Fotbal judetean

Suspendări record după Gurahonț – Crișul, Unirea ia în calcule retragerea din campionat: „Arbitrii și-au bătut joc de noi!”

Derby-ul seriei C a Ligii a 5-a s-a desfășurat duminică, la Gurahonț, în prezența a aproximativ 700 de spectatori. Echipa gazdă avea nevoie de victorie pentru a o întrece în clasament pe Crișul Chișineu Criș și era cu sacii în căruță până spre finalul partidei. Din relatările căpitanului echipei gazdă, Unirea Gurtahonț ar fi fost dezavantajată de prestația centralului Sorin Saladea, care a condus și partida de la Buteni din acest retur, când, la fel, ar fi înclinat balanța pentru adversarii Unirii. Cu toate că președintele Ruben Feier ar fi cerut ca Saladea să fie înlocuit, intuind posibile probleme, Comisia Județeană de Arbitri a menținut delegarea.

Ajungând la meciul de duminică, Bărdan a deschis scorul în minutul 26, însă pe finalul primei reprize și-a lăsat echipa în zece la o fază pe care arbitrul Sorin Saladea a interpretat-o drept atac violent. „Sergiu Bărdan proteja mingea și Căciulă a intrat în el și s-a lovit cu pometele de cotul atacantului gazdelor. Cu toate că și observatorul de joc Oliver Biro i-ar spus centralului că nu a fost cu intenție, Saladea a afirmat că el este suveran și a decis eliminarea. Atunci Bărdan și președintele-jucător, Ruben Feier, au protestat și imediat s-a intrat la cabine, unde cei doi i-au cerut explicații centralului. În prima repriză, Saladea dictase un prim penalty pentru oaspeți, la o simulare recunoscută a lui Alin Orădan, însă aceștia au ratat. În minutul 72, la 1-0 pentru noi,  a venit și cel de-al doilea, la o degajare a fundașului stânga Mădălin Bacoș, un atacant a căzut în fața lui și centralul a considerat a fi atac întârziat cu toate că adversarul nu a jucat mingea. De această dată, Dema a înscris. Până să se execute penalty-ul, recunosc că am pătruns pe teren și l-a împins pe arbitrul de centru și m-a eliminat imediat. A urmat un joc fragmentat de Saladea, la orice contact se dădea fault și chiar cartonașe pentru jucătorii noștri, nu a lăsat jocul să continue cu avantaj la un contaatac al lui David Florea, a întors faza pentru un fault. Cireașa de pe tort a fost pusă pe final, când pe un contratac, Almășan a dat mingea peste portar și acesta a intrat cu picioarele în el. Nu s-a acordat nimic, iar tușierul Sergiu Găluți, care a văzut perfect faza, a afirmat că nu se poate băga peste central”, a fost relatarea lui Marius Luca, antrenor și jucător la Unirea.

Chiar dacă le convenea și egalul, cei de la Crișul aveau să dea lovitura în minutul 81, prin Lingurar și s-au dus la 6 puncte în față și ecuația echipei promovate este – practic – rezolvată. Unirea Gurahonț a încheiat meciul în 9 oameni, fiindcă Alexandru Almășan a fost și el eliminat pentru proteste la penaltyul neacordat. Apoi, la finalul meciului, câțiva spectatori au pătruns în vestiarul arbitrilor și s-au răzbunat pe lucrurile personale ale acestora. În fine, arbitrii au reținut carnetul și președintelui-jucător, Ruben Feier, pentru că a intrat în teren la primul penalty, dar și la pauză, în vestiarul arbitrilor, cerându-le să nu-și mai bată joc de echipa sa.

Luca: „Nu meritam să primim atâtea etape de suspendare, nu știu cu cine vom mai juca”

Iar, astăzi, în ședința Comisiei de Disciplină a Asociației Județene de Fotbal a venit nota de plată. Marius Luca a primit nu mai puțin de 9 etape de suspendare, Bărdan și Feier, câte 6, iar Almășan două. Cei de la Unirea nu înțeleg înverșunarea AJF-ului și se consideră nedreptăți pe teren și în afara sa. „De la bun început spun că avem și noi o parte din vină, pe care ne-o asumăm, dar pur și simplu nu am mai putut suporta bătaia de joc a domnilor arbitri, în special a <<centralului>> Saladea. Acesta le-a dat gratuit două penalty-uri celor de la Chișineu Criș, iar la al doilea am explodat. Eram deja rezervă fiindcă am ieșit cu crampe din teren și am pătruns în teren să-i cer socoteală arbitrului. Recunosc că l-am impins de două ori, dar nimic mai mult. Nu l-am înjurat, doar l-am întrebat de ce își bate joc de noi. Eu zic că nici colegii mei care au primit azi aceste suspendări nu au depășit limita, în sensul că nu meritau atâtea etape de suspendare. Sincer, ne simțim nedreptățiți, nu știu cu cine vom mai juca ultimele etape, așa că vineri o să am discuție cu conducerea clubului și a comunei și s-ar putea să decidem să retragem echipa din campionat. I-am ruga doar atâta pe cei de la AJF: <<Respectați-ne munca!>>”, a adăugat Marius Luca.

Și terenul din Gurahonț a fost suspendat 4 meciuri: „La organizarea meciului s-a greșit”

Apoi, ca urmare a incidentelor în care au fost implicați spectatorii, Comisia de Disciplină a mai decis: ”Sancţionează echipa CS UNIREA GURAHONŢ cu suspendarea dreptului de organizare a jocurilor pe propriul teren pentru 4 (patru) ETAPE şi o penalitate sportivă de 600 lei. conform art. 83.2 coroborat cu 83.7 din RD”, iar motivarea este următoarea: ”Echipa CS UNIREA GURAHONŢ nu a luat măsurile de ordine corespunzătoare privind protecţia brigăzii de arbitri, fapt ce a determinat, la finalul partidei, blocarea acestora în suprafaţa de joc de către suporteri, precum şi pătrunderea neautorizată a unor persoane la vestiarul arbitrilor, fapt ce a dus la împrăştierea bunurilor deţinute de aceştia în incinta bazei sportive”.

Așadar, Gurahonțul adună nu mai puțin de 2800 de lei din amenzi, iar Marius Luca se gândește să arunce prosopul. „Credeți-mă, sunt foarte supărat și afectat. Sunt în fotbal de 17 ani și acesta a fost al doilea cartonaș roșu al meu. Am făcut și fac totul cu pasiune, soția mea chiar a plâns azi când a aflat ce suspendare am luat și pentru ce? Recunosc, din nou, că am greșit și noi, în special cu măsurile luate la organizarea partidei, nu ar fi trebuit niciodată ca spectatorii să ajungă în zona vestiarelor și să facă ce au făcut, însă eu și colegii mei jucători nu meritam să fim sancționați atât de drastic. Nici nu știu cu ce echipă ne vom deplasa la Satu Nou, iar meciul de acasă, cu Sintea Mare, nici nu știu unde o să-l jucăm, eventual la Dezna. Dar, să vedem ce hotărâm mâine în întâlnirea factorilor de decizie. Nu vrem să fim bătaia de joc a nimănui, mai ales după câtă muncă și pasiune am pus acolo și am reușit să adunăm 700 de spectatori, un record, zic eu, pentru Liga a 5-a”, a încheiat Luca.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button