Baschet

Alexandra Ghiță a plecat la Sepsi, Voica-Nagy are și ea șanse mici să mai continue în maioul FCC UAV Arad!

Chiar dacă a obținut un rezultat peste așteptări prin câștigarea medaliei de argint în Liga Națională la Baschet Feminin, FCC UAV Arad își va revoluționa lotul și în această vară. Singura certitudine este prelungirea înțelegerii cu Miroslav Popov, care – bineînțeles – lucrează cot la cot cu conducerea clubului, dar și cu Dan Moraru, legendarul antrenor secund al echipei, la campania de achiziții.

Ca în fiecare an, totul pleacă de la „parcul” e jucătoare românce, iar acesta va suferi – la rândul său – câteva modificări. De exemplu, gruparea de pe Mureș și-a luat rămas bun de la Alexandra Ghiță, care a ales să le urmeze pe Veatriki Akathiotou sau Ecaterina Armanu la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Gruparea din județul Covasna chiar a prezentat oficial transferul pivotului de 24 de ani, care a adunat două sezoane în maioul „galben-albastru” (2021-2022 și 2023-2024). Originară din București, Ghiță a mai jucat 5 ani la CSM Târgoviște și a fost o prezență constantă la naționalele de tineret ale României, dar și la Rapid, în stagiunea 2022-2023.

Din câte se pare, de la Arad va pleca și Bianca-Voica Nagy. Extrema de 33 de ani dorește un contract mărit și, dacă nu-și va scădea pretențiile, va juca la o altă formație din sezonul ce urmează. Dacă despărțirea se confirmă, FCC UAV Arad va rămâne și fără preparatorul fizic, Attila Nagy, care are același rol și la lotul național de senioare, dar și la cel sub 20 de ani.

Probabil, noul lot al FCC UAV Arad își va încheia vacanța pe 15 august, iar la începutul lunii septembrie e programată Cupa Federației. Pe data de 21 a aceleiași e programat primul tur al Cupei României, iar o săptămână mai târziu startul în LNBF. Asta dacă planul calendar nu se schimbă în următoarea ședință de Comitet Director a FRB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button