Baschet

FCC UAV Arad și-a adus campioană en-titre: Alina Podar e noul conducător de joc al lui Miroslav Popov!


După ce a anunțat prelungirea contractelor lui Anamaria Ciotir și Andreea Mititelu, FCC UAV Arad a operat – practic – primul tranesfer estival. Este vorba despre Alina Podar (25 de ani), campioană en-titre cu CSM CSU Constanța, care poate evolua pe pozițiile 1 și 2.

Născută pe 4 noiembrie 1998, jucătoarea născută la Cluj-Napoca a fost componentă încă din 2014 a naționalei României și este una dintre jucătoarele de bază ale echipei de baschet 3×3 a României.

Podar are în palmares titlu de campioană națională în 2022, cel obținut alături de Sepsi-SIC Sf. Gheorghe. În sezonul recent încheiat, sportiva și-a mai trecut în CV încă un campionat și o cupă alături de CSM Constanța, formație pentru care a strâns medii pe meci de 5.8 puncte, 2.1 pase decisive și 1.7 recuperări.

Dar, pe lângă experiența acumulată în întrecerea internă, noua jucătoare a „galben-albastrelor” a adunat meciuri și în EuroCup Women, Euroleague și în baschetul 3×3.

Marcel Urban avea o înțelegere verbală cu Alina Podar de ceva timp, dar a așteptat ca CSM CSU Constanța să-și ia rămas bun în mod oficial de baschetbalista de 1,68 metri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button