UTA Arad

Utistul Codru Grădinariu a absolvit cursul de director sportiv al FRF: „Am o responsabilitate în a performa!”






Federația Română de Fotbal, în parteneriat cu Double Pass, a finalizat primul curs de director sportiv din România, o inițiativă concepută pentru a forma noua generație de conducători din fotbalul românesc. La festivitatea de absolvire, care a avut loc joi, 29 noiembrie, au fost prezenți și Bruno Cheyrou, fost internațional francez și Marcel Schaffer, CEO RB Leipzig, care au vorbit despre rolul unui director sportiv în fotbalul modern. Absolvenții și-au luat diplomele din mâna lui Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal și Vlad Munteanu, managerul operațional al Federației Române de Fotbal.

Grădinariu: „Sunt privilegiat să fac parte din prima generație de absolvenți, alături de nume importante din fotbalul autohton”

Printre cei care și-au luat diploma de absolvent astăzi se află și Codru Decebal Grădinariu, care – astfel – devine noul director sportiv al clubului UTA. „Personal, sunt privilegiat să fac parte din prima generație de absolvenți, alături de nume importante din fotbalul autohton. Accesul la expertiza în mentorat a lectorilor companiei belgiene Double Pass, know-how-ul și experiența practică a invitaților acestora, acumulată la cluburi ca Anderlecht, Bruges, Brendford, Parma, Olimpique Lyon, Red Bull Leipzig sau Manchester City și prezentarea explicită a acesteia sunt printre privilegiile pe care le-am avut. Cursul a fost structurat pe durata celor 9 module, desfășurate pe tot parcursul acestui an și îl percep mai ales ca o responsabilitate în a performa. Asta pe dincolo de privilegiul și oportunitatea în procesul constant de dezvoltare personală. Chiar și după 35 de ani petrecuți în fotbal, trecând prin toate fazele și situațiile ca jucător și conducător, acum, în era inteligenței artificiale, când la unele cluburi AI-ul <<decide>> staff-ul tehnic și când lucrurile se schimbă într-un ritm incredibil, trebuie să recunosc un lucru. Și anume că există o distanță importantă, conștientizată și cu prilejul finalizării acestor cursuri, între ceea ce credem că știm și ceea ce se întâmplă cu adevărat în fotbalul modern, în fotbalul important. Cred că acest aspect este valabil în foarte multe sectoare sau domenii în România, cu mici excepții, IT, cercetare, artă, dar mai cred și că acesta este viitorul și că trebuie să ne conformăm la tendințe!”, au fost cuvintele lui Grădinaru din noua sa postură la gruparea emblemă a Aradului.

Cine a absolvit ieri la FRF?

Din prima generație de absolvenți ai cursului de director sportiv organizat de FRF în parteneriat cu Double Pass fac parte: Marius Bilașco (CFR Cluj), Attila Hadnagy (Sepsi OSK), Zoltan Iașko (Farul Constanța), Ionuț Luțu (FCSB), Gabriel Giurgiu (Universitatea Cluj), Paul Pintilie (Petrolul), Cristian Sîrghi (Oțelul Galați), Radu Neguț (AFC Hermannstadt), Florin Costea (FCU 1948 Craiova), Daniel Șchiopu (FC Botoșani), Cosmin Mihălescu (SC Dinamo 1948), Florin Cernat (FC Voluntari), Silviu Bogdan (Universitatea Craiova), Mugurel Cornățeanu (Politehnica Iași), Decebal Grădinariu (UTA), Sorin Boiangiu (FC Argeș), Daniel Mahu Moisii (Ceahlăul Piatra Neamț), Marian Nohai (Unirea Slobozia), Cseke Szilard (Csikszereda), Alexandru Băcanu (FC Buzău), Daniel Sandu (FC Rapid), plus foștii internaționali: Claudiu Keșeru, Gabriel Tamaș, Viorel Moldovan, Cosmin Moți și Daniel Niculae.

Care sunt subiectele esențiale pentru directorii sportivi?

