Progresul Pecica

Pecica – interesată și pe mai departe de tinerii „Bătrânei Doamne”, dar: „Suntem conștienți că ofertele de la Liga a 2-a au prioritate”









Ca de fiecare dată, Pecica a răspuns pozitiv solicitării surorii mai mare de la UTA, care – pe de altă parte – a ajutat-o mereu cu jucători tineri. Și în sezonul ce s-a încheiat, echipa emblemă a județului a avut împrumutați la Progresul cinci jucători, pe Salka, Nasiru, Shiaondo, F. Nortey și Borcea, iar colaborarea va continua și pentru sezonul ce vine.

Dan Stupar a fost prezent și luni și marți la cele două trialuri organizate de Mircea Rednic pe „Motorul”, iar azi și-a văzut propria echipă în fața unor tineri pe care i-a ochit chiar el la începutul săptămânii. „Ca de fiecare dată, e o plăcere și o onoare să putem ajuta clubul UTA, există și o colaborare foarte bună noi. Chiar dacă este contrar principiilor mele să aduc echipa după două săptămâni de vacanță, am făcut-o de drag și din respect pentru clubul UTA. Din păcate, n-am putut să aliniem chiar cel mai bun prim 11, pentru că unii jucători își luaseră deja bilete de vacanță și sunt plecați și nu am putut să-i aduc înapoi. Am făcut eforturi în această săptămână, am făcut două antrenamente și le-am explicat și băieților că e important și pentru ei. Dar, până la urmă, au făcut un meci și din plăcere, au jucat împotriva echipei fanion a orașului și, ce e mai important, am ajutat UTA în ceea ce a urmărit ea de la acest test. Sigur că ar fi jucători pe care mi i-aș dori, i-am văzut și luni și marți, sunt niște copii talentați, foarte interesanți pentru noi. I-am evidențiat, i-am notat, sigur că depinde de ce perspective au pe viitor și ce oferte au de la ligi superioare. Nu vreau să spun nume, o să avem discuții cu cei de la UTA, dar, cum spuneam, prioritate au cluburile din ligi mai bune”, a punctat Dan Stupar, cel care o antrenează pe Pecica alături de Bogdan Bozian.

Atâta timp cât nici Pecica nu și-a trasat un obiectiv clar pentru la anul, nu se știe nici câți tineri fotbaliști de la UTA și-ar putea permite să ruleze. „Nu am discutat cu conducerea clubului despre ce va fi exact la anul. Pentru un obiectiv de promovare e nevoie și de un buget destul de sănătos. Dacă ne uităm acum la echipele care au promovat, de exemplu echipa pe care am și antrenat-o, Unirea Ungheni, a avut 800.000 de euro buget. E nevoie de bani pentru a aborda un obiectiv atât de îndrăzneț. Sigur că obiectivul, din punctul meu de vedere, este acela de a trata fiecare meci cu maximă seriozitate și a obține cât se poate de la fiecare. Doar în acest spirit antrenez. Și în acest sezon cred că am avut un parcurs destul de pozitiv, poate că cel mai pozitiv din istoria clubului, chiar dacă nu ne-am bazat pe un buget foarte spumos. Am felicitat și felicit băieții pentru că au reușit în unele situații să țină piept și să obțină rezultate poate peste așteptări”, a mai transmis Stupar.

E clar că și la Pecica vor fi schimbări la nivel de lot, cu toate că stafful tehnic ar dori să-i păstreze măcar pe cei care au confirmat. „E prematur, sunt jucători pe care noi ni i-am dori, dar, având în vedere că sunt la final de contract, nu știm ce oferte au, ce-și doresc și ei pe mai departe. Sunt unii jucători cu care am și discutat și ne-am dori să continuăm. Mai sunt acei jucători din pepiniera proprie, care noi ne dorim să facă pasul spre echipa de seniori, mai ales cu această promovare a echipei a doua în Liga a IV-a.  Acum avem ocazia să le oferim minute celor care nu fac față rigorilor Ligii a III-a, iar în cazul în care evoluțiile lor de acolo sunt pozitive, pot face cu siguranță pasul spre noi”, a încheiat fostul fundaș lateral al „Bătrânei Doamne”.

După testul cu UTA, pecicanii s-au întors în vacanța pe care o vor încheia pe 10 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button