Rugby

Federația încearcă să o atragă pe CS Universitatea în Divizia Națională de Rugby, Șerban a refuzat din lipsă de fonduri!


Timp de o săptămână, antrenorul principal al Stejarilor, David Gérard și preparatorul fizic, Michaël Dallery, însoțiți de Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby și Florin Matei, secretarul general al FRR, iau pulsul cluburilor țară. Caravana membrilor staff-ului tehnic al echipei naționale de seniori a României și a oficialilor Federației Române de Rugby s-a pus în mișcare de marți, începându-se cu Sibiul și apoi cu Timișoara. Aici, cei patru au asistat la antrenamentul echipei SCM Rugby Timișoara, discutând cu jucătorii și staff-ul tehnic despre planurile de pregătire și felul în care Stejarii răspund la acestea.

Următoarea oprire a fost la Arad, unde în acest moment există doar echipă de rugby în șapte, însă obiectivul celor implicați este ca echipa să revină în Divizia Națională (liga secundă) de seniori. Oficialii naționalei și ai Federației au fost întâmpinați la Arad chiar de președintele CS Universitatea, Ovidiu Șerban. „Oricâtă dorință și bunăvoință ar exista, o echipă de rugby în 15, fie ea înscrisă și în Divizia Națională, e prea scumpă în acest moment pentru clubul nostru. Dacă autoritățile locale ne-ar sprijini cu minimum 2 milioane de lei am putea să ne gândim la reînființarea echipei, în caz contrar rămânem cum suntem acum, adică doar cu rugby-ul în 7. Altfel, m-am bucurat de întâlnirea cu cei de la Federație și echipa națională, mi-au cerut și mie părerea despre stejari și alte lucruri de interes în rugby. Eu demult am în cap un proiect legat de o Academie de rugby, doar că și în acest caz depindem, de exemplu, de ceea ce se dorește cu stadionul CPL. De acolo ar porni totul, îi putem implica și pe partenerii noștri de la Timișoara la nivel de copii și juniori. Idei și planuri ar fi, doar că am avea nevoie de parteneri solizi pe plan local”, a spus managerul grupării studențești.

Ovidiu Șerban a fost chiar antrenorul vicecampioanei naționale din 2006. Contor Zenner Arad a pierdut atunci finala cu Steaua, contând pe o serie de internaționali, în frunte cu Cătălin Fercu. Ieșit din activitate de câțiva ani, fosta „aripă” a naționalei  este acum ntrenor în cadrul secției de rugby în 7 a clubului universitar. De mai bine de o lună, Fercu conduce antrenamentele la CS UAV, în vederea unei noi ediții a Campionatului Național de Rugby în 7 ce debutează pe finalul verii. Una dintre etape va avea loc din nou la Arad, pe „Banatul” din Sânnicolau Mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button