Baschet

FCC UAV Arad și-a pierdut MVP-ul stagional: Americanca Taylor Murray își va continua cariera în Lituania!


Ca în fiecare vară, FCC UAV Arad își va reface din temelii lotul de jucătoare. După Alexandra Ghiță, care a semnat cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și conducătorul de joc Taylor Murray și-a găsit deja o altă formație.

Americanca de 27 de ani se va muta în Lituania, unde va juca la Neptunas Klaipeda. Noua sa echipă a jucat în sezonul recent încheiat în semifinalele campionatului intern, dar și în WBBL – liga letonă, estonă și lituaniană. Orice s-ar spune, pierderea lui Murray e importantă pentru Miroslav Popov, dar conducerea grupării „galben-albastră” nu a mai putut satisface pretențiile financiare a jucătoarei, după un prim sezon bun în Liga Națională de Baschet Feminin.

Conducătorul de joc de 1,68 metri s-a alăturat formației de pe Mureș în luna noiembrie a anului trecut și a debutat în succesul cu 68-64, de la Arad, cu CSM Târgoviște.  Americanca și-a adus o contribuție importantă la obținerea medaliilor de argint, bifând medii de 12,5 puncte, 6,7 recuperări, 3,7 pase decisive și 3,3 intercepții (liderul campionatului la acest capitol), cu 19,8 eficiență în 33:35 minute.

Totodată, Taylor Murray a fost a treia marcatoare a echipei și a avut cea mai mare medie de recuperări defensive la FCC UAV Arad, 5,1 pe meci! Nu în ultimul rând, jucătoare de peste Ocean a avut cele mai bune procentaje ale echipei la aruncările de două puncte (57,7%) și trei puncte (39,5%).

Așadar, vorbim despre pierderea MVP-ului stagional la FCC UAV Arad, iar asta o certifică însuși experimentatul Dan Moraru.„Din punctul meu de vedere, Murray a jucat de 126%,  Vitulova a jucat de 109%, iar Mititelu a jucat de 100%”, le declara recent antrenorul secund al FCC UAV colegilor de la aradon.

Altfel, la Neptunas Klaipeda, Murray va fi colegă cu Marina Sopolova, care în România a jucat la CSM Satu Mare (în două perioade) și Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button