Minifotbal, futsal

Șimandul se desparte de Liga 1 de futsal cu o remiză spectaculosă, după o zi pe drum până în județul Buzău!







Șoimii Șimand își ia adio de la Liga 1 de futsal într-o manieră spectaculoasă și, totuși, pozitivă. Echipa din județul nostru a parcurs cei 650 de kilometri până la Râmnicu Sărat în ziua meciului, au ajuns la destinație cu 45 de minute înainte de startul partidei cu Luceafărul Buzău și au obținut remiza 9-9 și singurul punct din play-out.


Gazdele au fost mai proaspete în prima repriză, când aveau 4-2 pe tabelă, dar echipa foarte tânără a șimăndanilor a dat replica după pauză. Chiar a condus cu 9-8 până în ultimul minut, când Micula a avut o deviere nefericită în proprie poartă. Tomuța a înscris de patru ori pentru „șoimi”, Mărcuș de trei ori, iar Găleancu și Micula au avut câte un gol. Pentru buzoieni au marcat: Lungoci (2), Cazan (2), Ivan (2), Bobe, Danciu, plus autogolul lui Micula.


Mărcuș: „Reluăm reconstrucția din Liga a 2-a, am ambiția să fac o echipă tânără, care să promoveze pe picioarele sale”

Așadar, Șimandul termină primul sezon din istoria clubului în Liga 1 de futsal cu 10 puncte, ea fiind deja matematic retrogradată ca și ocupantă a ultimului loc de săptămâna trecută, după eșecul din derby-ul suferinței (4-8) cu Wet Deva. „Copiii au fost admirabili astăzi, după o zi pe drum. Ne-am dezmorțit mai greu, dar apoi am jucat bine în fața unei echipe gazde ce a avut și șansă la ultima fază a meciului. Asta a fost, eu știam foarte bine la ce ne înhămăm și, după cum știți, am declarat că vreau să facem cel puțin un punct. Am făcut 10, cu toate echipele cu care am jucat în play-out. O să reluăm reconstrucția din Liga a 2-a, am ambiția să fac o echipă tânără, care să promoveze pe picioarele sale. De exemplu, astăzi mi-am găsit noul căpitan, pe Raul Tomuța, va veni rândul copiilor, eu și Buru (n.a. Dumitru Buruiană) ne vom retrage așa încet pe margine. Îi mulțumesc și lui, împreună am crezut în acest proiect, Șimandul în Liga 1, am făcut destule meciuri bune, chiar dacă rezultatele nu au fost prea bune”, a spus profesorul Daniel Mărcuș, antrenor și jucător la Șoimii Șimand.



Acesta și Dumitru Buruiană au intrat și pe teren azi, la Râmnicu Sărat, alături de: Alex Stejar – Darius Găleancu, Raul Tomuța, Fabian Micula, Ciprian Balaban, Andrei Neagu și Ianis Onița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button