Fotbal juniori

Spaniolii de la Villarreal și-au dat mâna cu ACS Fortuna pentru organizarea primei școli de vară din România, chiar la Arad!


Prima școală de vară de pregătire în fotbal pentru copii organizată de către Villarreal în România (Villarreal Summer Camp) se desfășoară la Arad și este organizată în parteneriat cu ACS Fortuna Arad. Startul s-a dat joi, începând cu ora 9 și concluziile se vor trage duminică. Cadrul de desfășurare – Baza Sportivă ACS Fortuna Arad – Centrul Verba Docent Excelsior.

Școala se adresează copiilor cu vârste între 7 și 14 ani, la activități participând peste 100 de puști, majoritatea de la cluburi sportive din Arad, dar și de la alte cluburi din județul Arad (Pâncota, Vladimirescu), dar și din țară, din Sibiu, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Timișoara și chiar București.

Evenimentul este unul inedit pentru Arad, fiind prima acțiune de acest fel organizată aici cu un club de top din Europa, dar și pentru România, foarte puține evenimente similare desfășurându-se chiar la nivel național.

Antrenamentele au fost pregătite de către staff-ul tehnic al Villarreal CF, vor fi susținute de către antrenorii ACS Fortuna Arad și coordonate de către trei antrenori ai Villarreal CF, pregătiți special pentru desfășurarea acestor activități. S-a realizat o pregătire comună a antrenorilor celor două cluburi, în vederea asigurării bunei desfășurări a școlii de vară.

Copiii participanți la campus vor primi un echipament oficial Villarreal CF și vor beneficia de o experiență unică și interesantă în compania antrenorilor clubului spaniol. Copiii vor fi evaluați în cursul desfășurării antrenamentelor de către antrenorii spanioli, iar cei mai buni doi copii participanți la campus vor fi selecționați pentru a face parte din echipa Villarreal Yellow Cup Summer pentru vara anului 2025.

„Ne dorim ca acest eveniment să devină unul obișnuit în peisajul fotbalistic arădean. Staff-ul tehnic al ACS Fortuna Arad a depus toate diligențele pentru buna desfășurare a școlii de vară și pentru a asigura continuitatea acesteia în anii următori. O colaborare la nivelul fotbalului juvenil cu un club de primă ligă spaniolă cum este Villarreal CF, care deține de asemenea o academie de top pentru dezvoltarea și promovarea copiilor și tinerilor jucători, nu poate decât să contribuie la dezvoltarea și prestigiul fotbalului arădean”, a spus președintele celor de la Fortuna Arad, Mihai Sorin Pascu.

Fortuna Arad se bazează pe 8 antrenori: Sebastian Huțanu, Mădălin Mihuța, Norbert Jozsa, Marcel Bercu, Bogdan Drecin, Marius Mihăilă, Ovidiu Coman și Cosmin Bătrîn, care se ocupă de copii născuți între anii 2008 și 2019.

Un comentariu

  1. O inițiativă fantastică.
    Bravo celor care au reușit să obțină implicarea unui club de mare tradiție in LaLiga. Astfel de reușite așează Aradul pe harta fotbalistică, măcar la nivel zonal.
    Sper ca în urma acestui eveniment, pe care sper să îl avem realizat cu caracter de continuitate și în anii următori, să fie descoperiți noii Marcel Coraș, Adi Țucudean sau Dennis Man, referindu-mă aici doar la produsele fotbalului arădean care au sclipit în epoca modernă sau relativ modernă a clubului nostru.

    4
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button