Fotbal judetean

Puncte impărțite după o repriză secundă electrizantă: Voința Mailat – Păulișana Păuliș 2-2





Apropiate valoric, Mailatul și Păulișul și-au împărțit punctele la capătul unui meci ce a luat foc de abia după pauză. Gazdele au acuzat una-două decizii de arbitraj, oaspeții ocaziile mai multe de poartă, astfel că după ultimul fluier al „centralului” Jurcă rezultatul de egalitate poate fi considerat echitabil.

Combatantele nu au riscat prea mult în prima repriză, ci au făcut mai degrabă un joc de studiu. Iar această „muncă” le-a ajutat la reluare, când ocaziile s-au înmulțit, iar odată cu ele au venit și golurile. „Balul” a fost deschis de o fază la care Mailatul a solicitat cartonaș roșu pentru E. Calancea, cel care a comis henț în apropierea porții. Jurcă a dictat doar penalty, iar Mateucă a transformat pentru 1-0 (min. 50). Zece minute a durat avantajul  Voinței, căci Daniel Popa avea să marcheze pentru a patra oară în această săptămână. Golgheterul Păulișanei a beneficiat de o centrare a lui Asandului și o deviere a lui Gabor, după care l-a învins cu exteriorul piciorului stâng pe Lazea la colțul scurt.

A doua decizie ce i-a aprins puțin pe cei de la Mailat a fost ciocnirea între Brutyo și Avram, acesta din urmă ieșind cu gura spartă. La fel de adevărat este, însă, că portarul oaspeților boxase deja mingea când a avut contactul cu fundașul „alb-verzilor”. A venit minutul 68 și odată cu el „blackout-ul” lui Morariu, care i-a oferit mingea lui Mateucă, iar acesta a scăpat singur și l-a executat pe Brutyo pentru 2-1 (min. 68).  Păulișul nu a lăsat, însă, garda jos, iar, după ce i s-a refuzat „dubla” lui Popa pe motiv de offside, a găsit – totuși – drumul spre punctul de 2-2. Pop a centrat din corner, iar puternicul Crișan a înscris cu capul din 5 metri.

Chiar regretă golul tardiv (min. 84) încasat de Lazea, cei de la Mailat rămân neînvinși de la reluarea campionatului. „Sigur, dacă eram mai atenți la acel corner, acum puteam avea cu două puncte în plus în clasament, dar e bine și așa. Am dat, totuși, peste o echipă destul de solidă și ambițioasă a celor din Păuliș, care ne-a pus uneori destule probleme. Poate că arbitrul putea oferi cel puțin un cartonaș roșu, ori la hențul de pe linia porții, ori la intervenția portarului asupra lui Avram, dar acum și așa nu mai contează. E bine că nu am pierdut în acest retur, că am făcut puncte importante, în ciuda celor câteva probleme de lot. Azi ne-au lipsit Bălă și Cheșa, s-au mai accidentat și Avram și Nedea, sperăm să revină rapid la dispoziția antrenorului Mihai Roșca”, a precizat Laszlo Molnar, președintele grupării „alb-verzi”.

Chiar dacă rămâne fără victorie în 2018, Păulișana nici nu a mai pierdut de trei runde. După 1-1 la Zăbrani și 3-3 cu Frontiera Curtici, „alb-albaștrii” au bifat și un 2-2. „Chiar dacă nu am câștigat, îmi felicit băieții pentru atitudine și chiar și respectarea indicațiilor tactice. Din păcate, încă le facem prea multe cadouri adversarilor, Mailatul marcând ambele goluri după două erori ale noastre. Știu că cei de la Mailat au cerut cartonașe roșii pentru jucătorii noștri, dar la faza de henț, mingea i-ar fi venit în brațe lui Brutyo dacă nu era atinsă involuntar de Emil Calancea, iar apoi portarul nostru a dat clar în minge și apoi s-a ciocnit din elan cu jucătorul Mailatului. Putem spune și noi că avem dubii mari la golul anulat pentru offside la Popa, sau că am avut ocazii ceva mai clare decât gazdele, dar – în cele din urmă – acceptăm și acest verdict. Luăm, totuși, un punct de pe terenul unei echipe schimbată mult în bine în această iarnă și trecem fără înfrângere peste o serie cu trei dintre echipele incomode ale campionatului. Iar, acum, în prag de sărbătoare, le transmitem tuturor păulișenilor un Paște fericit”, a punctat și Dinu Maghici, antrenorul Păulișanei.

Formații:

Mailat: Lazea – Drecin, Gurban, Avram (65 Ciucifara), Vereș – Nedea, R. Caba, Savu – Mateucă, Vidac (70 Crișan), Chepețan.

Păuliș: Brutyo – Ambruș (81 Grigorian), Suciu, D. Crișan, Morariu  – G. Pop, Asandului – E. Calancea, Gabor (90 Șt. Calancea), D. Calancea – D. Popa.

Arbitri:  Tudor Jurcă – Cristian Cășuț, Alina Mihoc.

Observatori AJF: Doru Herțeg, Ioan Hamza

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button