Progresul Pecica

Stupar nu și-a iertat elevii după repriza slabă făcută la Ineu: „Unii parcă erau deja pe la Înviere și pe la petrecerile de Paște, am avut o discuție mai serioasă la pauză”







Se poate spune că Progresul Pecica a ajuns doar în repriza a doua la Ineu, căci la pauză era condusă de o formație cu o grămadă de probleme, pornind de la cele financiare ce le-au influențat, cel puțin vineri, și pe cele de efectiv. L. Bodri, Arsene și M. Salka au întors – însă – reușita din penalty a lui Udrescu și formația „galben-albastră” rămâne cu punctaj maxim în play-out.


Dan Stupar nu și-a menajat elevii după ceea ce au prestat în prima repriză. „Cred că victoria este meritată prin prisma celei de-a doua reprize. A fost o primă repriză foarte nemulțumitoare, de ce mi-a fost frică nu am scăpat, adică tratarea cu superficialitate a jocului în preajma Sărbătorilor. Unii parcă erau deja pe la Înviere și pe la petrecerile de Paște. Sigur că la pauză a trebuit să avem o discuție mai serioasă și mai aprinsă, să încercăm împreună cu staff-ul să-i facem să înțeleagă că încă nu suntem în vacanță și Paștele este după Înviere, iar noi eram doar în Vinerea Mare. Mă bucur că au avut reacție și – până la urmă – am obținut cele trei puncte. Sper să nu se mai repete prima repriză, pentru că am fost total nemulțumit de aspectul jocului, atât în ceea ce înseamnă intensitatea, marcajul, blocul funcțional. Și atunci sigur că am permis adversarului să vină ușor peste noi și prindă încredere. A venit acel penalty și sigur că după aia aveau de ce să se apere. Au încercat să joace pragmatic, dar în a doua repriză, zic eu, că ne-am revenit și în ceea ce privește posesia și agresivitatea. Prin urmare, am jucat destul de bine și în preajma careului și a porții adverse și – până la urmă – am reușit cele trei goluri, zic eu, meritate. Și ar mai fi ceva. Nu-mi place să comentez arbitrajul, dar la Nasiru cred că a fost invers, adică adversarul nu a jucat mingea și a venit sub el când a dat cu capul, nu a fost penalty. În a doua repriză, la Luca s-a și auzit lovitura întârziată în careu. Au fost mici greșeli de arbitraj, dar, la urma urmei, nu ne-a influențat și când se termină cu bine, parcă nici nu mai bagi așa de mult în seamă”, a spus tehnicianul Progresului, alături de Bogdan Bozian.


Până la urmă, succesul celor din Pecica e cât se poate de normal în fața unei echipe cu o grămadă de probleme. „E regretabil și îmi pare rău că suntem atâtea echipe arădene în acest play-out și trei dintre ele în pericol de retrogradare. Sperăm ca până să facem ceva în sensul ăsta, să creăm condiții ca să putem să creștem copii, că nu mai avem resurse să creăm jucători. Trebuie să avem centre de copii și juniori, baze sportive, infrastructură, tot ce înseamnă și după aia, sigur că ei trebuie să aibă niște exemple demne de urmat. Ori dacă noi întâlnim echipe care se bat la retrogradare cu condiții să nu zic mediocre, cu salarii mult întârziate, atunci copiii ce motivație să mai aibă să-și dorească să fie fotbaliști?”, a mai comentat Stupar.

Fostul fundaș al UTA-ei s-a declarat total nemulțumit și de programarea partidei de la Lipova marți, în „intermediară”. „Deja ne gândim la meciul ce urmează, un meci la Lipova, puțin așa, peste mână. Alegerea mi se pare destul de nepotrivită. Nu am înțeles de ce să jucăm marți, adică practic nu poți să le dai liber de vineri și marți să vii direct la joc. Și atunci, a doua zi de Paști, noi trebuie să ne antrenăm, când unii au chiar Paștele Morților, ce să facem? Ne subordonăm competiției și încercăm să facem o figură cât mai frumoasă”, a încheiat Dan Stupar.



Formații:

Ineu: Tulcan – Bekono, Ndiaye, Clipotă – Călin, Kone (60 Bouteraa), Mbengue, Buza (77 Cătuna) – Thiam, Banam (37 Toure), Udrescu (77 Miculaiciuc). Antrenor: Cristian Sculici

Pecica: Burtic – Moraru, Nasiru, Wild, F. Nortey – Gomboș (35 Salka), Shiaondo (35 Iuga) – Răchită (84 Pășcălău), Arsene, Borcea (76 Pop) – L. Bodri (76 Bozian). Antrenori: Dan Stupar și Bogdan Bozian

Arbitri: Radu Scrob (Alba Iulia) – Bazso Magyar Tamas (Cluj-Napoca), Nicoleta Șușcă (Arad)

Observatori: Cosmin Danciu (Hunedoara), Ion Lupșa (Timişoara)

Galerie foto de la partida dintre ACB Ineu și Progresul Pecica, scor 1-3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button