UTA Academie

Academia UTA, prezență activă la primul modul al cursului Managementul Academiilor de Fotbal


În perioada 21-22 mai, Casa Fotbalului a găzduit prima sesiune a cursului “Managementul Academiilor de Fotbal”, organizat de Federația Română de Fotbal prin Academia Națională de Fotbal, în colaborare cu compania belgiană Double Pass. Acest curs a fost creat pentru a îmbunătăți abilitățile managerilor sportivi și ale conducătorilor de cluburi, axându-se pe gestionarea eficientă a academiilor de fotbal pentru copii și juniori, indiferent de nivelul competițional.

Cursul “Managementul Academiilor de Fotbal” este structurat în opt module, patru desfășurate fizic și patru online. La această primă ediție au participat 20 de cluburi, printre care și Academia UTA, demonstrând astfel angajamentul continuu al grupării „roș-albe” pentru perfecționarea staff-ului tehnic și administrativ.

Reprezentând Academia UTA, Ovidiu Pința a participat activ la această sesiune, aducând astfel contribuții importante la procesul de perfecționare și dezvoltare a academiei arădene. „După experiența din cadrul programului de mentorat susținut de FRF împreună cu compania belgiană Double Pass, am avut onoarea de a fi selectat pentru a participa la un nou curs prin care se continuă dezvoltarea fotbalului românesc și, implicit, a Academiei UTA. Pentru mine, aceste cursuri au o deosebită însemnătate pentru dezvoltarea personală și sper ca prin cele învățate la acest curs să pot transfera din experiența dobândită în dezvoltarea academiei noastre. Prin aceste programe susținute de FRF, noi, Academia UTA, continuăm să ne dezvoltăm, să creștem la toate nivelurile și să arătăm că suntem una dintre cele mai organizate academii din țară, cu scopul de a dezvolta din ce în ce mai mulți jucători pentru clubul nostru și, implicit, pentru loturile naționale. Aceasta este direcția pe care trebuie să mergem. Cursurile au fost interactive și foarte specifice, în urma cărora, în acest prim modul, am învățat rolul managerilor academiilor de fotbal, ce este leadershipul și cum să dezvoltăm o strategie care să aibă ca obiectiv dezvoltarea individuală a jucătorului. La acest curs am avut onoarea de a fi înconjurat de oameni de calitate ai fotbalului românesc și mă bucur să văd că fotbalul nostru merge în direcția cea bună. Mulțumesc clubului pentru sprijinul și șansa de a face parte din acest proiect”a declarat Ovidiu Pința, directorul tehnic al Academiei UTA.

9 comentarii

 1. Primul pas, din vreo 10, înțelegând etape. Schimb de idei plus conferențiari în branșă din exterior. Participarea anosta anuala pentru lauri de hârtie, la toate vârstele nu mai satisface. Mai ales la ultima grupa de vârstă. Scopul e direcționarea către echipa mare, a cel puțin doi juniori. Ce face Hagi. Tot în România. E privit cu reținere și fenomenul riscant, fie și bine remunerat, al creșterii unui junior pentru vânzare. Poți pierde locul în elita.. Vorbeam de pași, etape. Se dorește o rămânere pe doua, trei sezoane, a unor juniori formați cu sudoare, după ce ajung titulari. Titulari cu o creștere de contract cât Omondi ! De aceea sunt 10 etapa în atingerea acestui obiectiv greu, dar cu adevărat de succes. Evitam astfel și situația umilitoare de a creste jucători pentru Rapid.!

  15
  2
 2. De la 17 ani pana pe la 19 sunt vreo 60 de tineri. Dacă vreo doi tineri în joc experiment cu 8 titulari, romani plus străini, nu arata nimic, nici nu vor mai arata vreodată.! Sa ne amintim cum a debutat Pop. Cu un călcai, stop în acțiune. Iată pașaportul spre înălțimi !!

  16
  3
 3. Bine ar fii să învățați cu adevărat să fiți profesioniști și să evitați presiunea venită din partea părinților și selecțiile să fie făcută modern,pe valoarea juniorilor,nu pe banii sau relațiile părinților ????

  15
  0
 4. O sa putem spune ca avem academie performanta, cand cel putin juma’ din titularii primei echipe vor fi formati de numita acedemie, iar an de an vor fi promovati cu sanse reale de prim 11 cel putin 2-3 juniori, care sa poate lua locul altor 2-3 jucatori vanduti afara unde sa si faca fata.

  15
  0
 5. byzantin ; asa ceva ii aproape imposibil ; foarte greu de realizat sunt conjucturi in meci cand mergi in sus sau o iei la vale

  1
  0
 6. @asd

  Nu e deloc imposibil, atat doar ca ai nevoie de niste investitii si un plan serios pe termen lung. Ai nevoie de o baza de pregatire ca la carte si de antrenori scoliti care sa stie ce si cum sa faca.

  Ideea e ca nu trebuie reinventata roata, se poate copia un model de pe afara, ori de prin Germania, ori Franta, ori mai stiu io unde.

  3
  0
 7. S-ar putea face asta daca….. nu ar fi parintii finantatorii! Ei platesc deplasarile-inclusiv la turnee, hrana, cazarea, medicul, scoala, educatia, diverse alte cheltuieli, …. UTA ce da!? Terenul si antrenorul! Si vrea 100% din jucator!? Ia uitati-va pe la tv…. cine da banu, ala comanda! Si poate fi ce vrea el ….. chiar si antrenor de …. Liverpool! Asa ca hai … dle. Meszar sari cu banii la academie!

  2
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button