UTA Academie

Utiștii au marcat de patru ori pe terenul celor de la FCSB, dar ratează calificarea în finala Ligii Elitelor U17




UTA a condus-o cu 3-1 pe FCSB, la București, a terminat meciul cu 4 goluri date, dar a ratat calificarea în finala Ligii Elitelor U17. Juniorii grupării patronate de Gigi Becali au marcat de nu mai puțin de șase ori în poarta arădenilor și o vor întâlni pe U. Craiova sau Farul cu trofeul pe masă.


„Roș-albii” au avut un start în forță, cu două ocazii mari, dar și golul lui Dragoș, din minutul 3. Centrarea i-a aparținut lui Țăroi, din stânga și atacantul UTA-ei a înscris din 8 metri. Ca și în turul de pe „Motorul”, L. Ilie și-a trecut numele pe lista marcatorilor, după un sfert de oră de meci. UTA a avut reacția și a dus tabela la 1-3, în minutele 20 și 29. Popa-Leca a pătruns în dreapta, a finalizat în blocaj, dar M. Rusu, pe fază, și-a readus echipa în avantaj. Apoi, Țăroi a mai avut o incursiune în stânga și de această dată i-a pus mingea pe tavă lui Huc, care a marca și el. Vestea proastă a venit prin accidentarea lui Dragoș, căruia i-a sărit glezna și arădenii au pierdut clar din turație. Doar că FCSB nu a cedat și D. Popa a redus din diferență cu 5 minute înainte de pauză, dar și mai importantă avea să fie ratarea lui Calotă din colțul careului de 6 metri.

Repriza secundă avea să fie una la discreția gazdelor, care a taxat naivitatea utiștilor. Aceștia au pierdut o grămadă de mingi în zone de risc, iar bucureștenii au declanșat contraatacuri tăioase, finalizate cu goluri de Colibășanu, D. Popa, L. Ilie și Laszlo, în minutele 50, 61, 63 și 73. La 6-3, soarta calificării era decisă, trupa lui Costel Bogoșel și Mihai Petcuț mai înscriind o singură dată doar, prin căpitanul Rusu, care a transformat un penalty obținut de Baba.

Petcuț: „E dureros că băieții trebuie să învețe din greșeli chiar într-o semifinală”

Așadar, 6-4 rezultat final și o dezamăgirea cruntă în tabăra UTA-ei, care au pierdut o șansă importantă la capătul unei partide pe care părea, la un moment dat, să o aibă sub control. „Suntem supărați, frustrați, căci au fost momente în acest joc în care balanța putea și trebuia să se încline în favoarea noastră. Am avut ocazii să facem 4-2 și s-a făcut 3-3, puteam conduce noi cu 4-3, dar au marcat ei. Într-o semifinală de campionat național nu-ți poți permite să te joci cu ocaziile și nici să greșești așa cum am făcut-o noi la contratacurile lor. E dureros că băieții trebuie să învețe din greșeli chiar într-o semifinală, în aceste meciuri contează rezultatele și, din păcate, nu vom avea ocazia să ne batem pentru trofeu.  A contat și accidentarea lui Dragoș, acolo am pierdut din forța noastră ofensivă și FCSB-ul au venit puțin peste noi. Asta e, trebuie să mergem înainte, vom mai avea o finală mică de jucat, iar băieții sunt doar la începutul carierei lor, sper ca ziua de azi să le fie învățătură de minte și, cumva, să-i și întărească pentru viitor”, a spus Mihai Petcuț.

UTA U17 va încheia pe 24 mai sezonul, cu finala mică, în fața celor de la U. Craiova sau Farul, într-o locație ce urmează a fi stabilită.

Formații:

FCSB: Al. Popa – Toma, Ciocîrlan, Șoșu, Alecsandroaie – Colibășanu, Laszlo – Necșulescu, Tătaru, D. Popa  – L. Ilie. Au mai jucat: Gogescu, A. Roșu, Panait, Pană, G. Călin

UTA: L. Roșu – Felea, Indreica, Groza (68 Marinescu), Ștef – Șiclovan, M. Rusu – Popa-Leca (60 I. Ilie), Țăroi, Ad. Dragoș (28 Calotă, 60 Nițu) – Huc (60 Baba).

Arbitri: Valentin Porumbel – la centru, Gabriel Neagu (ambii din Călărași) și Marian Istrate (Buftea) – asistenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button