Fotbal judetean

Sântana rupe rândurile! Au plecat 10 jucători, au sosit și primele întăriri: Ex. ineuanii Șerban, Susan și Udrescu, campionul Popa și Vasinc!

Unirea Sântana nu a putut ține pasul cu Viitorul Arad în stagiunea 2023-2024 a Ligii a IV-a și o va lua de la capăt peste câteva săptămâni pentru un sezon mai bun. Evident, asta ar însemna câștigarea campionatului, însă – cel puțin deocamdată – nu se vorbește cu subiect și predicat de acest obiectiv.

Nadiu: „ Facem tot posibilul să-i oferim antrenorului un lot cât mai competitiv”

E și de înțeles de ce. La această oră, gruparea în roșu și negru mai are doar șase jucători din vechiul lot de jucători, așa că Adrian Abrudean are sarcina de a forma rapid o altă echipă care să se bată la primele locuri. „După finalul campionatul trecut, majoritatea fotbaliștilor au rămas fără contracte, excepțiile numindu-se Savin și Kozma. Unora li s-au făcut propuneri de prelungire și în funcție de ceea ce știam despre serviciul lor, care era incompatibil cu programul nostru de antrenamente, altora nu. Eu aș vrea să le mulțumesc tuturor jucătorilor care au activat la Sântana în sezonului trecut și să le urez mult succes pe mai departe în carieră. Dintre cei ofertați, cel puțin deoacamdată, au acceptat să continue cu noi Csurka, Marc, Olteanu și Pașca. De exemplu, Filimon are ofertă de la noi, dar și de la alte cluburi, nu s-a decis încă, iar Copil va urca din nou în Liga a 3-a, din ce am auzit. Stanciu se mai gândește și el, are probleme și cu serviciu și noi cerem obligatoriu trei antrenamente. În fine, am înțeles că Politic a plecat în Germania, facem tot posibilul să-i oferim antrenorului un lot cât mai competitiv”, a spus Ovidiu Nadiu, președintele secției de fotbal de la Unirea Sântana.

Iar deducția este simplă. Nu vor mai continua în tricoul Unirii portarul Mureșan, fundașii Calvin, Nistor și Bortiș, mijlocașii Burlă, Simion, Ursoi și Copil și atacantul Abraham. Doar că au fost săptămâni calde la Sântana la capitolul negocieri, cinci dintre ele încheindu-se pozitiv pentru trupa lui „Știli”. „Am bătut deja palma Șerban, Susan și Udrescu, de la Ineu, cu Sergiu Popa, de la Viitorul și Vasinc de la Cermei. Mai avem discuții avansate pentru un portar junior și alți doi jucători de câmp. Îi mai urmărim și pe cei din pepiniera proprie, dar ne mai dorim vreo 5-6 jucători. I-am identificat, suntem în discuții și sperăm să ne completăm rapid lotul. Am început pregătirea luni, avem 15 jucători la antrenamente și până sâmbătă la amicalul cu Pâncota sperăm să mai batem palma cu câțiva fotbaliști pe care ni-i dorim. Obiectivul nu poate fi decât o clasare cât mai sus și pentru asta vrem să facem o echipă competitivă, îl avem pe Adi Abrudean care știe ce are de făcut”, a mai afirmat Nadiu.

Achiziții cu CV important pentru „roș-negrii”

Așadar, la Sântana ajung trei dintre cei mai importanți fotbaliști de la ACB Ineu, care au evoluat în ultimele sezoane în Liga a 3-a. Radu Șerban are 21 de ani e fundaș central și e produs 100% al grupării de pe Crișul Alb. Mijlocașul central Sebastian Susan (28 de ani) e crescut de Național Sebiș, unde a lucrat cu Adi Abrudean, care l-a mai luat ulterior și la Crișul Chișineu Criș și Șoimii Lipova. În fine, „aripa” Laurențiu Udrescu (26 de ani) este bocsigan, dar e crescut și el de Ineu, fiind unul dintre cei mai constanți fotbaliști care au activat sub comanda lui Cristi Sculici.

Sergiu Popa nu va continua la Viitorul după promovarea „roș-albilor” în Liga a 3-a. Mijlocașul central de 33 de ani o ia de la capăt la Sântana în încercarea de a-și mai trece în cont o promovare. Revenit în iarnă în fortbalul arădean, Andrei Vasinc (32 de ani) o părăsește pe Gloria Lunca Teuz Cermei și – deocamdată – e singurul atacant de meserie din lotul Unirii.

Ciprian Pătroi – din nou lângă Adi Abrudean

Tot la capitolul noutăți îl trecem și pe Ciprian Pătroi, care devine noul director sportiv al echipei în roșu și negru. Și acesta a mai lucrat cu Adi Abrudean la Crișul și Lipova. Acesta a avut un merit în stabilirea programului de amicale din această vară, adversarii celor din Sântana fiind: Podgoria Pîncota (13 iulie), UTA U17 (17 iulie), Viitorul (20 iulie), Șoimii Lipova (27 iulie), Avântul Periam (3 august) și Șoimii Șimand (10 august).

Un comentariu

  1. Ce scoli ai în tine Nadiule,spune adevărul cum a-ți împărțit taberele și sau făcut 2 grupuri între băieți noi și cei vechi,sau propus salarii de locurile 2-8 la cei vechi și care au venit acum sunt salarii cu multe zerouri și bani la semnătura. Dar iar a-ți fost corecți și veți primi rasplata la final cum o primiți de câțiva ani în coace, și tot forțați pe banii orașului promovarea.
    Se afla toate degeaba declarați voi ce vreți ca va cunoaște tot județul caracterul.

    2
    3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button