Progresul PecicaUTA Arad

„Linia verde” a UTA-ei a întors amicalul de la Pecica! Ekmekci și Nica au marcat spectaculos de la distanță


Mircea Rednic a optat pentru o vizită la Pecica, pentru primul meci amical al verii, mai degrabă o prelungire a trialurilor de la începutul săptămânii. Și asta pentru că UTA s-a aflat pe teren doar cu jucătorii tineri care au trecut de primul filtru al antrenorului „roș-albilor”, în timp ce seniorii au primit un prim weekend liber. Ca și efectiv, Progresul s-a prezentat destul de bine, ținând cont că Dan Stupar și Bogdan Bozian decretaseră vacanța de la mijlocul săptămânii trecute. De fapt, frații Bodri și Pașcalău au plecat deja în concediu, în timp ce Nasiru, Shiaondo și Franklin au revenit la Pecica după ce participaseră la triaurile din curtea „Bătrânei Doamne”.

Mult mai legată ca echipa, echipa din Pecica a fost vioara întâi, a avut mai multe atacuri, destule dintre ele foarte periculoase și nici deschiderea scorului nu s-a lăsat prea mult așteptată. În minutul 13, Tătaru, fundaș central venit în probe de la Poli, a făcut fault asupra lui Borcea și Mirel Arsene l-a executat pe Blaga de la punctul cu var. Apoi, portarul „roș-albilor” a avut câteva intervenții grele la șuturile bune ale lui Bozian, Arsene, Franklin sau Răchită. De partea cealaltă, UTA a avut două-trei contre rapide, tăioase, una dintre ele finalizată cu un șut în bara transversală de Cristea, din alergare, de la 20 de metri. Samson, mijlocașul lateral maghiar de 2006, a avut și el o șansă bună la centrarea lui Bădău, dar Burtic a fost la post.

Repriza secundă s-a reluat de la scorul de 1-0 pentru gazde și cu o echipă a UTA-ei schimbată în întregime de la mijloc în sus. Iar unul dintre fotbaliștii veniți de pe bancă pentru „roș-albi” a reușit egalarea, în minutul 58. E vorba despre Ahmet Ekmekci, care a transformat impecabil o lovitură liberă de la 30 de metri, mingea mergând la vinclul din dreapta lui Burtic. Tot acolo a tras și Adelin Nica pentru 1-2, în minutul 66 și tot din afara careului, de la 20 de metri. Între timp, Ekmekci a mai avut și o transversală, cu o reluare, din unghi, din 8 metri. Când și pecicanii au făcut toate schimbările, apelând – printre alții – la la Joseph Godwin, atacant care a debutat cu UTA în SuperLigă în iarna lui 2022, UTA a rămas cu fundașii la mijlocul terenului și a controlat fără prrobleme finalul de meci. Cu excepția fazei din minutul 80, când nou intratul Cutean a intervenit decisiv în fața lui Szep, scăpat singur în banda dreaptă. În fine, în ultimul minut de joc, Godwin a tras pe jos dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri și Cutean a respins de la rădăcina barei. Așadar, UTA câștigă primul test al verii, cu 2-1, contând doar pe jucători tineri, care se bat pentru un loc în lotul de SuperLigă al echipei fanion a Aradului.

Formații: 

Pecica: Burtic – M. Salka, Wild (46 Stanciu), Nasiru, Franklin (70 Pașc) – Shiaondo, Iuga (65 Godwin)- Răchită (65 Matyus), Arsene (65 Gomboș), Bozian (65 Szep) – Borcea.

UTA: Blaga (70 Cutean) – Băloi, Iurasciuc, Tătaru (46 Joldea), Anișorac – Ristin (46 Bărbat), Vîlcu (46 Cibi) – Samson (46 R. Popa), Innocenti (46 Ekmecki), Bădău (46 A. Nica) – R. Cristea (46 Kyrychenko).

Arbitri: Dorinel Herțeg – Paul Iovescu, Adrian Bunaciu

FOTO: Vlad Omu X

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button