Fotbal juniori

Moneasa se colorează în „alb-roșu”: 40 de juniori utiști se alătură echipei mari în cantonament





De astăzi, Hotelul „Parc” din stațiunea de la poalele Munților Codru Moma devine teritoriu utist. Celor 27 de fotbalișt de la prima echipă (Michel Vlad e la Arad pentru a repeta analizele) li se vor alătura alți 40 de juniori. Este vorba despre loturile ce apără culorile „alb-roșii” în Liga Elitelor și care din această iarnă au schimbat cadrele la nivelul băncilor tehnice.

utajun6Două competiții pentru elevii lui Stupar și Ungur

Dan Stupar și Adrian Ungur nu se vor ocupa numai de UTA II din Liga a 4-a, ci și de formația Under 19 din Liga Elitelor. Cei doi au optat pentru un număr de 20 de fotbaliști în stagiul de pregătire montan și anume: Stanciu Revesz –portari; Covaci, Petrache, Aldan, Iova, Iuga, Sava, Ghiunghiuș, Brăniștean, Ciobotariu, Pop, Zopota, Al. Lazăr, Mureșan, Kim, A. Bodri, L. Bodri, T. Bodri, Cociuba – jucători de câmp. Ultimii patru vin de la grupa de 2000 a lui Costel Bogoșel, în timp ce restul (exceptându-l pe Kim – născut în anul 1999), au 17 și 18 ani.

„Am apelat și la câțiva jucători de la grupa 2000, pentru a închegat cât mai bine și echipa cu care vom aborda meciurile din Liga a 4-a. Probabil, vom primi etapă de etapă jucători de 15-16 ani, așa că am zis să începe încă de la Moneasa procesul coalgulare a lotului. Sigur, prioritatea noastră sunt meciurile din Liga Elitelor, iar cele 5 zile pline de la Moneasa ne vor ajuta să ne prezentăm mai bine începând in martie”, a explicat Dan Stupar.

Din lot ar fi trebui să facă parte și Victor Prună, care nu a depășit complet problema de sănătate cu care confruntă de 7 luni, dar care ar fi trebuit să beneficieze de un program special la Moneasa. Până la urmă, familia a decis că e mai bine să rămână la Arad, mai ales că medicii i-au recomandat să facă efort maxim de abia în vară, când va avea în spate un an de tratament.

tiszaMisiune infernală pentru trupa lui Tisza

Conducerea UTA-ei a apelat la experiența și puterea de muncă ale lui Francisc Tisza pentru a drege o situație foarte dificilă în campionatul Under 17 a Ligii Elitelor. Utiștii sunt penultimii în clasament și sunt amenințați serios cu retrogradarea. „Nici nu mă uit în clasament să nu mă demoralizez. Am auzit că stăm foarte rău, de aceea le-am și spus băieților că trebuie să scoatem maxim din fiecare meci. Va fi dificil, dar până la urmă de aceea facem fotbal, să câștigăm meciuri. La Moneasa mergem pentru alergări, pentru mărirea capacității toracice, mingea o s-o vedem mai puțin spre deloc. Avem 5 zile la dispoziție câteva zile să încărcăm din punct de vedere fizic, pentru ca apoi, când revenim la Arad, să sperăm că vom găsi terenuri propice pentru a ne antrena și cu mingea. Mi-e teamă că vom avea mari probleme din punctul acesta de vedere, noroc că eu sunt obișnuit deja cu ele de atâția ani încoace”, ne-a declarat Francisc Tisza.

În lotul Under 17 al „alb-roșiilor” eeste și o noutate de ultim moment. Oleg Crețu este un mijlocaș ofensiv din Republica Molodova, fiul unui fost campion olimpic la judo, care a fost de acord să-și încerce șansa la echipa emblemă a Aradului. Totodată, ca al doilea portar apare Rafael Zamfir, de 15 ani, fiul magazionerului de la UTA, Romeo Zamfir. Așadar, lotul pe care-l va „stoarce” Tisza la Moneasa este format din: Mureșan, Zamfir – R. Faur, Ciucifara, Laza, Rogojan, Vasile, Adam, Țurcanu, Gabor, Varga, Mager, Toma, Stahl, Meszaroș, Roșu, Curta, Sabău, Crețu, N. Faur.

Delegația utistă, care-l mai cuprinde și pe Sandu Țamboi, ca antrenor cu portarii, a plecat în jurul ore 13 spre Moneasa, urmând să facă un prim antrenament chiar astăzi în stațiunea montană.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button