Glorii arădenezTOP ARTICOLE

Aniversare: 90 de ani de fotbal la Sebiș!





Iată ce repede au trecut anii! La 15 martie 2012 se împlinesc 90 de ani de la semnarea actului de naștere care oficializa fotbalul la Sebiș, cu numele echipei Sebișana. Atunci, un grup de tineri entuziaști, în frunte cu ing. Geza Fakelman și Iosif Bălan, a pus bazele echipei pe care o aniversăm azi. Ani mulți s-au adunat în cununa amintirilor, dar fotbalul sebișan nu a îmbătrânit, el a rămas mereu tânăr, generațiile numeroase și succesive i-au menținut și primenit tinerețea.

Aceste generații, care au pus pe umerii lor galoanele succeselor fotbalistice sebișene, au rămas vii în amintirea celor pe care i-au delectat și răsfățat duminică de duminică, reușind să transmită până în zilele noastre plăcerea nedisimulată a jocului numit sportul rege.

Nenumăratele greutăți care au brăzdat pasiunea și plăcerea de a juca fotbal nu au putut obstrucționa transmiterea acestora de-a lungul timpului, cu urcări și coborîri, cu neîmpliniri și bucurii specifice perioadelor traversate.

Echipa care la înființare s-a numit Sebișana, mai apoi, în decursul timpului, a purtat numele de Avântul IPEIL, Recolta, Crișana, iar acum se numește Național și evoluează în cel de-al treilea eșalon al fotbalului românesc, nu fără greutăți și eforturi și în prezent. Dar, având sprijinul unui grup de concetățeni cu dragoste de sport, în frunte cu edilul-șef, primarul Gheorghe Feieș, se fac eforturi uriașe pentru a menține cât mai sus ștacheta performanței fotbalistice sebișene.

De aceea, această ANIVERSARE sperăm să revigoreze speranțele sebișenilor, iar celor câteva zeci de generații care au asudat pentru culorile fotbalului local le aducem prinosul nostru de recunoștință.

În final, urăm „Succes!” și „La mulți ani!” fotbalului sebișan, celor care-l conduc și, nu în ultimul rând, celor care-i sunt aproape, precum și tuturor sebișenilor care „respiră” fotbal.

Iosif Halja

FOTO: Moment istoric la Sebiș, în septembrie 1986, o fotografie cu generațiile anilor 1970 ale Crișanei și echipei naționale a României

Un comentariu

    1. Crisana a ramas a nimanui pe timpul cit Nu era Primar domnul Feies, au incercat fara succes sa se mentina in Liga 4 cind a revenit dansul Primar, si au fuzionat cu National Sintea Mare care avea loc in liga 4…de atunci clubul aflat sub tutela Consiliului Local Sebis a inceput un drum care se doreste a fi pina in Liga 2 in anii care urmeaza…

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button