UTA Arad

Batha, din nou sub comanda antrenorului care l-a adus la UTA: „Să fim bărbați, soldați și să schimbăm situația în favoarea noastră”





UTA a ajuns pe penultimul loc în Superligă după eșecul cu FC Argeș și are nevoie de un reset pentru a părăsi „zona roșie” înainte de pauza pentru Mondialul din Qatar. Primul pas l-a făcut conducerea, care l-a readus pe bancă pe Laszlo Balint după despărțirea de Ilie Poenaru. Tehnicianul s-a reîntâlnit la Arad cu mai mulți fotbaliști pe care chiar el i-a adus la echipă. Unul dintre aceștia, Idriz Batha, a avut evoluții destul de apreciate în primul său sezon, dar în actuala campanie nivelul său a scăzut.

„E mai bine să nu vorbim despre obiective în acest moment, trebuie să tratăm orice meci ca pe o finală

Sâmbătă, de la ora 18, „roș-albii” vor juca pe „Ilie Oană”, cu Petrolul, iar mijlocașul are mari șanse să fie titular, în special dacă Balint va reveni la sistemul 4-2-3-1. Albanezul a prefațat meciul de la Ploiești, dar a vorbit și despre revenirea lui Balint pe bancă și ce înseamnă această mutare pentru sezonul în curs. „Va fi un meci greu care vine într-un moment greu pentru noi, cu multe schimbări. Dar, sperăm să începem de la zero și totul să meargă bine. Ne așteptăm la o partidă complicată, dar, bineînțeles, știm că avem toate șansele să învingem. Am jucat bine și cu fostul antrenor, dar așa este fotbalul, viitorul tău e dictat de rezultate. Laszlo Balint a fost antrenorul care m-a adus aici, mă bucur că e din nou antrenorul nostru. M-am simțit bine și cu fostul antrenor, dar nu asta este important, trebuie să mergem înainte și să facem cât mai multe puncte. Pentru asta sunt aici, să lucrez și să lupt pentru tot. Nimeni de la această echipă sau din acest oraș nu și-a imaginat la începutul sezonului că vom fi în această situație. Bineînțeles, acum trebuie să fim bărbați și să schimbăm această situație în favoarea noastră, să ajungem mai sus. Asta fac bărbații și soldații. E mai bine să nu vorbim despre obiective în acest moment, trebuie să tratăm orice meci ca pe o finală. Doar așa putem ajunge la nivelul la care ne dorim”, susține Batha.

Prea multe cartonașe roșii! „Vrem să arătăm ce este în inima și în mintea noastră, dar nu o facem cum trebuie”

UTA e lider detașat în prima ligă la capitolul cartonașe roșii, cu șase, trei mai mult față de următoarele echipe din acest „clasament”, FCU Craiova și FC Botoșani. Una dintre eliminări a fost chiar a lui Batha, în meciul din Giulești contra Rapidului. „Cred că e normal pe undeva. Suntem oameni, avem sentimente și când lucrurile nu merg cum vrem noi, uneori putem face greșeli. Vrem să arătăm ce este în inima noastră și în mintea noastră, dar nu o facem cum trebuie, luăm decizii greșite. Sper că de acum încolo vom fi mai calmi, vom rămâne uniți și vom pregăti totul mai bine”, mai afirmă experimentatul mijlocaș.

„Fotbalul nu mă mai surprinde”

În tur, UTA a învins Petrolul cu 2-0 la Arad, dar parcursul de până acum al celor două echipe a fost invers față de acel rezultat: „Fotbalul nu mă mai surprinde, pentru că am jucat foarte multe meciuri în carieră și știu că se poate întâmpla orice. Dar nu mă simt bine, pentru că eu şi colegii mei, prietenii mei, suntem în această situație, iar asta doare. Însă nu mă surprinde situația celor de la Petrolul”.

„Suporterii au dreptate, sunt singurii care vor fi aici pentru totdeauna”

La ultimele două partide, eșecurile de pe teren propriu cu Universitatea Craiova și FC Argeș, fanii UTA-ei i-au cerut demisia fostului antrenor Ilie Poenaru, iar întâlnirile s-au disputat într-o atmosferă oarecum tensionată. „Nu mă simt bine, îi înțeleg pe suporteri, pentru că ei sunt cei care vor fi întotdeauna alături de acest club. Jucătorii vin și pleacă, acesta e jobul nostru, ne transferăm de la un club la altul. Dar ei sunt singurii care vor fi aici pentru totdeauna, ei iubesc acest club necondiționat. Înțeleg asta și e normal. Și pentru noi e bine ca ei să pună presiune, pentru că asta e frumusețea jobului nostru, să jucăm sub presiune. Dacă vom învinge, ne vom bucura toți împreună”.

