Glorii arădene

Otto Dembrovschi, Gerd Muller al nostru





Golgeterul utist din 1970 a rămas în amintirea tuturor prin modestia lui. Fizicul robust nu l-a împiedicat să fie letal în faţa porţii, iar simţul pentru gol marcat din orice poziţie a făcut să fie comparat cu un mare star al acelor ani, neamţul Gerd Muller.

A venit pe lume în Ungaria în anul 1942, pe 18 august. Dembrovschi senior, român cu sânge german în vine, la fel ca şi soţia lui, găsise de lucru acolo, după ce fabrica unde lucrase în România îşi închisese porţile. Când Otto avea doi ani, familia a revenit în ţară, stabilindu-se la Zalău, apoi, în 1949, vremurile i-au mutat la Târnăveni.

Acolo a început să joace fotbal, la Chimica. S-a legitimat la 14 ani şi a jucat în Divizia C pentru clubul de pe malul Târnavei Mici până în 1961. Şoimii Sibiu a fost următoarea bornă.  În oraşul de pe Cibin a stat până în 1964, când stagiul militar l-a obligat să îmbrace, pe lângă haina militară, tricoul ASA-ului din Târgu Mureş. Deşi ar fi preferat viaţa din Sibiu. După ASA, a ajuns la Vagonul Arad, continuatoarea tradiţiei începută de marea echipă arădeană AMEFA.

Povestea lui Otto Dembrovschi e pe utisti.ro. Click aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button