Fotbal judetean

Antrenorii formațiilor favorite la câștigarea Ligii a 4-a se gândesc prea puțin la barajul cu hunedorenii: „Ar fi cea mai mare greșeală, avem încă multă treabă acasă”





Va fi „duel” Arad – Hunedoara pentru un loc în ediția 2019-2020 a Ligii a 3-a. Reprezentanta județului nostru a câștigat ultimele patru baraje de promovare, prin UTA, Lunca Teuz Cermei, Șoimii Lipova și Crișul Chișineu Criș, dar ce va fi la vară? Lupta pare a se da în trei pentru titlu de campioană în Arad, cu mențiunea că – totuși – Progresul Pecica și Unirea Sântana, despărțite de doar două puncte după 17 runde, au prima șansă. Din calcule nu poate fi, însă, scoasă nici Victoria Zăbrani, care e la 7 puncte de primul loc.

Pecicanii au strâns 41 de puncte din 48 posibile în prezenta ediție de campionat și par principalii favorți la victoria finală. „Nu cunosc exact echipele ce se bat la titlu în Hunedoara, dar, oricum, nu îmi stă capul la ele. Sigur, județul Hunedoara a fost mereu un bazin de talente pentru fotbalul din zonă și nu numai, însă până la baraj mai este foarte mult. Pecica trebuie să câștige înainte campionatul la Arad și nu va fi deloc simplu, dimpotrivă. Avem adversari tari în special în Sântana și Zăbrani, așa că o luăm pas cu pas, etapă cu etapă. Așadar, avem încă destulă treabă acasă până să vorbim despre baraj”, susține Dan Stupar, antrenorul liderului Ligii a 4-a.

Unirea Sântana este singura formație ce a bătut Pecica în prima parte a sezonului și are tot dreptul să spere și ea la primul loc. „Hunedoara are mare tradiție în fotbal și, chiar dacă nu mai are puterea economică de altădată prin centrele sale miniere, adună fotbaliști valoroși și cluburi stabile. Însă, ar fi cea mai mare greșeală să ne preocupăm acum de adversarul de baraj, când noi suntem pe locul 2 și mai avem atâtea partide tari în fața noastră. O să tratăm cu maximă seriozitate fiecare meci, iar la final, dacă vom fi primii în clasament, sper să reprezentăm județul cât mai bine la barajul de promovare”, spune Dan Cuedan, tehnicianul „roș-negrilor”.

Victoria Zăbrani a schimbat la nivelul băncii tehnice în pauza competițională. Leo Pința i-a luat locul lui Cristi Todea, plecat la Sebiș, iar misiunea sa nu este deloc facilă, atâta timp cât distanța de primul loc este de 7 puncte. „Nu ne facem mari iluzii, dar eu sunt o persoană căreia nu-i place să piardă și asta le transmit mereu și băieților. Ne vom juca șansa până la final,  nu uităm că avem de recuperat destule puncte și asta în fața unor formații solide, cu doi dintre cei mai buni antrenori ai județului nostru, Dan Stupar și Dan Cuedan. Așadar, avem multă treabă, nu ne permitem să mai pierdem niciun punct, dacă vrem să ținem pasul cu cele două echipe de deasupra noastră”, a punctat și „principalul” Victoriei.

Derby-ul Pecica – Sântana va avea loc în etapa cu numărul 20, probabil în ultima sâmbătă din luna martie. Sântana – Zăbrani e programat în runda cu numărul 27, iar Zăbrani – Pecica în cea cu numărul 28.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button