Glorii arădene

UPDATE: „Alb-roșii”, pe locul 3! Zi superbă pentru UTA între Alpii Austrieci: echipa de old-boys a Bătrânei Doamne joacă finala mică a turneului de la Kossen, doar Galatasaray a reușit s-o învingă





uta kossenDupă trei zile petrecute pe tărîm german, veteranii arădeni au ajuns vineri în Austria, pentru turneul organizat la Kossen. Întrecerea dedicată grupărilor de old-boys are tradiție în Țara lui Mozart, e organizată în fiecare an în preajma sărbătorii Rusaliilor, iar ediția din 2014 e jubiliară, poartă numărul XXX!

La tragerea la sorți, UTA a fost repartizată în grupa a doua, alături de echipa gazdă, FC Kossen, plus două trupe din Germania, TSV Reicharthausen și TSV Neuried.
În prima grupă au jucat Galatasaray, FC Freienbach (Elveția), DJK Altdorf (Ger) și Union Sportive Reisdorf (Luxemburg). Grupa III le-a avut pe Istanbulspor, TSG Holzhausen (Ger), FC Sudtirol (Ita) și TSV Poing (Ger), iar în ultima au fost repartizate RDC Mallorca, ASCI Strasbourg, Preussen Krefeld (Ger), SV Frauerstein 1932 (Ger).

Turneul a fost împărțit, azi s-au jucat meciurile din grupe, iar duminică e ziua ierarhiilor finale. Meciurile au durat câte 20 de minute.

Parcursul din grupă:

UTA – FC Kossen 2-1

Austriecii au deschis scorul în minutul 8, pe contraatac, după ce în faza de dinainte Cristi Luca – venit să întărească atacul utist de la Danubius Waldkraiburg – își crease o șansă excelentă de la 20 de metri, portarul de la Kossen boxându-i șutul cu dificultate. După șase minute, Luca și-a luat revanșa, egalând în urma unei centrări de pe stânga care a prins efect și a căzut în poartă, 1-1! Și tot Luca a adus victoria, finalizând o combinație rapidă cu Neluțu Ardelean (17). Mihai Țârlea și Imi Hirmler au mizat pe Szabo – Barna, Grădinaru, Mutică, Stupar – Mulroth, Neagu, Rozenauer, Lazăr – Ardelean, Luca, plus Vancea, intrat pe parcurs.

UTA – TSV Reicharthausen 2-0

După ce Emil Szabo a avut o intervenție excelentă, blocând un adversar în careul minut la puțin timp după primul fluier, același Cristi Luca a modificat tabela dintr-un penalty acordat în urma unui henț (5). Atacantul care a jucat în Arad pentru Ineu, ACU și Sebiș i-a centrat apoi perfect lui Nădăban, în fața careului mic, iar acesta a reușit un gol spectaculos, din cădere. UTA: Szabo – Barna, Mutică, Grădinaru, Stupar – Neagu, Rozenauer, Gyori, Vancea – Ardelean, Luca. Au mai intrat Nădăban, Neamțiu, Toderaș

UTA – TSV Neuried 0-0

De un singur punct mai aveau nevoie arădenii, care au jucat pragmatic și, în aplauzele unei galerii care a însuflețit atmosfera, și-au atins scopul și au câștigat grupa. Configurația turneului presupunea ca în faza următoare să întâlnească a doua clasată din prima grupă, și a fost să fie formația elvețiană FC Freienbach. Învingătoarea urma să se dea piept cu câștigătoarea din ”crucea” locul 1 grupa I – locul 2 grupa II. UTA: Mihaly – Grădinaru, Muitcă, Luca, Neamțiu – Mulroth, Rozenauer, Gyori, Lazăr – Moșneag, Nădăban. A mai intrat Toderaș.

Sferturi de finală

UTA – FC Freienbach 1-0

Din nou Cristi Luca a fost eroul utiștilor, marcând unicul gol al ciocnirii. Vârful a primit o minge undeva la 12 metri lateral dreapta în suprafața de pedeapsă adversă și a finalizat cu șut imparabil în colțul lung. UTA: Szabo – Neamțiu, Mutică, Grădinaru, Stupar – Mulroth, Neagu, Gyori, Burtea – Luca, Ardelean. Au mai intrat Moșneag, Nădăban, Toderaș,

Semifinală

UTA – Galatasaray Istanbul 0-2

Meciul asigura calificarea într-una din finalele turneului, fie cea mare, fie cea mică. Cum întâlnirile primelor două grupă au fost intercalate, s-a văzut rapid că Galata se numără printre principalel favorite. Turcii au avut câțiva reprezentanți ai generației care a făcut furori în Europa acum câțiva ani, printre care portarul Kerem Inan, Mert Korkmaz, Umit Karan, Murat Erdogan sau Hakan Unsal. Campioana din Patria Semilunei a deschis scorul în minutul 5 și l-a majorat în ultimele secvențe, însă după ce în faza premergătoare golului doi lui Grădinaru i-a fost refuzată o lovitură de pedeapsă. UTA: Szabo – Neamțiu, Mutică, Grădinaru, Stupar – Neagu, Rozenauer, Gyori, Burtea – Nădăban, Luca. Au mai jucat: Ardelean, Toderaș, Moșneag.

”Peste toate, am ținut fruntea sus”, a concluzionat Mihai Țârlea o întâlnire spectaculoasă, de-a lungul căreia UTA a avut ocaziile ei.

În cursul după-amiezii de sâmbătă s-au disputat grupele III și IV.

UPDATE!

De câteva minute, la Kossen, Old Boy’s UTA a câștigat cu 2-0 finala mică disputată împotriva turcilor de la Istanbulspor. Reușitele arădenilor au purtat semnătura lui Luca și Ardelean. Vom reveni cu amănunte. 

Radu Romanescu









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button