„Nu mi-am folosit familia ca scuză”

În debutul sezonului, au existat speculații că evoluțiile sub așteptări ale lui Batha sunt cauzate de faptul că familia sa nu se afla la Arad, însă albanezul a infirmat total acest lucru. „În primul rând, eu nu am spus niciodată asta. Nu mi-am folosit familia ca scuză. Dacă am jucat slab, înseamnă că nu m-am antrenat cum trebuie sau pentru că am avut o zi proastă, atât. Familia mea este aici acum, dar acest aspect nu are nici o legătură cu evoluțiile mele mai slabe, e vorba doar despre mine”, mai susține albanezul, părintele unei fetițe de 4 ani de zile.

Înțelege supărarea conaționalului Hoxhallari

Erion Hoxhallari va reveni, foarte probabil, în primul 11 al arădenilor la Ploiești, pentru că Laszlo Balint nu are prea multe variante în apărare din cauza absențelor. Conaționalul lui Batha nu a mai jucat deloc în campionat pentru „roș-albi” în ultimele cinci etape. „Astfel de lucruri sunt normale în fotbal, dar noi nu vorbim despre asta. Suntem bărbați, nu vorbim despre faptul că nu jucăm. E normal să fii supărat dacă nu joci, pentru că dacă nu ești supărat, înseamnă că nu ai ambiție”, este de părere mijlocașul lui Balint.

Idriz Batha a jucat în 14 meciuri pentru UTA în acest sezon, oferind și un assist, pentru golul înscris de Juan Cascini în succesul cu 2-1 de la Botoșani.

5 comentarii

  1. Poate da bunul Dumnezeu si se mai calmeaza Batha,altfel este in regula,strict pe postul sau…De apreciat ceea ce a declarat in conferinta de presa,recunoscand barbateste momentele in care ne-a dezamagit…Toti componentii ar trebui sa iasa si sa spuna,chiar daca voalat,ceea ce nu le-a priit…Greselile asumate,sunt ca si iertate si uitate…Nu este nimeni absurd,dintre suporterii infocati si constanti…
    Ceea ce pare ca nu se vede,sau nu se intelege de catre chiar oricine,la prima vedere,este faptul ca Gyuszi Balint,nu doar ca a revenit dar si-a asumat o mare presiune asumata, pe propria persoana..Nu prea cred ca si-a dat demisia(acceptata in cele din urma) doar pentru ca a fost injurat de cateva persoane razlete..Intrase intr-un con de incapacitate,poate ca si alti factori…Daca a invatat ceva din propria experienta de gestionare,ramane de vazut…Eu sper ca DA!
    Acum,ii va fi infinit mai greu sa readuca UTA,cel putin pe linia de plutire,dar perfect posibil…Mostenire foarte grea lasata de incapabilii Poenaru si Duna..”Pacientul” nu este in moarte clinica si nici donator de organe nu este…Nici pe departe…
    Nu ma astept sa defilam neaparat,dar ma astept la o alta organizare si abordare de joc.
    Sters serverul mental, hardul,microprocesorul,reinstalat,devirusare si dati-i bataie…Vreau sa vad UTA,echipa care abordeaza fiecare meci doar la victorie,nu ideile mascariciului Poenaru,care pregatea meciurile,in functie de ce ar juca(eventual) adversarul…

    0
    0
      1. Mare vorbă ai spus batha, voi santeti în trecere, noi vom fi totdeauna aici, am și io una, noi dăm bani pt uta, voi luați, fi tot așa, luptător, și adevărații suporteri te vor iubi, forza uta oriunde, oricând

        0
        0
  2. numai gura e de tine!! ar trebui să fi alaturi de Keseru si Matei primii zburati la iarnă! efectiv sunteti inutili, si costati împreună 30000 pe lună, bani cu care puteai să ai lejer UTA2 in liga a treia!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button