Fotbal juniori

România Vest a făcut „dubla” la Turneul Internațional Regional +Foto și Video





În cadrul manifestărilor dedicate celor 120 de ani de fotbal în România, vineri și sâmbătă s-au desfășurat cele șase partide din cadrul Turneului Internațional Regional rezervat copiilor Under 14, la care au participat: Selecționata AJF Arad (antrenor Cristi Sculici), România Vest (antrenor Gigi Vânău), FK Sporto Zrenjanin, din Serbia și Akademia Grosics Szeged, din Ungaria.

A fost o atmosferă frumoasă, copiii au fost încurajați din tribune de părinți, s-au intonat imnurile țărilor reprezentate în competiție, a fost ceva de neuitat pentru tinerii fotbaliști. România Vest a reușit să-și apere titlul cucerit vara trecut după următoarele rezultate:

Vineri, 23 august 2019

FK Sporto Zrenjanin – România Vest 0-5

Akademia Grosics Szeged – Selecționata Aradului 1-4

Akademia Grosics Szeged – FK Sporto Zrenjanin 1-4

România Vest – Selecționata Aradului 3-1

Sâmbătă, 24 august 2019

România Vest – Akademia Grosics Szeged 7-0

Selecționata Aradului – FK Sporto Zrenjanin 2-2

Clasament

1. România Vest 9 pct.

2. FK Sporto Zrenjanin 4 pct.

3. Selecționata Aradului 4 pct.

4. Akademia Grosics Szeged 0 pct.

Campionii, dar și celelalte participante au fost premiate chiar de președintele Federației Române de Fotbal, Rzăvan Burleanu, Adi Lucaci, președintele AJF Arad, Gheorghiță Geolgău, șeful departamentului scouting de la FRF și Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Loturile echipelor participante:

FK Sporto Zrenjanin: Varnava Jovic, Nemania Dabic, Vanja Dabic, Dusan Gardinovacki, Nikola Curaskovic, Jovan Tomin, Danilo Nikolic, Bogdan Mircetic, Vesko Acmazan, Ognjen babic, Ivan Milanovici, Dusan Milidragovic, Sîranînja Perin, Milos Andeckovic, Aleksa Marinkovic. Antrenor: Bjelica Danilo.

AJF ARAD: Sebastian Malița, Andrei Tulcan, Dan Rucăreanu, Beniamin Bălteanu, Alexandru Conuț, Robert Ronai, Alexandru Bockse, Darius Iurasciuc, Balasz Buza, Patrick Pașcalău, Ionuț Anișorac, Cristian Pavel, Alexandru Pop, Denis Manoilă, Alexandru Covaciu, Eduard Botea, Eric Rosza. Antrenor: Cristian Sculici.

Akademia Grosics Szeged: Levente Zelman, david Kiss, Andras Murar, Kristof Gal, Vendel Szabad, Tamas Kozma, Gergo Arany, Gergo Lippai, Csanu Sahin-Toth, Ferenc Savanya, Szabolc Koszo, Kristof Jojart, Ronin Szalai, Darius Ivanics, Hunor Levang, Richard Farkas, benjamin Boka, Botond Racz. Antrenor: Beszedes Takacs.

România Vest: Patrick Kiss, Alexandru Fărăgău, Andrei Vînău, Daniel Todoran, Matei Moraru, raul Mureșan, Raul Nistor, Darius Nistor, Răzvan Gătan (toți de la U Cluj), Luca Popa (CSM Oradea), Raul Popa, Sebastian Nica (ambii de la Electrica Timișoara), Sebastian Ticuș, Gabriel Topârcianu (ambii de la LPS Banatul), Emanuel Morar (Negrești-Oaș), Rareș Pop (Arad), Alexandru Melniciuc (Prosport București), Ionuț Trifoi (Galactic Bistrița), Alexandru Gondor, Andrei Bala (ambii de la Viitorul Oradea), Denis Huciu, Rareș Butnărașu (ambii de la Juventus Timișoara). Antrenor: Gigi Vânău.

Cu ochii pe echipele participante la Turneul Internațional Regional Invitat a stat și fostul internațional, Gheorghiță Geolgău, șeful departamentului scouting de la FRF. „Am hotărât ca în urma selecțiilor pe care le-am făcut la nivel județean, selecționata zonei de vest a țării să participe la acest turneu. Toți copiii care au fost în urmă cu o lună la Mogoșoaia au făcut parte din zona de vest a țării, dar, pe lângă ei, am mai vrut să vedem alți jucători care nu au participat la acea acțiune. Și îi mulțumesc lui Dumnezeu că am venit fiindcă am mai văzut trei-patru copii pe care o să-i chemăm la următoarea acțiune de selecție, de la mijlocul lunii septembrie. Permanentizarea și dezvoltarea acestui turneu depinde de cei care au organizat, de domnul președinte al AJF Arad, Adi Lucaci și autoritățile locale arădene. Vrem să facem un turneu internațional la nivelul reprezentativelor și atunci vom veni cu echipa națională a categoriei de vârstă la care se va organiza turneul respectiv. Asta înseamnă pasiune, muncă, dar depindem și de data la care se va inaugura stadionul din Arad”, a menționat Geolgău.

Selecționer al echipei AJF Arad, dar și referent zonal al FRF din partea județului nostru, Cristian Sculici crede că nivelul întrecerii a crescut față de cea de anul trecut. „Cred că a fost un turneu reușit, poate și un pic mai ridicat ca și valoare față de anul trecut. Organizatoric am stat foarte bine, având și experiența anului trecut, iar fotbalistic s-au remarcat câțiva jucători de viitor, care vor fi îndrumați mai departe pentru a putea crește și a ajunge să joace și mai departe la loturile naționale. Însă, depinde de ei cum vor munci. A fost o experiență unică pentru copii, nu oricând ai ocazia să ți se cânte imnul național, va fi o amintire de neuitat și un imbold în cariera lor. Cu sârbii ne-am înțeles foarte bine, au fost mulțumiți de tot și ne-au promis că ne vor întoarce invitația cât de curând la un turneu pe care îl vor organiza ei. Cu maghiarii ne întâlnim des, Akademia Grosics este foarte puternică în zona de est a Ungariei, au două centre la Szeged și Bekescsaba și echipele lor joacă foarte des meciuri de pregătire cu echipele arădene de la Liga a 4-a și până la UTA. Per total, după cum am primit aprecierile invitaților de la Federație, a fost o reușită și se dorește ca de anul să trecem la alt nivel, cel al unor selecționate naționale. Toți cei implicați, AJF Arad, FRF , Consiliul Județean și Consiliul Local au anunțat că susțin în continuare acest demers, rămâne doar să vedem finalizat stadionul <<Francisc Neuman>>, care în mod cert va crea o emulație și în rândul spectatorilor, care au cam lipsit în aceste două zile de competiție”, a menționat Sculici, responsabil Cupa Aradului și Turneul Internațional Regional:

Galerie FOTO: Festivitate de premiere Turneul Internațional Regional 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button