UTA Arad

Meniul zilei la Moneasa (Dezna – Laz), 16 kilometri mari și lați





Fiindcă temperaturile sunt cu minus la munte, iar terenul de la Dezna e înghețat bognă, stafful tehnic al „Bătrânei Doamne” a decis să-și schimbe puțin „meniul” de cantonament. Utiștii ajung de două ori pe platoul dintre Dezna și Laz, acolo unde iarba e mai moale și, deci, mai bună pentru gleznele și genunchii fotbaliștilor. Prin urmare, Hlistei și colegii săi nu vor vedea deloc mingea astăzi, ci doar vor „înghiți” 16 kilometri mari și lați. Dimineață, într-un ritm alert, iar în partea a doua a zilei, e vorba despre anduranță.

nagypacÎn ritm de competiție

În prima parte a zilei, „textiliștii” au servit bucăți de câte 400 și 800 de metri contraconometru. „Domnilor, știu că perioada nu vă place, dar e necesar să suferiți puțin. Am realizat destule deja în acest cantonament, mai avem câteva zile, vreau implicare maximă ca și până acum”, a sunat discursul motivațional al lui Roland Nagy înainte de fluierul ce a pus în mișcare cele trei grupe de utiști. „În medie, în meciurile de Liga a 2-a un fotbalist aleargă la o anumită intensitate între 8 și 10 kilometri. La asta lucrăm și noi cum, încercăm să îi băgăm în ritmul de competiție. Cei care sunt aici, toți s-au achitat de sarcini, de la copii și până la cei mai experimentați. Toți au tras de ei, toți sunt conștienți că avem treabă multă la primăvară”, a adăugat „principalul” UTA-ei. Pe ultima sută de metri, jucătorii au împrumutat încurajările peluzei, iar finalul a fost floare la ureche pentru ei.

Petre, coleg de suferință cu Dobrean și Copil

De la antrenamentul solicitant de miercuri dimineața a lipsit și Adrian Petre. Tânărul atacant a resimțit dureri la mușchii inghinali și a rămas la hotel, pentru un program special alături de ceilalți utiști ce acuză probleme medicale, Copil și Dobrean. Pe la jumătatea ședinței de pregătire și Paul Copaci a acuzat dureri la nivelul genunchiului, dar nu a ratat mai mult de 2 kilometri din cei 8, terminând în picioare alergările. Cât despre Dumitru Copil, el va părăsi joi cantonamentul de la Moneasa alături de fizioterapeutul Zsolt Nagy, pentru a urma un program de recuperare la Arad. Situația lui Dobrean este puțin mai sensibilă. Nagy i-a reparat pentru moment glezna, dar există riscul unei recidive. Probabil, când va ajunge și el la Arad, va urma un program strict de fizioterapei de două-trei săptămâni. Până una alta, ar trebui să strângă din dinți pentru a răspunde la comenzile lui Nagy, Todea și Păcurar în ultimele zile de cantonament.

Miki trage tare pentru…Citizens

Fiindcă responsabil cu împărțirea ceaiului cald între serii a fost celălalt maseur, Ștefan Bicsky, Nicolae Tomescu și-a urmat propriul program. „Miki” a alergat pe același traseu cu Burlă et. comp., e drept la o intensitate mai mică, pentru a fi în formă la echipa de Liga a 6-a, Citizens. Și tot el, cunoscut pentru latura creativă, este pe cale să pună pe foaie versurile de sezon. Am aflat că ar fi vorba despre niște cavaleri teutoni, dar și alți luptători celebri în diferite perioade istorice.

Un comentariu

  1. Mai ales tinerii, neobijnuiti, cu asemenea tipuri de efort au de suferit. Desigur la un meci de liga a doua se alearga, in medie, intre 8 si 10 km, dar ai nostri ar vrea in liga I, acolo efortul este mai mare, un mijlocas trebuie sa duca o alergare de 12-14 Km si in ritm , mai intens. Insa alergatul pe panta alunecoasa, nu prea face bine, e o parere. Bine ca nu mai tine mult. Decit o pregatire spartana, urmata de accidentare , apoi de repaos si fizioterapie, apoi reeducare, la efort, ar fi de dorit o pregatire treptata, care intr-o luna sa duca la acelasi nivel fizic, fara a pune in pericol , mai ales gleznele si genunchii. In plus va conta, nu doar pentru durata imediata,si pregatirea generala, perimetrele toracice, efortul anaerob, modul cum se revine, la normal, masa musculara, global vorbind. Sint chestii sensibile , un preparator fizic experimentat, ( cu pregatire, cel putin de profesor de sport) le cam stie. Sper sa nu mai vedem jucatori longilini doar tehnici, care se sufoca dupa o ora, Imi aduc aminte, cu placere, ca pe vremea lui Feri Tisza, echipele lui , de prin min 60 dominau autoritar ( La tristul baraj, de la Alba Iulia, in conditii de 10/11- a avut grija, Porcodean ( Corpodean) am dominat meciul, desi nu am invins). UTA trebuie sa fie perfect pregatita fizic, si apoi , pe cit se poate sa renunte la jocul direct, pe varfuri, trebuie sa mai si combine. E in interesul echipei, al jucatorilor, care poate vor mai si pleca, de aici, cu ABC-ul , la fotbal, invatat. Succes !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button