Fotbal judetean

Abraham a semnat în prelungiri revanșa: Păulișana Păuliș – Unirea Sântana 0-1

La 3 zile după „șocul” din semifinala Cupei României, Păuliș – Sântana 5-2, cele două formații s-au întâlnit din nou. De această dată nu la Sâmbăteni, ci pe „Otto Grefner” din Șiria, în cadrul ultimei etape a ediției 2023-2024 a Ligii a IV-a. Gazdele încă aveau miza locului 3, pe care îl puteau cuceri doar în cazul unei victorii, dar „roș-negrii” aveau mare dorință de revanșă pentru eliminarea din Cupă. Și aveau să și-o și ia după un succes la limită, venit la ultima fază a meciului: 0-1!

Pe un teren ceva mai mare și mai bun decât cel din urmă cu trei zile, „uniriștii” au dominat destul de clar din punct de vedere teritorial. Presiunea a venit, însă, mai ales prin câteva faze fixe, la care defensiva lui Lucian Ciba a avut răspunsul potrivit. La un moment dat, cei din Sântana au avut cinci cornere consecutive, dar niciunul dintre ele nu au creat mare pericol la buturile lui Toma. Păulișul a încercat câteva contre, dar acestea s-au încheiat destul departe de poarta lui Mureșan.

În repriza secundă, parcă s-a jucat altceva, au apărut și spațiile, dar asta și pe fondul uzurii din cele două echipe, care se aflau la al 5-lea meci în 14 zile. În special Păulișana a acuzat o oarecare oboseală, mai ales că a avut, din nou, multe absențe și a cam apelat la aceiași oameni ce au dus greul în ultimele săptămâni. În minutul 57, Abraham l-a întins serios pe Toma cu un șut din unghi, de la marginea careului. 5 minute mai târziu, Păulișul a avut o dublă șansă de a deschide scorul. Mai întâi, execuția lui N. Marc din careu a fost deviat și Mureșan a prins, dar câteva secunde mai târziu goal-keeperul „roș-negrilor” a fost salvat de transversală la șutul lui Gavrilaș, cu stângul, de la 23 de metri.

Sântana și-a dat seama că nu e de glumă, s-a întors în atac și ultimele 20 de minute i-au aparținut destul de clar. După ce Burlă a tras aiurea dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, Stanciu a pătruns pe dreapta, a pasat în centru, Abraham a trimis cu capul slab și Pleșca a degajat balonul din fața porții. Apoi a venit rândul lui Filimon să tragă de la 20 de metri puțin pe lângă, iar când poate nimeni nu mai credea a căzut și golul de trei puncte al oaspeților. Calvin a pasat lung, Pașca a deviat balonul cu capul, iar Abraham l-a bătut pe Toma cu un șut perfect la colțul lung de la 9 metri lateral dreapta.

 

Ciba: „Sincer, nu am considerat foarte important acest meci, avem de jucat o finală”

Pe lângă mai vechile absențe ale lui Calancea, Cernat și Berar, s-au mai alăturat și cele ale lui Moldovan, Pop și I. Bogdan, așa că Ciba nu a avut prea multe variante pentru un prim „11” cu viceliderul. Antrenorul Păulișanei s-a prezentat pe marginea terenului „Otto Grefner” ca la nuntă, îmbrăcat într-un elegant costum. „E un pariu pe care l-am avut cu băieții, m-am angajat să îmbrac costumul dacă trecem de Sântana în semifinala Cupei. În schimb, trabucul l-am fumat doar după meci. Știu că acum poate suna ca un alibi, dar, sincer, nu am considerat foarte important acest meci. Sigur, era frumos să câștigăm și să terminăm campionatul pe locul 3, dar știam că va fi greu, dacă nu imposibil. Nu am avut șase jucători, trei în minus față de meciul de Cupă și, după ce am discutat cu conducerea clubului, le-am cerut băieților să încerce să nu se accidenteze și nici să ia cartonașe roșii. Avem o finală de Cupă peste o săptămână, va fi meciul sezonului pentru noi, pentru că Păulișul nu ajunge prea des în astfel de ipostaze. Regret, totuși, că am pierdut acest meci, chiar la ultima fază, la o nesincronizare în apărare. I-am văzut pe băieți puțin dărâmați, căci au muncit pentru un punct și pe care, cred eu, l-am fi meritat, cu toate că nu ne-ar fi ajutat în clasament. Și, cine știe, dacă ar fi intrat bara lui Gavrilaș…”, a precizat Lucian Ciba, antrenorul Păulișanei.

