Liga a 2-a

Cupa vine (și) la Arad: Hrezdac, Chindriș, Blaga, Câmpan și antrenorul Dinu Maghici – la primul trofeu din carieră, după finala cu Oțelul!


Povestea stagională a Corvinului Hunedoara are deznodământul perfect. Divizionara secundă a câștigat primul trofeu din istoria de 103 de ani al clubului de la Castel după o finală dramatică, la Sibiu, în compania celor de la Oțelul Galați. S-a terminat 5-4, după prelungiri și penalty-uri și trupa lui Florin Maxim sărbătorește alături cei aproape 5 mii de fani prezenți pe „Municipal”. Din anul 1975, o divizionară secundă nu mai câștigase Cupa, precedenta fiind Rapidul.

E și momentul culminant al carierelor unor fotbaliști care au legătură cu UTA și Aradul, căci e greu de crezut că vreunul dintre ei se va mai întâlni cu o astfel performanță. Denis Hrezdac (pe teren 119 de minute), Cristian Blaga și Lucas Câmpan (ambii rămași pe bancă) sunt împrumutați de UTA, iar Marius Chindriș a fost arădeanul din finala cu Oțelul. „Închizătorul” de 33 de ani, fost căpitan la UTA, a intrat pe gazon în minutul 90+2, în locul lui Lică și de acum pune și el un trofeu în vitrină, ca și colegii săi de generație, George Țucudean sau Florin Purece, campioni ai României.

Maghici și-a ținut promisiunea față de tatăl său

Dinu Maghici, „secundul” lui Florin Maxim sărbătorește și el, cu atât mai mult cu cât și-a ținut promisiunea față de tatăl său (Ioan Maghici), care în ziua finalei a împlinit 63 de ani. ”În ianuarie când îți serbai ziua de nume ți-am promis ca anul acesta de ziua ta îți voi oferi cadou “Cupa României”. Tu mi-ai dăruit de mic copil pasiunea și dragostea pentru fotbal, diseară vei fi fericit și mândru pentru tot ceea ce ai făcut de-a lungul vieții pentru copiii tăi”, i-a transmis Dinu Maghici părintelui său și al lui Casian Maghici, fost fotbalist în Liga 1. În plus, Dinu Maghici are satisfacția de a-i fi avut lângă el și pe Ionuț Pop (în teren din minutul 88) și Timotei Mitran, fotbaliști crescuți de el la Viitorul Arad.

2 comentarii

  1. Ceva calitate, ceva noroc.! Rețetă de succes care cobora un antrenor ca Dorinel , majordomul pentru o seara a lui Maxim. Un Maxim, neutru ca jucător, exponent major în grupul celor care vor deveni. Exegetii se străduiesc sa,, boteze” într-un fel rangul și sorgintea din care provin antrenorii de succes. Zadarnic. Privirile au fost spre Hrezdac. Câștigător merituos, dar în grup. E luptător, vrea dar concurentul Mihai mai încearcă șutul spre poarta. Aici decide Rednic. Iată ce poate da Cupa. Ca fata care fugi prea mult după ea, ii acorzi zile și nopți și dintr-un capriciu, alege pe unul din stația de tramway.!!

    9
    1
  2. Mister, ai jucători buni, la corvinul….gata de băgat in primul..11….spor la treabă…și vacanță plăcută!!!!

    3
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button