Fotbal judetean

Păulișana vrea să reintre în grafic cu o victorie la Curtici și încearcă să se bată pentru Cupa României: „Mulțumiți de Ciba, schimbarea era necesară”







Sâmbătă, la Șiria, Păulișana Păuliș a obținut al doilea succes în returul Ligii a IV-a sub comanda lui Lucian Ciba, cel care l-a schimbat pe banca tehnică pe Vasilică Georgiu. Fostul mijlocaș al UTA-ei și-a bătut cu 2-0 una dintre fostele echipe antrenate, pe Voința Macea, acolo unde activează bunul său prieten și fost coleg pe banca Felnacului, Ruben Pîncotan.


Cristian Moldovan și Raul Bogdan au decis meciul cu câte un gol venit în startul și în finalul partidei pentru trei puncte ce îi permit formației din Podgorie să nu piardă contactul cu „careul de ași”. „Sigur, au fost meciuri din care puteam obține mai mult, inclusiv în fața liderului Viitorul, dar mai ales la Vinga, cu toate că sunt cauze obiective pentru care nu am scos mai mult. În primul rând, e clar că ne lipsește terenul de acasă, de la Păuliș, deși gazdelor de la Șiria nu avem ce să le reproșăm, dimpotrivă. Avem toate condițiile, doar că acasă nu e niciunde. Dar, domnul primar Ioan Turcin, Consiliul Local, cei care ne susțin necondiționat, fac eforturi să revenim cât se poate de repede la Păuliș. La nivel de lot, l-am pierdut pe fundașul Cernat pentru o accidentare de lungă durată, Darius Ștefan își revine și el greu, iar la Vinga, de exemplu, au fost doi-trei băieți care au intrat pe teren cu probleme. Păcat, am pierdut niște puncte pe care le vom deconta la final, acum trebui să câștigăm vineri la Curtici pentru a reveni, oarecum, în grafic. De acum până la final vom juca mereu, spre deosebire de celelalte formații de sus, mai puțin Viitorul și avem șansa să ne revanșăm și să încercăm să încheiem campionatul pe podium”, susține Florentin Iancu.


Curticean de loc, președintele Păulișanei va încerca să o încurce pe Frontiera în Vinerea Mare, de la ora 17. „Sunt prieten cu Sorin Grec și cu ceilalți băieți de la echipă și administrația locală, dar fotbalul e fotbal și punctele sunt puncte. Fiindcă ambele echipe vor avea absențe importante prevăd un meci deschis, de care pe care, altfel cred că ar fi fost un meci mai tacticizat. Vrem să facem un meci bun și dacă vom învinge ne vom revanșa pentru rezultatele mai puțin bun de dinainte de meciul cu Macea”, a adaugă Iancu.

Cu Ciba pe margine, Păulișul a pus la păstrare 8 puncte din 5 partide, dar s-a și calificat în semifinalele Cupei României. „Cum am spus, sunt și cauze obiective pentru acest parcurs puțin sub așteptări, dar – altfel – nu regretăm deloc mutarea pe care am făcut-o la nivelul băncii tehnice. Sunt unele momente în viața unei echipe când sunt necesare aceste decizii radicale, curajoase, iar Luci Ciba s-a acomodat bine și-și pune deja amprenta pe jocul echipei. Suntem mulțumiți de el, sigur, din sezonul viitor, când va avea posibilitatea să facă el pregătirea și – poate – ceva transferuri o să arătăm și mai bine. Acum e important să terminăm cât mai sus sezonul și să ne batem cu cei de la Sântana pentru locul din finala Cupei României. Va fi greu, deși jucăm la Șiria, căci ei vor dori să se califice mai ales că au șanse să găzduiască finala. Așadar, e clar că și ei vor avea ambiție mare să ajungă acolo”, mai susține șeful grupării din Podgorie.

Din iarnă, Florentin Iancu a devenit și reprezentantul formațiilor din Liga a 4-a în Comitetul Executiv al AJF Arad, după ce Cătălin Puia a făcut pasul în spate. „O să mă implic cât pot de mult să ținem cât mai ridicat nivelul campionatului. De exemplu, acest sezon mi se pare foarte interesant, echilibrat cam în toate zonele clasamentului, poate trebuie văzut cum putem înțelege echipele din Liga a 5-a care ajung pe loc de promovare și refuză promovarea. Trebuie să fim deschiși la problemele tuturor, dar, în același timp să respectăm niște reguli necesare și bune care ne-au dus până la acest nivel bun”, a mai afirmat președintele Păulișului.



După 22 de partide disputate în prezenta ediție de campionat, Păulișul a strâns 44 de puncte și e pe locul 5 în clasamentul Ligii a IV-a Arad, cu unul mai puțin decât Felnacul și 4 peste Șimand, formația de pe locul 6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button