Baschet

Miroslav Popov continuă pe banca vicecampioanei FCC UAV Arad, Urban lucrează și la lotul de jucătoare pentru noul sezon!







În urmă cu 6 zile, CSM CSU Constanța cucerea primul titlu din istoria clubului în meciul cu numărul trei cu FCC UAV Arad, desfășurat chiar în Sala Sporturilor „Victoria”. Ca în urmă cu doi ani, gruparea „galben-albastră” și-a depășit condiția învingând în semifinale una dintre formațiile cu buget net superior, dar lupta pentru trofeu a fost pierdută. În 2022, era eliminat CSM Satu Mare și medaliile de aur mergeau la Sepsi Sfântu Gheorghe, care acum au trebuit să se mulțumească cu bronzul tocmai pentru că FCC UAV Arad le-a eliminat în semifinale.


Atunci ca și acum, conducerea grupării de pe Mureș a mers pe continuitate pe banca tehnică. Bogdan Bulj a mai antrenat echipa un sezon pentru un loc 3 câștigat la mare luptă cu Rapidul, așa că în vara lui 2023 s-a optat pentru un alt antrenor sârb. Miroslav Popov a devenit, la rândul său, vicecampion național cu fetele de la FCC UAV Arad și luni și-a prelungit înțelegerea pentru cel puțin încă un sezon cu clubul. „Înțelegerea verbală exista de ceva timp, dar astăzi am și semnat actele. Miroslav Popov este cel în care ne punem toată încrederea și speranțele într-un sezon bun, 2024-2025”, ne-a mărturisit Marcel Urban, președintele formației în „galben-albastru”.


Vă reamintim că Popov are 66 de ani și până să vină la Arad le-a pregătit, la nivel de club, pe Hemofarm (Serbia), Lions Vršac (Serbia), Mercede Basket Alghero (Italia), Leotar Trebinje (Bosnia&Herțegovina), CSU Alba Iulia și Phoenix Constanța (România) și Tianjin Ronggang (China). Experimentatul tehnician al „galben-albastrelor” a fost selecționerul echipei naționale de baschet feminin a României în perioada 2015-2017, dar și al Serbiei, între 1999 si 2005. Cu aceasta din urmă reușit o clasare pe locul 5 la Eurobasket Women 2001, un loc 8 la Eurobasket Women 2003, dar și o poziție a 10-a la Campionatul Mondial de baschet feminin din 2002. Totodată, cu CSU Alba Iulia a cucerit Liga Europei Centrale în două rânduri (2014, 2016).

Urban: „Îmi doresc să închei cât mai repede contingentul de jucătoare românce, căci pentru jucătoarele străine avem timp o vară întreagă”

Dar, Marcel Urban lucrează deja și la lotul de jucătoare, mai ales că la finalul sezonului nu mai existau baschetbaliste sub contract. „Sunt câteva care au semnat deja, altele nu vor continua. Pe unele dintre acestea noi ni le dorim, ele nu doresc să continue, dar e și categoria celor care ar dori să rămână și noi am vrea să ne despărțim de ele. În primul rând, îmi doresc să închei cât mai repede contingentul de jucătoare românce, căci pentru jucătoarele străine avem timp o vară întreagă. Trebuie să vedem și ceea ce se va întâmpla și la a doua sesiune de proiecte, pentru că trebuie să avem o credibilitate și o siguranță pe bugetul pe care ți-l creezi. Nu vrem să ne întidem mai mult decât ne permite plapuma, căci avem o credibilitate din acest punct de vedere, fiind cu toate salariile și taxele la zi. Vrem să facem un lot cât mai competitiv, dar și de perspectică, e o provocare în fiecare an pentru noi”, a spus președintele arădenilor la Strada TV.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button