Progresul PecicaSocodor

Pecicanii nu par interesați de nevoile Socodorului, ce-și dispută salvarea! Pilan: „Jucăm la fel cu toate cele de jos” v.s. Crișan: „Motivați 110%!”

Federația Română de Fotbal a programat vineri, de la ora 18, toate meciurile din cadrul etapei finale din seria a 8-a a Ligii a III-a. Sunt partide cu miză, căci în afară de polii clasamentului, Progresul Pecica și ACB Ineu, încă trebuie stabilită ordinea finală. Mai precis, sunt în discuție locurile 6-7, respectiv 8-9. Și, dacă Lipova și Periam luptă pentru orgoliu, pentru ambiția de a termina una peste cealaltă, Cermeiul și Socodorul își joacă menținerea în eșalonul terț.

Pilan: „Ultima apariție stagională în fața propriilor suporteri ne obligă la victorie”

Pecica e arbitru în lupta la subsol, pentru că o găzduiește pe CS Socodor. Odată cu eșecurile cu Lipova și Periam, se părea că Progresul intrase deja în vacanță, doar că a venit succesul de la Cermei și odată cu el prelungirea suspansului pentru acest weekend. Acum, „galben-albaștrii” sunt chemați să demonstreze că nu are mamă, nu are tată și-și va valorifica statutul de favorită și cu Socodorul, pe care a bătut-o deja de trei ori în acest sezon. Iar acasă, în toamnă, în sezonul regular a fost un sec 6-0. „Ultima apariție stagională în fața propriilor suporteri ne obligă la victorie. Am avut un parcurs bun, am jucat și în Cupa României, acum vrem să terminăm bine sezonul. Vom alinia cea mai bună echipă, dar, la fel ca și în alte partide, vom juca cu mai mulți juniori. Le dăm minute tuturor, cum este și normal în această fază a competiției. Jucăm la fel cu toate cele trei echipe arădene care sunt acolo jos în clasament, sperăm să se descurce cum pot ele mai bine și să ne vedem cu bine în noul sezon. Nu punctele cu Pecica decid cine rămâne sau nu în Liga a 3-a, ci jocurile dintre ele au fost cele care au decis ordinea în clasament. Socodorul își joacă ultima șansă la noi, vor punct sau puncte ca să le ia fața celor de la Cermei. Dar nu ne interesează pe noi problemele lor, asta este seria, păcat că trebuie să retrogradeze una dintre ele”, spune Cristian Pilan.

Directorul sportiv al „galben-albaștrilor” dă de înțeles că unii dintre fotbaliști și-ar putea juca viitorul la club inclusiv în acest meci: „I-am ținut în priză pe jucători, contează prestația lor din absolut toate partidele. În funcție de ele, vedem cu cine continuăm și cu cine nu.  Vom intra într-o vacanță de 4-5 săptămâni și ne reunim în prima săptămână din iulie”. Aldan și Shiaondo sunt accidentați, iar Pop – suspendat pentru acest meci al sezonului al pecicanilor.

Crișan: „Nu putem uita că acum aproape un an eram cam în aceeași situație, cu toate că acum avem un meci mult mai greu”

Socodorul și-a făcut treaba în fața Ineului cu trei puncte ce-i permit ca vineri seară să dispute o ultimă finală stagională, la Pecica. Iar cea mai nouă divizionară terță arădeană asociază etapa de vineri cu cea finală a sezonului trecut din Liga a 4-a Arad, când Sântana era considerată campioană, dar un gol al Felnacului în prelungiri au promovat – practic – Socodorul, căci barajul cu Dănceul a fost o formalitate. Pe de altă parte, echipa lui Tibi Darazs și Gigi Cameniță e conștientă de forța adversarului, deși speră să îl prindă puțin relaxat. „Până la meciul de la Cermei, credeam că Pecica e în vacanță, dar se pare că nu este așa. Am profitat de victoria lor și, învingând Ineul, am ajuns în postura să sperăm la îndeplinirea obiectivului până în ultima etapă. E greu de anticipat cât de motivați vor fi cei de la Pecica, în timp ce noi sunt convins că vom de 110% la acest meci. E marea noastră șansă la locul 8, sperând – bineînțeles – în integritatea Lipovei, dar și a dorinței lor de a termina sezonul pe locul 6. Nu putem uita că acum aproape un an eram cam în aceeași situație, doar că în Liga a 4-a, la promovare. Depindeam de o victorie în ultima etapă, cu Pîncota, acasă, dar și un rezultat bun într-un alt meci, am simțit pe pielea noastră ce înseamnă presiunea și apoi descătușarea unui succes. Sigur, acum eu zic că noi avem un meci mult mai greu, să nu uităm că în acest an am pierdut rău la Pecica, dar asta și pentru că mulți băieți ai noștri au prins o zi foarte proastă. Dar, bineînțeles, știm că înfruntăm de departe cea mai bună echipă din play-out, cu jucători tehnici și rapizi. Pe de altă parte, cred că suntem și noi într-un moment destul de bun, în afară de Șerengău nu avem absențe și mai sper să încheiem cu tabuul meciurilor de vineri. Nu ne-am descurcat prea bine când am jucat afară vinerea, probabil și pentru că avem jucători care vin direct de la lucru la meci și există o oarecare oboseală. Dar, de această dată, nu mai există loc de alibiuri, scuze, trebuie să fim concentrați din primul până în ultimul minut și să facem totul pentru a câștiga”, afirmă Petrică Crișan.

Președintele celor din Socodor a primit vești bune din partea autorităților locale, care sunt dispuse să finanțeze clubul la nivelul din acest sezon și, poate și puțin peste. „Domnul primar sau domnii consilieri nu ne-au impus niciun obiectiv în acest sezon, dar e clar că noi nu puteam să nu jucăm pentru salvarea de la retrogradare. Sper să reușim în ultima etapă, dar, dacă nu se întâmplă asta, mergem mai departe pe drumul nostru, făcând un proiect potrivit pentru eșalonul la care evoluăm la anul. Nu am spune nu nici unei invitații din partea FRF să rămânem în Liga a 3-a, dar nu ne bazăm de asta, trebuie să facem totul pentru a termina pe locul 8. Degeaba plângem acum după cel puțin 4-5 puncte pierdute aiurea, ce astăzi ne-ar fi ajutat enorm, trebuie să transformăm această supărare în motivație la meciul de la Pecica”, mai afirmă Crișan.

Și de această dată, colegii de la Radio Zestrea Pecica vor transmite în direct pe canalul de youtube partida.

Formații probabile:

Pecica: Burtic – Moraru, Nasiru, Wild, F. Nortey – Arsene, Iuga – M. Salka, L. Bodri, Răchită – Borcea.

Socodor: Mucha – Țoca, Pele, Gherheș, C. Covaci – Clej, Lezeu – Ciornei, Daina, D. Covaci – Mercioiu.

2 comentarii

  1. De aceea stam asa rău cu echipele din Arad pt ca mereu se spera la invitația din partea frf , Aradul a scăzut ffff mult ,jos avem ultimele 3 și mai rău după anii în care aveam mereu pe lipova în play off anul asta niciuna deși anul asta singura cu speranțe era Pecica

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button