Fabry și Ghezali l-au convins pe Rednic, deși slovacul ar putea fi și mai sus: „Îi lipsește ambiția, nu e constant”
UTA s-a întors cu o remiză de la Iași, în debutul în Grupa C a Cupei României. A fost 1-1, după reușita semnată de Andrej Fabry, fotbalist care e din nou în grațiile lui Mircea Rednic, după câteva meciuri în care l-a lăsat pe margine. Iar acesta are șanse mari să fie titular și sâmbătă seara, pe arena „Arcul de Triumf”, contra celor de la Dinamo.
Antrenorul „Bătrânei Doamne” susține în continuare că slovacul e unul dintre cei mai buni „decari” cu care a lucrat vreodată, doar că nu este prea ambițios. „Nu trebuia să mă convingă, eu tot duc o luptă cu presa, cu suporterii, e un fotbalist bun. Ce mă deranjează și îmi reproșez este că încă nu am reușit să-l conving că e chiar un jucător foarte bun. Îi lipsește o ambiție în plus, sunt sigur de asta. La calitățile pe care le are și la felul cum vede jocul, picior stâng foarte bun, nu trebuia să fie în România…Îi lipsește ambiția asta, adică să-și dorească mai mult. Și la întrenamente trebuie să fie mai prezent, dar și la jocuri. Nu e constant și dacă nu ești constant, e greu să faci pasul într-un campionat mai puternic sau la o echipă mai puternică. Dar merită, pentru că e unul dintre cei mai bune numere 10 cu care eu am lucrat. Îl văd la antrenamente, are nevoie de mai multă ambiție. Aș vrea să lase deoparte problemele lui și să se focuseze pe fotbal, pe rezultat și pe echipă”, a spus „Puriul” despre fotbalistul său de creație.
Anunțând și faptul că Alexandru Câmpanu rămâne incert pentru meciul cu Dinamo și bazându-se pe dorința de revanșă a lui Lamine Ghezali, în fața clubului care a renunțat prea ușor la el, Rednic anunță – cumva – și titularizarea algerianului în banda dreaptă a liniei de mijloc. „La Iași a făcut un meci bun, adică a fost simplu și eficient, exact ce le cer eu. Are șanse mari să joace. Vedem și situația lui Câmpanu acum, dar are șanse mari să joace. Ghezali merită mai mult și ținând cont că el a fost, nu știu dacă dat afară, dar la fel cum a plecat de acolo… Și acum nu îi zic <<Du-te și răzbune-te, Ghezali!>> Îi spun și la Ghezali, că are momente de astea, când dansează pe lângă minge, dar dansează pe loc”, a punctat Mircea Rednic.
Unii si-au cam dat seama ca „se strange latul”vorba regretatului senior Traian Tomescu,altii nu constientizeaza iar altii pur si simplu nu sunt de UTA…Nici pe departe…
Dumiter?Despre ce(sa mai) discutam?Iliev???Pai acum se intelege cum de a pierdut vreo 12 ani prin poalele Reginei Elisabeta….Sa nu uitam despre cei care ne sunt doar imprumutati…Oare Popa,Van Durmen,daca ar fi sa aleaga,ar dori inapoi la Mititei?
Vine pauza,creste presiunea psihica…Unii pot altii…nici o sansa,nici daca am avea o ipotetica echipa a 2-a…
Este EXTREM de important sa cauti si sa gasesti rapid chimia optima intre jucatorii avuti la dispozitie in lot in toate compartimentele echipei, aparare, mijloc, atac, si per total.
Asta o poti face doar prin jocuri „scoala” la antrenamente unde ai libertatea de a combina si a permuta repetitiv linii multiple in aparare, mijloc, atac, in scopul de a afla acea formula chimica magica intre jucatori. Cu siguranta avem jucatori talentati in lot dar care paradoxal nu se simt sau anticipeaza unul pe celalalt in joc. Vrem sau nu vrem asta este realitatea si nu numai la la UTA !
Exemplu: Vuletich Gezali si Fabry sa-u citit perfect unul pe celalalt la golul impotriva Iasiului in Cupa.
Mi-as dorii foarte mult sa vad cit mai curind posibil o formula chimica perfecta si pe faza defensiva de la mijloc in jos catre portar. Trebuie sa ne propunem de acum incolo sa blocam cu orice pret orice incercare de sut din afara sau interiorul careului nostru de 16 m. Simplu !
Ce au in comun Cîrjan Dinamo si Pașcanu Rapid, doi copii initiati in tainele fotbalului la cluburi din Anglia ? Tehnica instinctuala si curata de blocaj a suturilor din preajma sau careul de 16 m propriu
Trebuie sa incepem sa-i dam mult mai multe momente de respiro lui Popa !