Diverse

XCredit compară 24 de credite online de la principalele IFN-uri românești





Cea mai nouă generație de creditori – instituțiile financiare nebancare – se concentrează pe a face accesarea împrumutului cât mai ușoară posibilă. Creditorii online vă pot spune aproape instantaneu dacă sunteți sau nu aprobat, cât puteți împrumuta, dobânda efectivă și care vor fi ratele lunare. Din acest punct de vedere, majoritatea băncilor tradiționale sunt complet diferite. 

În cazul unei bănci comerciale, chiar dacă completați o cerere online, poate dura ceva timp pentru a obține un răspuns, deoarece cineva trebuie să o examineze. Creditorii online tind, de asemenea, să ofere dobânzi mai bune și comisioane de oferire a serviciilor mai mici (dacă există) decât băncile tradiționale, deoarece nu au aceleași costuri generale ca băncile și instituțiile financiare cu sucursale fizice.

De asemenea, în cazul unui IFN beneficiezi de șanse mai bune de aprobare a unui împrumut online. În schimb, băncile au devenit mult mai precaute de-a lungul anilor. La o bancă este ușor să obțineți un împrumut dacă aveți un scor de credit grozav, dar dacă încă vă construiți un profil de creditare pozitiv sau ați trecut prin momente grele în ultima vreme, un scor standard FICO nu vă va face niciun favor. Creditorii online sunt în general mult mai dispuși să aprobe împrumuturi celor cu scoruri de credit mai mici și să folosească informații alternative pentru a vă evalua bonitatea, cum ar fi plățile facturilor de utilități, raportul datorie-venit și chiar datele culese despre dvs. din rețelele de socializare.

Cele mai multe împrumuturi online sunt negarantate, ceea ce înseamnă că nu este necesar să oferiți garanții pentru a vă ajuta să obțineți aprobarea. Din acest punct de vedere, un credit online acordat de un IFN vă oferă mai multă siguranță împotriva activelor pe care le dețineți. Dacă nu reușiți să rambursați un împrumut negarantat, scorul dvs. de credit va scădea, dar mașina dvs. nu va fi sechestrată și nu vă veți confrunta cu executarea silită atât de ușor precum s-ar întâmpla în cazul contractării unui credit bancar.

Împrumuturi oferite de IFN-uri și bănci

Cele mai bune împrumuturi online provin de la creditori netradiționali (IFN), care se concentrează exclusiv pe acordarea unui anumit tip de împrumut și nu oferă conturi curente și de economii, carduri de credit sau servicii financiare adiționale. Cei mai vechi creditori care au activat în acest sector au fost cei specializați în servicii de împrumut peer-to-peer (P2P), iar acestea sunt încă opțiuni excelente pentru împrumut. Creditorii P2P au avut inițial un model de afaceri similar cu cel oferit de eBay, în care oricine putea solicita un împrumut creând o listă publică prin care solicita o sumă bani și oricine putea licita pentru a oferi un împrumut. Creditorii alegeau o rată a dobânzii pe care doreau să o câștige, iar împrumuturile erau finanțate la cele mai mici rate ale dobânzii disponibile.

Cum sunt evaluate IFN-urile la XCredit

Procesul de revizuire al XCredit analizează și evaluează produsele de finanțare de la un număr de 24 de instituții financiare nebancare și 10 bănci comerciale românești. Colectăm și analizăm în detaliu peste 20 de criterii diferite de la fiecare creditor, identificăm recenziile online ale companiilor și comparăm fiecare creditor cu alte instituții financiare ce oferă credite rapide cu aprobare online. Editorii XCredit efectuează o verificare completă a datelor culese din mediul online și le actualizează periodic, ori de câte ori este necesar.

Evaluările noastre acordă un rating general creditorilor care oferă caracteristici avantajoase pentru consumatori, inclusiv: verificări de credit flexibile pentru precalificare, rate ale dobânzii competitive și fără comisioane, transparență a ratelor și a termenilor, opțiuni de plată flexibile, durata redusă a accesării produselor de finanțare, servicii accesibile clienților, raportarea restanțelor către Biroul de Credit S.A. și educația financiară oferită consumatorilor. 

De asemenea, luăm în considerare acțiunile de reglementare și regulamentele impuse de Banca Națională a României pentru a ne asigura că fiecare IFN le respectă întocmai. Nu în ultimul rând, analizăm acești factori pe baza evaluării noastre cu privire la care sunt cele mai importante criterii pentru consumatorii finali și cât de semnificativ le influențează experiența cu instituția.

Această metodologie se aplică doar creditorilor care plafonează ratele dobânzii la o rata maximă pe care majoritatea experților financiari și avocații consumatorilor sunt de acord că este limita acceptabilă pentru ca un împrumut să fie accesibil. XCredit nu primește compensații pentru evaluările instituțiilor listate pe site-ul oficial. Aflați mai multe despre metodologiile noastre de rating aplicate împrumuturilor online rapide și regulile noastre editoriale pe site-ul xcredit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button