Abrudean: „Un succes meritat, mă bucur că băieții au reacționat la la dușul rece făcut în urmă cu trei zile”

Așadar, Sântana și-a luat o mică revanșă după eșecul din Cupa României, de la Sâmbăteni, cu toate că nu acesta a fost scopul principal la acest meci. „Din capul locului vreau să se înțeleagă că nu am dat vina și nu dau nici acum vina pe teren pentru înfrângerea din Cupă, ci doar vreau să remarc că astăzi s-a jucat cu adevărat fotbal, pe când la Sâmbăteni a fost mai mult un meci de luptă. Azi, noi am putut pune mai mult mingea jos, am controlat mare parte a meciului, însă și echipa din Păuliș parcă a arătat un joc ceva mai bun față de miercuri. Sigur, rezultatul a fost total diferit și cred că și meritat în favoarea noastră, deoarece am atacat mai mult, am pus mai multă presiune la poarta lor și ne-am creat și ocazii mai multe. Într-adevăr, am riscat puțin la acea bară a lor, dar cam atât. Puteam marca și mai repede decât minutele de prelungire, așa că zic că e un succes meritat, iar eu mă bucur că băieții au reacționat la la dușul rece făcut în urmă cu trei zile. Ne-ar fi plăcut să jucăm și miercuri pe gazonul excelent de la Șiria, fără ca asta să însemne că am fi fost favoriți sau am fi câștigat în acea zi proastă pentru noi. Asta e, terminăm la 6 puncte în spatele campioanei, după ce am pierdut puncte doar împotriva ei în tot sezonul de primăvară. Dar, Viitorul a meritat, a demonstrat că a fost echipa mai bună, le urăm multă baftă la barajul, Aradul trebuie să ducă înapoi cel puțin o echipă în Liga a 3-a. Marți, mai avem o masă împreună cu conducerea și s-ar putea să discutăm și aspecte legate de viitorul nostru, de ceea ce ne propunem la anul”, a precizat Adrian Abrudean, tehnicianul Unirii.

Formații:

Păulișana: Toma – D. Crișan, Becheș (90 D. Grigorean), Pleșca, C. Morariu (82 Gîrna) – Gavrilaș, Schinteie, N. Marc,  P. Varga – Fl. Brândușe, D. Ștefan. Antrenor: Lucian Ciba

Sântana: L. Mureșan – Bortiș (46 Kozma), Calvin, Cr. Politic, Savin (74 Marc) – Burlă, Copil (78 Pașca), Simion – Olteanu (68 Stanciu), Abraham, Filimon.  Antrenor: Adrian Abrudean

Arbitri: Mircea Ardelean – Cristian Căşuţ, Silviu Mocanu.

Observatori AJF: Mihai Jivan, Marcel Vida

5 comentarii

 1. Astăzi s-a jucat pe un teren omologat pt liga a 4 a ……astazi nu a fost la centru ….Coroban, care …..astazi a fost la centru la Viitorul !!! În rest….numai de bine……

  1
  0
 2. A-ți jucat pe terenul din Sanicolau și fără Coroban la centru, de ce nu Ia-ți bătut?
  Vedeți-vă de treaba ca mulgeti banii orașului degeaba și tot căutați scuze.
  Sa ne aducem aminte ca sau câștigat multe meciuri cu noroc și în prelungiri,nu mai va căutați scuze ca sunteți amatori de câțiva ani.

  4
  4
 3. Ovi, nu mai da vina pe Coroban, ce dacă a fost la Viitorul-Nădlac? Coroban a arbitrat pe Viitorul în patru meciuri, sezonul ăsta. Viitorul v-a bătut de două ori, cu Gornic și Nicoraș la centru! Nu mai veniți cu scuze de astea că nu ține!

  1
  0
 4. De fapt, Coroban a arbitrat Viitorul în 3 jocuri, acest sezon! Pentru conformitate: Viitorul-Glogovăț 2-0, Macea-Viitorul 0-5, Viitorul-Nădlac 7-0. Iar meciul incrimitat de Ovidiu a fost unul de cupă, competiție pe care Viitorul a părăsit-o prematur!

  2
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button