Fotbal judetean

În corzi doar o repriză: CS Glogovăț – Șoimii Lipova 1-5





Ca și echipa din fața sa, Lipova nu s-a simțit tomai bine în runda inaugurală a returului, motivul fiind în mare același. Dacă cei de la Criș s-au plâns de suprafața sitetică de pe „Șega”, „șoimii” au acuzat starea terenului de la Vladimirescu.

Cum în prima repriză au jucat și contra vântului, elevii lui Sabău s-au trezit în dezavantaj la pauză. A decis golul fundașului Mariș (min. 25), care a împins balonul în plasă dintr-un metru după o lovitură de colt și o respingerea lui Bujor în bară. În rest, a fost un meci de uzură, cu gazdele care au încercat să speculeze orice fază fixă.

În partea secundă, viceliderul a avut și varianta paselor pe sus, iar reușitele în poarta lui Ciornei nu s-au lăsat prea mult așteptate. În mintul 56, Piț a înscris frumos din demi-voleu, de la marginea careului, pentru ca 17 minute mai târziu, Trabalka să înscrie pentru 1-2 un gol de atacant pur sânge: pivotare cu un adversar în spate și șut plasat. La următoarea fază, Vasinc a fost faultat de Ciornei, iar Filimon a executat precis penalty-ul, pentru ca înainte de a ieși pe teren Adi Piț să realizeze „dubla” cu un șut la vinclu la capătul unei acțiuni personale. Concluzia partidei a scris-o Șulumberchean. Introdus pe teren în minutul 87, fostul ineuan a stopat elegant un balon, a driblat și portarul și a închis tabela la 1-5.

La finalul partidei, antrenorul Lipovei a susținut că nu s-a temut niciun moment pentru un rezultat negativ. „În prima repriză, pur și simplu nu am putut construi aproape deloc. Pe jos ne încurca terenul execrabil, pe sus ne oprea vântul mingea. După pauză, cu vântul alături, scenariul s-a schimbat total și am cules roadele evoluției noastre.  Știam că va fi așa, era prea mare diferența de joc și pregătire să nu putem întoarce meciul în momentul în care vom putea ridica balonul de la sol. Cred că ar mai fi trebuit să beneficiem și de un penalty la un henț în careul gazdelor, dar – până la urmă – totul s-a terminat cu bine”, a spus Flavius Sabău, care i-a debutat în „alb-albastru” pe Calvin și Trabalka.

Formații:

Glogovăț: Ad. Ciornei – Danciu (66 Mekki), Mariș, Cornea, L. Avram – Goldiș, Al. Neag, Blănaru, A. Gornic – R. Ardelean (22 Magdi), Negrea (82 Doboș)

Lipova: Bujor – Kocsis, Calvin, Bercu, Tomuț – Piț (82 Orza), Bier, Simion (46 S. POpa), Gherghel (46 Trabalka) – Vasinc (87 Șulumberchean), Filimon.

Arbtri: Cristian Coroban – Paul Ardelean, Zoltan Nagy. Observatori AJF: Mircea Toderici, Ovidiu Coman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button