Baschet

Săndulache plătește „circul” făcut la CSM Alexandria – FCC Baschet UAV Arad cu 6 luni de suspendare!





Spre deosebire de fotbal, unde greșelile mari ale arbitrilor sunt pedepsite cu maxim 3-4 etape de suspendare de comisia condusă de grecul Kiros Vasaras, în baschet lucrurile sunt mai tranșante.  Mihai Săndulache, cel care a făcut praf meciul dintre CSM Alexandria și FCC Baschet UAV Arad (scor 90-84), din cadrul ultimei etape a sezonului regular, nu va mai arbitra timp de 6 luni de zile în întrecerile interne.

Sportarad.ro a relatat despre erorile, multe dintre cu tentă de intenție, ale arbitrului bucureștean, iar Colegiul Reunit al Arbitrilor si Comisarilor de Baschet nu putea rămâne pasibilă la cele petrecutepe parchetul Sălii Sporturilor din Alexandria în urmă cu două săptămâni. Pe site-urile de socializare a circulat și un montaj video (intitulat ”Cirque du Soleil la Teleorman, Aria Mihai Sandulache – Imagini Șocante”). cu erorile lui Săndulache într-un meci în care în special acesta a dictat nu mai puțin de 53 de „libere” pentru trupa teleormăneană, stabilind un adevărat record pentru ultimul deceniu în baschetul românesc.

Așadar, în decizia CRAbC, publicată astăzi pe siteul FRB se arată următoarele:

”In urma raportului comisarului jocului (Bedir Sefer), a rapoartelor celor 3 arbitri prezenti la meci (Sandulache Mihai, Anutei Cristina, Handrea Claudia) si a raportului Comisiei de Video-Observeri (Martinescu Fabiana), s-a analizat prestatia brigazii de arbitri a meciului dintre echipele CSM Alexandria si FCC Baschet UAV Arad, disputat in data de 23 martie, in localitatea Alexandria, din cadrul etapei 26 a LNBF, s-au constatat urmatoarele:

– greseli repetate de interpretare ale Regulamentului Oficial al Jocului de Baschet de catre arbitrul Sandulache Mihai,

– probleme de mecanica, in deplasare, acoperirea zonelor precum si nerespectarea zonei de responsabilitate;

– comportament neadecvat fata de partenerii arbitri.

CRAbC decide:

– Suspendarea arbitrului Sandulache Mihai pe o perioada de 6 luni, conform al Regulamentului de Organizare si Functionare a Activitatii Arbitrilor de Baschet din Romania”.

Decizia semnata de presedintele CRAbC, Marius Marinescu, va fi comunicata si arbitrului”.

În urma înfrângerii din ultima rundă, FCC Baschet UAV Arad a întâlnit-o în drumul ei spre semifinală pe Sirius Târgu Mureș (pe care a și învins-o cu 2-0, 84-48 și 80-56) și nu chiar pe CSM Alexandria, care avea să piardă tot cu 2-0, în sferturi, cu Phoenix CSU Simona Halep Constanța.

FOTO: Alina Cojocaru (baschet.ro)

4 comentarii

  1. Nu va lasati inselati de cele 6 luni de suspendare.5 dintre ele sunt de fapt in perioada Mai – Septembrie cand baschetul feminin este in vacanta.Sezonul viitor incepe in Octombrie asa ca de fapt Sandulache este retinut de la delegari doar in Aprilie adica pe perioada Play-Off-ului.

    0
    0
  2. Da, dar faptul că are cazier cu 6 luni suspendate atârnă greu la CV-ul lui. Nu cred că va mai avea chef de încă o prestație de asemănătoare. Pur si simplu nimeni nu l-a înțeles ce fluiera. Nici colegele lui.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button