Fotbal judetean

Plusul de experiență al trupei lui Pința a făcut diferența: Victoria Zăbrani – Național Sebiș 2-0







Zăbraniul și-a valorificat avantajul terenului propriu, dar plusul de calitate la nivelul lotului în fața codașei din Sebiș. Astfel, Victoria se revanșează și pentru eșecul dur din tur, când ceda cu 0-4 pe Crișul Alb, iar punctele îi permit să stea departe de zona cu probleme a clasamentului. A fost un meci deschis, desfășurat sub semnul fair-play-ului, fără ca arbitrul Coroban să fie nevoit să scoată nici măcar o dată cartonașul din buzunar.


Echipa gazdă nu a avut probleme să-și impună jocul, ritmul, în fața unei echipe cu mulți tineri a sebișenilor. A fost un o dominare cap-coadă, dar și destule ocazii pentru trupa lui Leo Pința să atingă cota de patru goluri și, astfel, răzbunarea să fie completă. Dar, Ghergar, Varga, Godoci sau Cleuță au fost impreciși la finalizare, așa că a fost din nou nevoie de execuțiile marca Nenad Maxim. În minutul 35, fostul „decar” al Felnacului a trimis puternic, cu stângul, a în vinclul din stânga lui Drăgoi.


1-0 a fost și scorul pauzei și chiar dacă Naționalul a ieșit ceva mai mult la joc, Brutyo nu a avut cu adevărat treabă. Mai mult, zăbrănenii au găsit și golul liniștii, marcat de unul dintre jucătorii veniți de pe bancă. În minutul 72, Cleuță a centrat puternci din dreapta și Cătălin Goia a deviat balonul pe lângă portarul advers. De abia în minutul 88, la o greșeală a lui Suătean, Naționalul și-a trecut în cont cea mai mare ocazie a lor. Bucur a pătruns până în 7 metri și a tras pe lângă bara din stânga a lui Brutyo ieșit în întâmpinare.

Până la urmă, Zăbraniul nu a făcut decât să-și valorifice statutul de mare favorită a disputei de pe „Scheirich Arena”. „A fost un joc în care ne-am atins obiectivul, venind după un joc bun făcut la Curtici. Azi putea să fie 6-7 la zero după ocaziile risipite de jucătorii tineri. Ne jucăm cu ocaziile și în ultimele zece minute, la 2-0, dacă primeam un gol se putea schimba jocul. Le-am spus în vestiar că nimeni nu așteaptă ca ei să o bage în plasă, dacă nu vor reuși, vor sta pe bancă și se vor uita la alții care reușesc. Ne așteaptă un joc greu la Pâncota, dar s-a văzut la Curtici că ne putem ridica și la nivelul echipelor cu pretenții. Sper că și la Pâncota să facem un joc care să ne mențină în postura în care suntem în momentul de față. Postul lui Cleuța este de fundaș de bandă dreapta, este locul unde are un randament bun, atâta timp cât respectă sarcinile tactice trasate. Trebuie să înțeleagă acest aspect pentru că aleargă foarte bine, are capacitate de efort bună, la fel și Godoci. Doar că ei trebuie să înțeleagă că fotbalul este un joc colectiv. Apoi, mă bucură faptul că cei doi copii, Goia și Varga, ajung să-și creeze ocazii, ceea ce este un lucru bun. Pe urmă am încercat să-l debutăm azi încă un copil, pe Eric Incze, cum a fost și Suătean și urmează Oprea, Zăhăreanu, pe care îi mai avem în programul nostru. Păulescu o să joace mai mult și mai departe vom vedea. Trecerile astea se vor face treptat, dar în general pe teren trebuie să fie jucători care atunci când vor evolua trebuie să-şi facă treaba”, a spus Leo Pința la finalul jocului cu sebișenii.

În 2024, Naționalul rămâne doar cu punctul cucerit în prima etapă a returului, acasă, cu Frontiera Curtici și o are sub ea în clasament doar pe ACB Ineu II, echipă retrasă din campionat. „Sunt mulțumit de aportul acestor tineri și de faptul că ei progresează. Cred că în doi-trei ani o să avem o echipă competitivă numai cu jucători de la noi din zonă. La Zăbrani am întâlnit o echipă mai bună decât noastră, mai experimentată, noi având cea mai tânără echipă din serie și suntem mulțumiți de acești tineri care joacă la noi. Suntem doar patru seniori și, una peste alta, am pierdut doar cu 2-0. La noi lipsa de experiență s-a simțit, iar Zăbraniul are o echipă cu destui jucători experimentați care au știut în momentele cheie să profite și să marcheze. Noi nu am profitat de ocaziile pe care le-am avut și în final s-a văzut pe tabelă diferența. Suntem la primul an cu acești tineri în Liga a IV-a și trebuie să avem răbdare. Sperăm să rămânem în acest eșalon și la anul pentru a crește mai repede acest nucleu de jucători, între care sunt mulți copii de 15-16 ani”, a punctat Claudiu Feieș, căpitanul sebișenilor.



Formații:

Victoria: Brutyo (82 Incze) – Cleuța, Hodan (32 Suătean), Vizitiu, Stoin (65 Zubașcu) – Stoian, Maxim, C. Gîlcă, I. Varga (65 Benescu) – Godoci, Ghergar (42 Goia). Antrenor: Leontin Pința.

Național: Drăgoi – Marta, Karamanczky, Faur, Onoc – Lingurar (86 Brad), Feieș, Indreica, R. Florea – Buia, Alb (65 Cerchejianu, 85 Bucur). Antrenor: Dorel Balint.

Arbitri: Cristian Coroban – Gabriel Hărduț, Zoltan Nagy. Observatori: Oliver Biro, Daniel Scridon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button