Glorii arădene

UTA a luat bronzul în Austria, victorie clară în fața campioanei en-titre, Istanbulspor!





Finala mică a turneului de la Kossen i-a pus față în față pe old-boys-ii Bătrânei Doamne cu gruparea turcă Istanbulspor, câștigătoarea ultimelor două ediții.

Meciul de bronz a început cu utiștii în atac. Neluțu Ardelean a apărut periculos la finalizare, portarul turc l-a anticipat în fața suprafeței de poartă (4), apoi Istanbulspor a echilibrat, forțând de la distanță. Szabo a rezolvat un șut bun de la 30 de metri (6), după care arădenii au trecut cu bine de o lovitură liberă de la 18 metri și de cornerul rezultat (8).

UTA a revenit și a făcut-o concret: Neluțu Ardelean a creat o acțiune frumoasă și rapidă în flancul drept, a scos doi adversari din joc, l-a deschis în careu pe Cristi Luca, iar golgeterul și-a făcut datoria și a finalizat perfect, 1-0 (10).

Ardelean a încercat o execuție de la 35 de metri și i-a ieșit bine, dar goalkeeperul ”otoman” a avut reflex bun și a respins (13). Excelent în defensivă, Grădinaru a urcat în atac într-o acțiune frumoasă în banda dreaptă, i-a pasat ”în gaură” lui Luca, dar portarul a fost pe fază și a prins (18).

Repriza s-a încheiat ideal, cu Ardelean excelent găsit pe stânga, atacantul a pătruns în forță și a făcut 2-0 din apropierea careului mic, 2-0 (20)!

Alb-roșiii au abordat ofensiv și actul al doilea. O primă fază a venit după ce Mulroth a recuperat o minge la 20 de metri, a întors pentru Luca, al cărui șut a fost aproape să aducă golul al treilea (22).

Turcii au răspuns printr-o acțiune finalizată cu o diagonală trecută peste transversală (24). Meciul s-a animat și mai tare la ocazia lui Toderaș, plecat de la limita off-side-ului, blocat cu un ultim reflex salvator de portar în 12 metri lateral stânga (28).

Același iminent gol trei a întârziat și când Toderaș l-a deschis pe Nădăban, acesta a ajuns singur cu portarul în careu, dar a fost deposedat (33). Și nici când cei doi au repetat faza, trei minute mai târziu! Și nici măcar la ultima fază a meciului, când Toderaș a ajuns unu la unu cu același portar, care a plonjat la picioare și a prins!

Însă totul era gata, iar după ultimul fluier numele UTA-ei s-a auzit cu un superb ecou între Alpii Austriei, medalia de bronz era acontată.

UTA: Szabo (21 Mihaly) – Barna, Mutică, Grădinaru, Stupar – Mulroth, Rozenauer, Neagu (21 Toderaș), Burtea – Luca, Ardelean (26 Nădăban).

* În finala mare, Galatasaray Istanbul a învins cu 5-1 formația italiană FC SudTirol.

Radu Romanescu

Un comentariu

  1. Bravo lor, se vede ca pe vremea aceea am avut o generatie talentata si valoroasa. Toata stima pt ei. Ne-au reprezentat cu cinste pe noi si clubul UTA. Daca am inteles bine au fost invinsi dedoar de GALATASARAY, echipa care a avut in componenta 7 jucatori din generatia lor de aur , cind cistigau campionate la rind si participau fregvent in champios ligue alaturi de HAGI si GICA Popescu.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button