Glorii arădene

Florian Dumitrescu, premiat pentru întreaga activitate





Fotbalistul care marca, în urmă cu 40 de ani, un gol istoric pentru UTA, a fost premiat pentru întreaga activitate de Liga Profesionistă de Fotbal. Florian Dumitrescu, omul care a lovit în poarta lui Feyenoord Rotterdam, a păşit din nou în lumina reflectoarelor la sfârşitul acestei săptămâni, când LPF a organizat Gala celor mai buni din 2010.

Pe lângă UTA, unde a ajuns în 1966 de la Minerul Anina, Dumitrescu (64 de ani) a mai evoluat la Steaua, Dinamo, Petrolul Ploieşti şi FC Olt, la ultima echipă fiind antrenor şi, mai apoi, preşedinte. A reprezentat echipa naţională a României în cinci meciuri. În prezent, Dumitrescu (foto, alaturi de olandezul cu care s-a duelat acum 40 de ani, Romejin, si pe care l-a „scos” din echipa dupa acea dubla) domiciliază în apropierea Bucureştiului, activând ca şi observator federal.

Tot pentru întreaga activitate, dintre vechii utişti, LPF i-a mai premiat pe Ion Pîrcălab (a jucat în alb-roşu între 1958 şi 1961, era fratele vitreg al antrenorului Nicolae „Coco” Dumitrescu), portarul Narcis Coman (la UTA în 1965-1966), dar şi pe antrenorul Ion V. Ionescu.

Dintre actualii actori de pe prima scenă, în viziunea LPF, Dorinel Munteanu (Oţelul Galaţi) e cel mai bun antrenor, Cristi Balaj şi Alexandru Deaconu sunt cei mai buni arbitri, iar Marius Stan (Oţelul) e cel mai bun conducător. Fotbaliştii sunt reprezentaţi astfel: portarul anului – Pantilimon (FC Timişoara), fundaşi – Găman (UCraiova), Papp (FC Vaslui), mijlocaşi – Alexa (FC Timişoara), Torje (Dinamo), atacant – Stancu (Steaua).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button