Cluburi polivalente

Coman și Lătărețu sunt dublu campioni naționali la atletism, Mititelu a debutat și el cu „aur” la CS Universitatea! Podiumuri și pentru arădenii Both și Oriaku!

Atleții arădeni s-au numărat și în acest an printre remarcații și medaliații etapei finale a Campionatelor Naționale de atletism rezervate seniorilor, competiție desfășurată în weekend pe Cluj Arena.

Mititelu a debutat cu „aur” pentru CS Universitatea, Coman și Lătărețu au făcut „dubla”

CS Universitatea Arad se poate lăuda cu nu mai puțin de cinci titluri naționale, câte două în dreptul lui Nicolae Coman și Diana Lătărețu. Coman a făcut „dubla” de aur la 800 (timp 1:48.91 – record personal) și 1500 de metri (3:43.16). În schimb,  Lătărețu (dublă legitimare CSM Craiova – CSU Arad) a trecut prima linia de sosire la 2000 de metri marș. Cu timpul de 1.47.17, sportiva prezentă și la „europene”, a cucerit două medalii de aur, la senioare și tineret.

Noutatea este Damian Didier Mititelu (foto principal), sportiv de lot național originar din București, care până anul trecut a concurat la CSM Sfântu Gheorghe, el devenind campion în proba de 3000 de metri obstacole, cu timpul de 8:59.43.

Alte rezultate bune pentru clubul universitar arădean au mai fost obținute de Răzvan Vidrea, dublă legitimare CSU Arad – CSM Craiova, locul 4 și la câteva sutimi de medalie la 800 de metri (timp 1:50.97 – record personal) și Adelin Pop, dublă SCM Deva – CSU Arad, locul 6 în aceeași probă de 800 de metri (timp 1:53.04 – cel mai bun rezultat al sezonului).

Antrenorii atleților sunt Gabriel Boga, la masculin și Gabriela Ustabacieff, în cazul Dianei Lătărețu.

De remarcat că Vidrea și Coman și-au trecut în cont un bronz în proba de 4×400 de metri ștafetă, dar sub culorile CSM Craiova.

 „Argint” și „bronz” pentru arădenii de la CSM-CSȘ Gloria, Both și Oriaku

CSM Arad și CSȘ Gloria Arad, cu duble alături de CS Atleții Arădeni, se pot lăuda și ele cu câte o medalie, prin:

Denis Both (CSM Arad – CS Atleții) – locul 2 la aruncarea suliței, cu 71,91 metri. Arădeanul a revenit cu succes după operația la cot și la prima sa competiție oficială importantă după o pauză.

Vanessa Oriaku (CSȘ Gloria Arad – CS Atleții) – locul 3 la aruncarea suliței, cu 40,93 metri. Atleta arădeană acuză și o accidentare la genunchi.

Andrei Severin (dublă legitimare CSM Arad – CS Atleții Arădeni) – locul 5 la aruncarea suliței, 60,78 metri.

De menționat ar fi că discobolul Mihai Motorca este în recuperare după o accidentare musculară și oricum are de susținut examenul de Bacalaureat, astfel că a lipsit de la start. A mai concurat și juniorul II Leonardo Igreț, dublă legitimare CSȘ Gloria Arad – CS Atleții Arădeni, care și-a făcut recorduri personale la 100 (timp 11.20) și 200 de metri (timp 22.37). Antrenorul atleților din probele de aruncări este profesorul Constantin Miclea.

În ceea ce îi privește pe atleții de la CSM, CSȘ Gloria și CS Atleții, Oriaku, Motorca, Severin și Igreț au în 22 iulie finala națională de tineret, iar primii doi se pregătesc și de Balcanicele U20 (juniori I), de la început de august.

Tot în august, dar în perioada 23-28, Oriaku și Motorca se vor afla cel mai probabil la startul Mondialelor de juniori, dar pentru asta au nevoie să își confirme rezultatele bune, baremurile obținute la început de an: Oriaku trebuie să arunce în jur de 49 de metri, la suliță, iar Motorca 55 de metri, la disc, la cele două competiții rămase până atunci, Naționale de tineret sau Balcanice de juniori. Cu mențiunea că Vanessa are de luat o pauză din cauza accidentării și este incertă pentru perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button