Pariuri sportive, gaming și casino

Realitatea augmentată revoluționează divertismentul online

Oamenii par să nu mai fie uimiți de nimic în era tehnologiilor. Toată viața noastră se află în interiorul unor ecrane, cu ajutorul cărora ducem discuții, ne vedem rudele îndepărtate sau găsim răspunsuri la tot felul de întrebări.

În momentul în care credem că le-am văzut pe toate, tehnologiile ne uimesc din nou. Realitatea augmentată ia asalt asupra lumii, fiind utilizată în toate domeniile. Industria beauty, domeniul jocurilor și designul folosesc AR.

Cât a făcut doar boom-ul divertismentulu, când platforme precum mr.bet au început să ofere utilizatorilor o experiență de distracție de-a dreptul revoluționară. Citește articolul nostru pentru a afla cum AR schimbă în totalitate divertismentul online.

Apariția realității augmentate

Realitatea augmentată este procesul în care tehnologiile suprapun realitatea virtuală pe realitatea fizică. Acest fenomen permite utilizatorilor să folosească o extensie a lumii virtuale în sferele lor de interes.

Realitatea augmentată (AR) poate fi confundată cu Realitatea virtuală (VR), pentru că implică prezentarea lumii virtuale într-un mod diferit și aproape palpabil. AR, însă, este un proces care nu  necesită ochelari, pentru a vedea ceva în fața ochilor. Acel ceva poate fi văzut prin ecranul telefonului sau a tabletei, suprapunându-se pe imaginea filmată de camera telefonului în acel moment.

AR a fost creată cu scopul de a simplifica viața oamenilor. Acum, putem procura o piesă de mobilier, după ce vedem cum se va potrivi în camera pentru care o cumpărăm. AR permite adaptarea imaginii virtuale la cea reală, formând tabloul pe care dorește să îl vadă utilizatorul.

Integrarea realității augmentate în jocurile online

Realitatea augmentată este utilizată în larg și în jocuri, dezvoltând domeniul divertismentului la un alt nivel. În anul 2016 a apărut jocul viral Pokemon Go, care a prins câștigat popularitate în doar câteva zile. Acesta se baza pe prinderea și antrenarea pokemonilor.

Jocul informa utilizatorii despre locația în care se afla un pokemon, iar aceștia trebuie să-i prindă. AR a motivat internauții să alerge în lumea reală după niște creaturi virtuale. Acest scenariu sună ca unul potrivit pentru filme, dar de fapt reprezintă viața noastră.

Jocul a devenit popular datorită inovației pe care a prezentat-o în lumea divertismentului online. Iar după el au mai apărut și alte jocuri bazate pe realitatea augmentată.

Unul dintre ele este Harry Potter: Wizards Unite. Acest joc este bazat pe seria de filme Harry Potter și implică diferite personaje și lucruri caracteristice lumii vrăjitorilor din Hogwarts.

Pentru a putea începe jocul, utilizatorii își crează un personaj și începe aventura chiar de la locul lor de trai. Jocul a atras atenția multor persoane prin interfața calitativă, dar și istoria din spatele fiecărei provocări. Datorită jocului AR internauții se puteau simți cu adevărat personajele unei lumi magice.

Ulterior, au a fost create multe alte jocuri bazate pe realitatea augmentată. Printre acestea se numără Jurassic World Alive. Lumea reală este împânzită de dinozauri, iar oamenii au sarcina de a-i salva. Jocul Minecraft are și el o versiune AR, numindu-se Minecraft Earth. Jucătorii își pot crea o lume a lor în spațiul virtual, construindu-și case și aventurându-se cu prietenii.

Divertismentul online a atins un nou apogeu. Telefoanele permit să vezi ceea ce de fapt nu poți atinge, dar care se află la un pas distanță de tine. Dar v-ați întrebat vreodată care sunt avantajele realității augmentate pentru oameni?

Ce experiență oferă realitatea augmentată oamenilor

AR poate oferi și alte oportunități decât simplul proces de joc într-un mod inovativ. Avantajele realității augmentate sunt:

Experiența personalizată pe care o oferă jocurile create cu realitatea augmentată. Jocul se adaptează după spațiul jucătorilor și oferă provocări specifice fiecărui utilizator. Acest principiu oferă un sentiment de autenticitate și diversitate.

AR poate fi utilizată pentru a facilita interacțiunile sociale între jucători. Aceștia au o experiență de joc comunitară și interactivă. Jocurile în care sunt implicați prietenii devin mai interesante și motivante, întrucât apare concurența și amuzamentul.

Explorarea lumii virtuale

Explorarea virtuală a lumii reale este un alt detaliu care face jocurile AR atractive. Capacitatea de a vizualiza personajele în limita unei grădini sau a unei camere este uimitoare. Fiecare utilizator cunoaște lumea, din jurul lui, din altă perspectivă. Realitatea augmentată transformă  casa oricărui utilizator într-un teren de joc, iar jocul își adaptează caracteristicile după fiecare anturaj.

Astfel, AR a schimbat în totalitate percepția oamenilor despre tehnologiile de ultimă generație. În actualitate telefoanele nu mai sunt simple mașinării cu informații inutile, dar au devenit metode de cunoaștere a lumii reale prin prisma tehnologiilor virtuale.

Divertismentul online este doar una din sferele în care a fost introdusă AR. Pe măsură ce tehnologia AR continuă să se dezvolte, ne putem aștepta ca jocurile online AR să devină și mai realiste, mai captivante și mai interactive. Realitatea augmentată are potențialul de a revoluționa industria jocurilor online și de a oferi jucătorilor experiențe de joc complet noi și inovatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button