Cursul pentru Directori Sportivi s-a concentrat pe „10+1 subiecte esențiale pentru directori sportivi”, un cadru complex care le oferă participanților instrumentele necesare pentru a excela în rolul complex pe care o dă noua lor funcție: rol și responsabilități, managementul fotbalului la nivel de club, crearea valorii echipei, leadership și performanță de top, identificarea talentelor și excelență în transferuri, viziune asupra fotbalului, dezvoltare individuală și de echipă, sănătate, performanță și îngrijirea jucătorilor, eate, analize, tehnologie și inovație, managementul și dezvoltarea personalului și tranziția către echipa principală și traseele de dezvoltare.

Parteneriatul dintre Double Pass și FRF a început în anul 2022 și și-a propus să se implice în dezvoltarea fotbalului românesc prin influențarea și sprijinirea diferitelor grupuri țintă. Prin implicarea în proiecte variate cu aceste grupuri, parteneriatul a ajuns să inspire o audiență largă, promovând excelența la scară largă. De la fotbalul de bază până la cel de elită, această colaborare reflectă un angajament comun pentru inovație, dezvoltare și creștere sustenabilă în sport – o adevărată filosofie de „Construire a Valorii de la Bază”.

 

7 comentarii

  1. Teoria chibritului,ca sa mai incaseze Burleanu niste sute de mii de euroi..Abureala si gargara…ca doar n-or fi cursurile gratis…Pumn in gura,sa fim seriosi…Vrei cu mine sau esti impotriva mea,zice UEFA,sau cine o fi…Nici aia nu mai prezinta incredere..Blatter penal,Platini,era gata gata sa infunde puscaria….Circ si spectacol…
    Pe noi ne intereseaza cu totul altceva…Faptul ca suntem foarte ingrijorati de jocul echipei,de non-valorile imbracate in culori,cred,respectabile,alb rosu…Nu imi plac relatiiile,reactiile si nu in ultimul rand,mozaicul de culturi,etnii,religii…mult prea multe conglomerate,fara sa se tina cont de acest aspect
    Conducerea sau ma rog,Rednic,nu pricep in ruptul capului ca nu ai cum sa-i faci o familie..Imposibil..Nu este Belgia sau Franta si nici Era sau echipa Baronului Neuman,cosmopolita…Vremurile s-au schimbat…Bani,bani si bani…
    Atat Lutu lui Becali,cat si Men Codru,sunt bifati,ok,felicitari…
    Stau si ma uit la meciuri,la analisti,il vad pe Badea…
    Nu mai insist,nu are rost…
    Rednic stie,nu e prost dar s-a aruncat in niste jucatori rateuri maxime…Raspunde de ei???
    Si in aceste cazuri,in care tot derapeaza,ne tot jigneste mereu,ce trebuie facut???
    Rednic contra noi sau noi contra Rednic?
    Mister Rednic,repet la nesfarsit..pe mine nu ma cumperi niciodata,nu joci nimic,slabi jucatori,minimali,banca slaba,orgoliu dus la apogeu…
    Pareri de rau….fabulatii…Sper ca v-ati simtit bine la Arad….Nu suportam smecherii…asa nu se poate,sincer spun..

    9
    3
  2. Ce ar fi cu adevărat aceasta funcție. Autorii cursului, au simțit nevoia unei alinieri naționale cu meseria asta. Este meserie și pe unde da D-zeu, chiar talent și dăruire. E în schema ideala, vârful piramidei lucrative în club. Nimic fără aprobarea lui. Ba chiar scouterul de baza. Antrenorul doar cere. Sigur nu vorbim ce e la noi, și nici modalitatea pe repede înainte a unui curs ce da doar acte. Cum se făceau pașapoarte la 24 de ore, de trecut granița. Posturi pe la alții ca Real Madrid, ocupate de un Miatovich sau Santiago Solari. Tot postul apară clubul în situații de conflict cu jucători și antrenori, asigura chiar bonitatea financiara. E ,, antrenorul” adevărat al clubului ca entitate. Se cere aici 24 de ore în club și legături puternice pana la femeia de servici, cum se spune.

    6
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button