Fotbal judetean

Ultimul sfert academic i-a surâs viceliderului: Unirea Sântana – CS Glogovăț 2-0




Sântana nu a pierdut ocazia să se apropie la 3 puncte de liderul Ligii a IV-a, Viitorul Arad, care a avut etapă liberă în weekend. „Roș-negrii” au trecut cu ceva emoții de CS Glogovăț, care a făcut un meci solid din punct de vedere tactic, dar faza din minutul 75 a dezeechlibrat meciul.


Sau, poate, la fel de importantă a fost ratarea lui Doboș, din minutul 18, care a scăpat singur singurel cu Mureșan, dar a tras pe lângă. A fost și faza la care Calvin s-a accidentat, încercând să repare greșeala lui Burlă pe zonă centrală. Altfel, Unirea a dominat teritorial meciul, însă ocazii importante nu au fost la buturile lui Soltesz. Burlă a avut un șut de la distanță puțin pe lângă vinclu, iar Marc a întârziat finalizarea din poziție bună după acțiunea lui Stanciu.

Și pe fondul schimbărilor, gazdele au arătat ceva mai bine după pauză, au intensificat presiunea și, cu un sfert de oră înainte de final, au obținut un penalty la o fază bizară. Ursoi băgase mingea, dar arbitrii au întors faza și au pedepsit hențul în careu al lui Ianc, căci altfel ar fi pedepsit poziția de offside a marcatorului. Dumitru Copil nu a greșit de la punctul cu var și „roș-negrii” erau cu sacii în căruță și pentru că oaspeții (și ei pe fondul unor absențe și probleme suplimentare apărute în meci) nu au mai avut reacție. Mai mult, în cel de-al cincilea minut de prelungire, Abraham a interceptat o mingea la mijlocul terenului, și-a folosit viteza și forța de pătrundere și a tras printre picioarele lui Soltesz din 13 metri.

Nadiu: „Până la urmă, valoarea individuală superioară și schimbările au făcut diferența”

Așadar, chiar și fără Filimon și Simion, dar și cu Calvin pe margine din minutul 20, Sântana a trecut de o echipă incomodă și stă la pândă, în caz că Viitorul are accidente de parcurs pe acest final de sezon. „Am dat peste o echipă arțăgoasă, bine așezată în teren, disciplinată tactic, greu de desfăcut. Au și avut o ocazie mare pe contraatac, nu știu cum ar fi decurs apoi lucrurile dacă aveau ei 1-0. Până la urmă, valoarea individuală superioară și schimbările au făcut diferența. Am comandat jocul, e în primul rând meritul lui Știli că ține această echipă concentrată, căci – altfel – e greu de crezut că mai putem spera la locul 1. Dar, e de datoria noastră să jucăm și sperăm până la final”, afirmă Ovidiu Nadiu, președintele secției de fotbal de la Unirea Sântana.

Arhilie: „Am avut o atitudine foarte bună, am fost în joc tot timpul în fața unei echipe puternice”

„Vladi” a fost la un sfert de oră de un rezultat pozitiv la Sântana, ceea ce ar fi fost un cadou de Florii pentru managerul clubului. „Nu sunt supărat pe băieți, au avut o atitudine foarte bună, au fost în joc tot timpul în fața unei echipe puternice, cu pretenții de promovare. Dacă am fi deschis noi scorul la ocazia lui Doboș nu cred că am fi pierdut meciul, așa a venit acel penalty și pe final ne-au mai prins o dată. E clar că avem o problemă cu meciurile din deplasare, însă la Sântana era cu atât mai greu cu cât ne-au lipsit ambii atacanți titulari, Țîru și Petcuț, iar în timpul meciului s-au mai cerut afară și Diarra și Onețiu. E clar că nu suntem obișnuiți și cu sinteticul, sperăm să-i recuperăm pe toți până la meciul cu Felnacul, care se va juca la Horia”, ne-a mărturisit Florin Arhilie.

Formații:

Sântana: L. Mureșan – Politic, Calvin (19 Bortiș), Nistor, Savin – Burlă, Ursoi – D. Marc (46 Abraham), D. Copil, V. Stanciu (77 Olteanu) – M. Pașca (46 Kozma). Antrenor: Adrian Abrudean

Glogovăț: Soltesz – Vasilca, Al. Mariș, Diarra (46 Al. Neag), Ruja – Păulin, Doboș, Onețiu (68 Fl. Domide), Vereș – Ianc – Borhan (81 Harhaș). Antrenor: Călin Dehelean

Arbitri: Darius Leah – Ovidiu Dașcău, Remus Naghi.

Observatori AJF: Mircea Toderici, Bogdan Pește

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button