Minifotbal, futsal

Red Fighters și FC Pletl – printre cele mai bune 8 echipe la Cupa României de minifotbal, Flamura Roșie s-a oprit în 16-imi!

După „zona” Superligii de minifotbal, de la Oradea, la care au luat startul Napoli, Luciano și Ergad (aceast pierzând doar finala competiției), Liga DeSavoia Arad și-a trimis reprezentantele tocmai la Piatra Neamț, pentru finala Cupei României. Acestea sunt Red Fighters Arad, FC Pletl și Flamura Roșie și doar despre cea din urmă putem vorbi la trecut după primele două zile de competiții. În schimb, „luptătorii” și „transportatorii” vor juca mâine dimineață în sferturile de finală. Sita a cernut din 54 de echipe, după faza grupelor, 16-imilor și optimilor.

Dar să facem tabloul celor două zile de competiție de pe cele patru terenuri ale bazei „Ceahlăul”:

„Luptătorii” lui Alecu și Nica sunt în sferturi după un sfert de poveste

Red Fighters a făcut parte din Grupa a 11-a, pe care a câștigat-o fără mari probleme și fără a lua gol. Băieții lui Luca Alecu și Marius Nica au trecut cu 2-0 de Hell Energy Baia Mare (goluri Țugulescu și M. Salka) și 1-0 de Academica Iași (autogol Zaharia) și s-au dus de pe primul loc în grupă în 16-imi. Aici, arădenii au trecut cu 1-0 de Ares Brașov, golul decisiv purtând semnătura lui Moraru. În cursul serii de sâmbătă, a venit duelul din optimi cu ACS Holver Țara Bârsei Brașov și părea final de drum pentru „roșii”. Gruparea de sub Tâmpa a avut 2-0 pe tabelă, doar că Red Fighters și mai ales Alexandru Vasilca nu a fost de acord. Mijlocașul celor de la CS Glogovăț a și-a reglat tirul pentru un spectaculos „hattrick” și și-a dus echipa în sferturi, acolo unde o așteaptă Ninirox Timișoara. Meciul e programat duminică, de la ora 9.

Red Fighters joacă la Piatra Neamț în formula: Alin Potocean, Adrian Tomoiagă – Cristian Țugulescu, Alexandru Vasilca, Adrian Dumitrean, Mario Salka, Ionuț Busuioc, Eric Rozsa, Raul Moraru și Alexandru Otiș.

Flamura Roșie s-a oprit în 16-mi, în fața unei echipe din județul Mehedinți

Flamura Roșie a căzut în grupa cu numărul 12, acolo unde început cu o remiză 1-1 (gol Udrescu) ce s-a transformat în eșec la penalty-uri. Apoi, arădenii le-au aplicat o corecție celor de la Amicii Buzău, scor 4-1, după reușitele semnate Susan (2), Țop și Vascinc. Evident, Flamura a ieșit din grupă și s-a aflat față în față, în „16-mi”, cu AS Danubius Drobeta. A fost eșec pentru echipa din orașul nostru, 1-2, care marcase doar prin Chepețan.

Gabriel Hygied și Adrian Puticiu i-a avut la dispoziție „sub Pietrica” pe: Alexandru Mitrea, Ionuț Stănilă – Alexandru Chepețan, Robert Balint, Sebastian Susan, Andrei Vasinc, Florin Mateucă, Cătălin Țop, Cristian, Bukva și Laurențiu Udrescu.

FC Pletl a trăit periculos în grupe și optimi, dar e printre cele mai bune 8 echipe

FC Pletl a trăit extrem de periculos în primele zile ale turneului din Moldova, dar a scos-o la capăt și va juca în sferturi. În primul rând, în Grupa 16, arădenii au început cu un eșec, 2-4, cu Temad Brașov. Au marcat Tăședan și Stoianovici. În meciul cu numărul doi, arădenii aveau nevoie de un succes cu 3 goluri diferență pentru a trece mai departe și l-au obținut în mod dramatic. Cu 4 minute înainte de final, Pletl avea 3-2  (goluri Petcuț, Stoianovici și Curta) cu gazdele de la FENIX Piatra Neamț și la acest scor era eliminată. Doar că pe final a venit „dubla” spectaculoasă a lui Eric Tripa, băiatul fostului arbitru asistent de Liga 1, Claudiu Tripa. În această dimineață, băieții lui Denis Buniov, Radu Pătuleanu a învins-o cu 1-0 pe Athletic Club Constanta, după golul aceluiași Tripa. Iar optimile au fost pe muchie de cuțit pentru arădeni, care au fost conduși cu 1-0 de Colloseum 2005 Iași, dar Adi Stoianovici a întors meciul cu o „dublă”.

Așadar, FC Pletl va juca în sferturi duminică, de la ora 9, cu Dristor Predator București, în formula: Alex Stejar, Laurențiu Enea, Răzvan Stanciu – Bogdan Curta, Răzvan Marca, Răzvan Bene, Vlad Selegean, Raul Chiș, Alexandru Ungureanu, Rareș Deta, Adrian Stoianovici, Claudiu Popa, Eric Tripa, Bogdan Tăședan, Raul Petcuț. Probabil, echipa arădeană e cea mai tânără din competiția de la Piatra Neamț.

FOTO: Federația Română de Minifotbal (facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button