Liga a 2-aȘoimii Lipova

Portarul Adelin Iliescu face pasul de la Lipova la Dumbrăvița, la divizionara secundă din Timiș ajunge și atacantul Nicu Modan!

După modelul Cristian Gavra în iarnă, Șoimii Lipova l-a împrumutat și pe portarul Adelin Iliescu (25 de ani) la CSC Dumbrăvița, în Liga a 2-a, până în vara anului următor.

Goal-keeperul a început fotbalul în orașul natal, la Drobeta Turnu Severin, iar ca junior a mai jucat și în Belgia, la KV Mechelen. La 18 ani a semnat cu Șoimii Lipova, care l-a împrumutat timp de două sezoane la Oțelul Galați, tot în Liga a 3-a. A revenit apoi la Lipova, care l-a mai împrumutat și la Crișul Chișineu Criș, în sezonul 2022-2023. Sezonul trecut, a suferit o accidentare la genunchi și a stat în tribună la Lipova până în stagiunea de primăvară. ”A fost internațional de juniori al României, cu prezențe în loturile U15, U16 și U17. Bine ai venit, Adelin! Să fie într-un ceas bun!”, se mai menționează – printre altele – în anunțul de bun venit al celor de la CSC Dumbrăvița.

Modan a înscris peste 80 de goluri la Crișul și 18 într-un singur sezon la Deva

Ceea ce – în schimb – timișenii nu au anunțat încă oficial este și achiziționarea lui Nicu Modan. Atacantul de 29 de ani e stabilit la Chișineu Criș și tocmai s-a despărțit de CSM Deva. Modan este născut la Nucet (județul Bihor), pe 19 decembrie 1994. La clubul din orășelul natal a făcut și junioratul, după care a trecut la Minerul Ștei. De acolo a făcut pasul în Liga a 3-a, la Luceafărul Oradea, după care a schimbat doar județul, nu și eșalonul. A semnat în Arad, pentru Crișul Chișineu Criș în iarna lui 2016, adunând aproximativ 80 de goluri în ligile 4 și trei în tricoul alb-albastru”. Din 2018 până în ianuarie 2022 a jucat cu Crișul în Liga 3-a, după care a semnat cu Șoimii Lipova, unde a activat un an și jumătate. După ce, în vara trecută, formația arădeană a ratat primul baraj de promovare în Liga a 2-a în fața celor de la CSM Deva, Modan s-a transferat chiar la gruparea de la poalele cetății. Sezonul 2023-2024 a fost unul bun pentru atacantul de 29 de ani, care a marcat de 18 ori pentru deveni (locul 3 în seria a 7-a a Ligii a III-a). De la 30 iunie a devenit fotbalist liber de contract și a semnat cu Dumbrăvița până în vara lui 2025.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button