei partide dominată ușor de gazde, dar care au plătit tribut unui final slab de primă repriză și un început similar și în cea de-a doua. Prin urmare, după ce Ilie și Gogescu au întors reușita lui Țăroi, Dragoș a găsit calea spre golul egalizator ce amână verdictul pentru duminică, de la ora 11, la baza deținută de Gigi Becali.

Indreica: „Am lucrat mult tactic în această săptămână, eu cred că ne-a intrat bine în cap ceea ce avem de făcut”

Va fi al treilea duel dintre cele două formații în ultima lună de zile, căci s-a mai jucat și o semifinală de Cupă, tot la București. FCSB a reușit atunci tot două goluri, dar arădenii doar unul, așa că trupa pregătită de Ionuț Ilie are un ascendent moral. Jucătorii „roș-albi” par – însă – că s-au convins de ceea ce va fi important la meciul de mâine. „Absolut toate golurile pe care ni le-au dat adversarii au fost pe greșeli personale, deci în nici un caz nu mai avem voie să le comitem. De această dată, sunt 90 de minute decisive pentru soarta calificării, ne jucăm tot sezonul duminică. Ne-am pregătit din vara anului trecut să ajungem la acest moment, ar fi mare păcat să nu ajungem să jucăm cu trofeul pe masă. Mai ales că le-am luat pulsul adversarilor și ne-am dat seama că nu sunt mai buni decât noi, adică avem forța să trecem de ei. Nu va fi deloc simplu, probabil și ei gândesc ca noi, joacă acum acasă și ne vor lua tare. Dar, suntem pregătiți de orice, am lucrat mult tactic în această săptămână, eu cred că ne-a intrat bine în cap ceea ce avem de făcut. Faptul că au fost suporterii din galerie la meciul de la Arad ne-au dat o motivație în plus, vom juca și pentru ei, dar și club la București”, afirmă Luca Indreica, fundașul central al UTA-ei, care provine din mijlocaș central.

Șiclovan: „Ar fi o dezamăgire să ne poticnim chiar acum, mai ales că FCSB nu e mai bună decât noi”

Post pe care joacă Darius Șiclovan, cel care a centrat la golul de 2-2 al lui Dragoș. „Chiar dacă nu am câștigat la Arad, ne-am convins că au destule puncte slabe, pe care de această dată vrem să le speculăm până la capăt. Am lucrat ceva la antrenamentele acestei săptămâni și vrem să punem în practică. Cel mai important este să avem atitudine și să nu ne pierdem încrederea în noi. Să ne uităm în spate, să ne aducem aminte de unde venim, cât am sacrificat fiecare ca să ajungem la un meci de marea finală. Știm că reprezentăm UTA, dar cred că acest meci e important și pentru fiecare dintre noi, ca fotbaliști. Ar fi o dezamăgire să ne poticnim chiar acum, mai ales că, așa cum am spus, FCSB nu e mai bună decât noi. Eu spun că de această dată nu trebuie să luăm gol, căci de dat vom da, ca de fiecare dată în meciurile cu ei. Plecăm, practic, de la 0-0, e important să rezolvăm calificarea, nici nu contează cum, prelungiri sau penalty-uri. Deși ar fi bine să nu trecem prin emoțiile loteriei penalty-urilor, eu zic că batem 2-0”, afirmă Șiclovan.

Delegația utistă s-a pus pe drum în această dimineață spre capitală fără mai vechii accidentați Chiș, Măgulean și Stanciu, acesta din urmă fiind singurul fotbalist din echipă ce a debutat deja în SuperLigă. „Raul e un jucător important pentru noi, se simte absența sa în această semfinală, dar trebuie să fim puternici și să scoatem la suprafață spiritul de echipă. Când există așa ceva, orice jucător e de înlocuit, indiferent de numele său”, mai afirmă Darius Șiclovan.

Pentru disputa de mâine dimineață, antrenorii Mihai Petcuț și Costel Bogoșel ar putea apela la: L. Roșu – Felea, Indreica, Groza, Ștef – Șiclovan, M. Rusu – Popa-Leca, Țăroi, Ad. Dragoș – Huc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button