Glorii arădene

Amintirile lui Adi Negrău despre o finală controversată





Acum 20 de ani, fostul atacant arădean evolua la Steaua Bucureşti. Adrian Negrău a fost protagonist într-o finală bizară din Cupa României, Dinamo – Steaua 6-4. Un conflict izbucnit două decenii mai târziu între antrenorii de atunci ai celor două echipe, Mircea Lucescu şi Anghel Iordănescu, i-a trezit amintiri lui Negrău, care a vorbit pentru gsp.ro despre ce s-a întâmplat..

„Jucasem la Craiova, în campionat. L-au enervat pe Hagi, el a lovit cu cotul şi l-au suspendat. Exact cât să nu joace în finala Cupei. Cînd a văzut nea Puiu aşa, a zis: <Înseamnă că e anul lor>. Oricum, ei erau mai buni în sezonul ăla. Şi a făcut o echipă experimentală. Cum aveam şi cîţiva accidentaţi, pe mine m-a băgat fundaş. Pînă la pauză era 3-1 pentru ei. Omul meu, Răducioiu, marcase de două ori”, a rememorat arădeanul, folosit fundaş central în acel joc!

„Era de rău. Dacă se juca pe bune şi în repriza a doua ne dădeau un sac. Intram în istorie. <Bătrînii> de la noi au vorbit cu ai lor, că erau colegi la naţională, să nu ne dea multe, să iasă spectacol. S-au dus la 5-1, dar după aia s-au oprit. Am simţit asta pe teren! Noi am făcut 5-3 şi s-a terminat 6-4. Onorabil, la ce echipă am aliniat noi”, a continuat Negrău, coleg atunci la Steaua cu doi fotbalişti care aveau să devină peste ani antrenori la UTA, Marius Lăcătuş şi Ilie Stan.









Un comentariu

  1. te salut adi.am avut onoarea sal cunosc cand a jucat la siria.a fost si este unul dintre cei deosebiti oameni pe care iam cunoscut la fotbal

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button