Fotbal judetean

„Grănicerii” s-au descurcat și cu doi oameni mai puțin: Șoimii Șimand – Frontiera Curtici 1-1





Pe hârtie, cel mai echilibrat duel al etapei cu numărul 24 în Liga 4-a Arad se disputa la Șimand și așa avea să fie, cu toate că Șimandul a jucat cu doi oameni în plus timp de 30 de minute și cu unul alte 30, în fața Curticiului. „Fronti” a reușit să impună remiza: 1-1.

Gazdele au pornit ca din blockstarturi, profitând și de absențele „grănicerilor”: N. Varga, Deta, Gurban sau Zsogo, în timp ce Avrămuțiu a plecat de pe bancă. Petre Măgulean a fost „bestia nera” pentru defensiva gazdelor. În minutul 14, portarul Popescu l-a oprit prin fault pe atacantul Șimandului și din penalty-ul dictat tot acesta a marcat. Tânărul goal-keeper al Curticiului a greșit din nou 4 minute mai târziu, când a făcut henț în afara careului la pătrunderea lui Mandache și a fost eliminat. Trifoi a intrat pe teren și două minute mai târziu a apărat al doilea penalty executat și obținut de Măgulean, de data aceasta după duelul cu Bercu. Duelul dintre cei doi fotbaliști a continuat și Măgulean a scos eliminarea fundașul Curticiului. Așadar, după o jumătate de oră, Frontiera era cu doi oameni în minus pe teren, dar a făcut un meci foarte bun din punct de vedere tactic.

E adevărat, Trifoi a mai salvat în trei-patru rânduri rezultatul, dându-le posbilitatea colegilor din atac să facă faza din care a rezultat golul egalizator. În minutul 62, K. Varga a bătut lung un aut de margine, Sulea a protejat bine și Engelhardt l-a faultat. Juniorul Bonchiș și-a luat responsabilitatea și nu a ratat. Jany Ruska a vrut să-l schimbe pe Dolga, dar fundașul crescut de UTA și-a scos tricoul până era pe teren și a luat al doilea galben al meciului și ultima jumătate de oră s-a jucat 10 contra 9. Curticenii au continuat să facă un meci defensiv bun și chiar au avut o situație prin nou-intratul Avrămuțiu, care a intrat pe teren strângând din dinți, însă a fost semnalizat în offside.

Minutele s-au scurs repede și Șimandul nu a reușit să profite de evenimentele din debutul partidei. „Am început foarte bine jocul, am ratat, ca de obicei, cel puțin 10 ocazii mari în tot meciul. Trifoi a fost omul meciului, și 11 contra 11 am jucat bine. Din păcate, nu am avut soluții pe bancă. Roza și-a rupt mâna în Cupă, nu am avut soluții ofensive. Din minutul 50 am jucat cu doi jucători defensivi la centrul terenului. În tot acest timp, Curticiul nu au avut alte ocazii de gol, s-a apărat foarte bine, cu Trifoi în zi mare”, susține Jany Ruska, antrenorul „șoimilor”.

Evident, pentru curticeni rezultatul e bun și chiar a fost premiat de sponsorul echipei. „Nu pot decât să-mi felicit băieții pentru cum au jucat în special în inferioritate numerică. Nu o să comentez eliminările, dacă așa a văzut arbitrul, probabil așa a fost. Pe mine m-a interesat faptul că jucătorii s-au mobilizat, am fost o echipă scurtă, pot spune că am și pasat bine în multe momente ale jocului. Când au avut și ei un eliminat, chiar am ieșit și noi la joc. Trifoi ne-a scos și el, e un punct mai mult decât meritat pe terenul unei echipe dificile, dar unde vrem să ne întoarcem pentru a câștiga semifinala Cupei. Asta am și vorbit cu băieții la finalul meciului de azi”, a punctat Norbert Jozsa, antrenorul Frontierei.

Formații:

Șimand: Mureșan – Onaca, Peia, Engelhardt, Dolga – I. Rus (25 Cl, Ujoc), Mandache – Sechel, Martin (73 D. Ujog), Ciupuligă (63 Cheta) – Măgulean,

Curtici: Popescu – Dochița, Bercu, Blănaru, K. Varga (69 Avrămuțiu) – Al. Pavel, Lazea – Huțanu, Lolea (21 Trifoi), I. Bonchiș (82 Abrudan) – Sulea.

Arbitri: Alexandru Vasi – Cristian Cășuț, Paul Iovescu.

Observatori: Cristian Tănăsescu. Marian Miron

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button