UTA Arad

UTA a remizat cu croații de la Gorica, în primul test estival disputat pe tărâm sloven







„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a început cu o remiză seria amicalelor din Slovenia, acolo unde s-a cantonat de duminică până pe data de 9 iulie. A fost 1-1 între arădeni și croații de primă ligă de la HNK Gorica, ambele reușite ale partidei venind în primele 21 de minute, de la Hora, respectiv Marjanovic.


Fără Ilie și Benga, Laszlo Balint a început meciul cu brazilianul da Silva și croatul Medjimorec în centrul defensivei, iar pe lituanianul Baravykas l-a trimis în stânga. Fețe noi și în celelalte compartimente, Passaglia, Batha și Ubbink, alegerea vârfului fiind previzibilă atâta timp cât Hora este singurul atacant de careu de meserie din lot până la ora actuală.


Chiar Ioan Hora a punctat destul de repede, după ce croații au întâmpinat probleme la două-trei faze fixe ale arădenilor. În minutul 10, Ubbink, Baravykas și Bustea au conlucrat foarte bine, iar golgheterul „roș-albilor” a fost la locul potrivit pentru reușita de 1-0. Gorica a reacționat rapid și, după ce Erico a salvat de pe linia porții, Iacob a fost nevoit să scoată mingea din propria plasă. Mai precis, în minutul 21, fundașul central Marjanovic a restabilit egalitatea, cu capul, la un corner al echipei sale.

Meciul a fost în general alert, cu destule faze de-o parte și de cealaltă. Pentru UTA au șutat periculos de la distanță Passaglia și Batha, iar Hora a solicitat fără succes un penalty, iar dincolo vedeta croaților Lovric  i-a dat ceva emoții lui Iacob.

Ambele echipe și-au schimbat în mare măsură efectivele la pauză, iar cei de la Gorica au părut mai stăpâni pe situație. Au avut și ocazii importante, dar Balauru și  Vukcevic au intervenit providențial, pentru ca dincolo, doar Antal să-i pună ceva problemelui Banic cu un șut tare ce mergea spre vinclu. Ceva mai autoritari în ultimul sfert de oră, arădenii au dat impresia că mai pot marca, dar juniorii Negoescu și Mercioiu nu au finalizat corect, iar rusului Shlyakov i s-a refuzat o lovitură de la 11 metri.



Așadar, după succesele fără gol primit cu echipa de juniori a clubului (3-0) și Viitorul Șelimbăr (2-0), UTA bifează remiza la primul test disputat în stațiunea croată, Rogla. Următorul amical e programat sâmbătă, 3 iulie, de la ora 18, cu slovenii de la NK Aluminij.

Formații:

UTA (prima repriză): Iacob – Tomozei, Erico, Medjimorec, Baravykas – Passaglia, Batha -Miculescu, Ubbink, Bustea – Hora.

UTA (repriza a doua): Balauru – Vukcevic, Erico (Mar 68), Baravykas (Tomozei 68), Shlyakov – Batha (Mihai 68), Călin – Antal, Roger jr. Negoescu – Hora (Mercioiu 68)

HNK Gorica (prima repriză): Kotarski – Zavalic, Marjanovic, Jovicic, Zorica – Babec, Junior – Sroler, Mitrovic, Lovric – Brodic.

HNK Gorica (repriza a doua): Banic – Zavalic, Steenvoorden, Krizmanic, Keita – Prsir, Kalik – Sroler, Adzic, Zorica – Janusic.

5 comentarii

  1. Cu toate ca nu suna ca echipa cunoscuta,Gorica a terminat pe locul 5 in campionatul Croatiei cu un lot ramas cam acelasi…
    Inceputul pentru noi,pare sa fie optimist cu mic plus de incurajare pentru Mercioiu,care s-a miscat bine,cu tupeul necesar…

    0
    0
    1. Ti-as raspunde eu,mi-e pe limba,dar ma abtin,pentru ca se supara @Lucian…Da sau nu???Nu avem atacanti de baza,clar…Sper ca juniorii sa le dea o lectie de viata…Negoescu,Mercioiu…mai nou,macar ca Mercioiu nu este tocmai nou,poate doar necunoscut…Ma bucur pentru ei,cand ii vad crescand..Pur si simplu ma unge pe inima…Bafta multa!Ehheeeiiii si cati mai sunt pe acolo,pe la juniori,doar pentru cunoscatorii adevarati…

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button