Liga a 3-a

Mult echilibru în turul finalelor pentru promovarea în Liga a 2-a: Sub privirile lui Rednic, Bihorul a revenit de la 0-2 la Ghiroda după două cadouri ale arbitrului!


Echipele din Focșani, Afumați și Câmpulung Muscel au făcut un pas mic spre eșalonul secund după succesele la limită din prima manșă a finalelor pentru promovare în Liga a 2-a. Pentru gruparea din județul Argeș a marcat și ex. utistul Petre Simon.

Nici Bihorul și Ungheniul nu au scos rezultate tocmai rele, 2-2, în deplasările de la Ghiroda și Giarmata Vii, respectiv Bistrița. Timișenii au luat – însă – foc după ce trupa orădeană a revenit de la 0-2 după două penalty-uri extrem de ușor acordate. Practic, primul fault e comis clar la marginea careului, dar „centralul” Motan l-a mutat în careu, iar la a doua fază, Stupu îl ține discret pe Preklet, în condițiile în care mingea oricum trecuse mult peste cei doi jucători. Ex. lipovanul Pop a înscris unul dintre golurile trupei lui Sorin Bălu. La meci a asistat și Mircea Rednic, antrenorul UTA-ei care se află deja la Arad pentru a pregăti revederea cu echipa sa, de săptămâna ce vine.

La Bistrița, formația lui Adi Falub a condus-o de două ori pe Ungheni și de fiecare dată a fost egalată de Ungheni. Lipovanul Abel Popa a fost integralist pentru echipa lui Florentin Petre.

F1: CSM Focşani  – Metalul Buzău 2-1

R. Enache 7, R. Gorovei 70 / Divine Odoh 88

F2: CS Afumați  – CS Dinamo Bucureşti  1-0

Stanciu 19

F3: AFC Câmpulung Muscel  – SCM Râmnicu Vâlcea  2-1

P. Simon 48, Ciaccio 87 / Geantă 51

F4: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii  – FC Bihor Oradea  2-2

D. Pop 26, Mancaș 57 / S. Jurj 68 – penalty, Chitaș 81 – penalty

F5: Gloria Bistriţa Năsăud  – Unirea Ungheni  2-2

Amasihohu 21, Davordzie 65 / Astafei 60, 90+1

Manșa secundă e programată miercuri, 5 iunie, pe terenurile oaspeților de azi. Câștigătoarele din runda finală a barajului vor obține dreptul de a evolua în sezonul 2024-2025 al Ligii 2.

Doar la finalul acestui sezon, fiindcă Liga 2 trece de la 20 la 22 de participante, învinsele din faza finală a barajului de promovare primesc o nouă șansă de accedere în eșalonul superior. Vor promova, astfel, în total, șase echipe.

Pentru determinarea celei de-a șasea promovate se va disputa o mini-competiţie, la care vor participa cele mai bune patru dintre cele cinci echipe învinse în finalele barajelor. Mini-competiția va fi formată din semifinale și finală (un singur joc pe terenul primei extrase la ”împerechere”), câştigătoarea finalei urmând a promova în Liga 2.

Cele patru echipe învinse în finalele barajelor care primesc încă o șansă la promovare sunt decise în baza unui clasament în care sunt luate în calcul toate punctele acumulate în cele patru meciuri de baraj disputate, în semifinale și finale. În caz de egalitate la număr de puncte acumulate, departajarea va fi făcută în conformitate cu articolul 27 din ROAF, luând în calcul doar meciurile de baraj – semifinale și finale. Semifinala într-o singură manșă se va juca în data de 12 iunie, în timp ce finala care decide echipa promovată va avea loc la 15 iunie.

FOTO: CSC Ghiroda și Giarmata Vii (facebook)

Un comentariu

  1. La Ghiroda a fost japca pe fata . JAPCA ca pe vremea lui Sandu si Kasai. Arbitrul asta ar trebui suspendat minim 6 etape. Dar parca vad ca a luat nota de trecere de la observator.

    5
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button