CS INEU liga 3 arhivă

Botaș are dublă legitimare la Moneasa: „Puțin demotivat la Cermei, Ineul – o provocare importantă pentru mine”

Unul dintre talentele Țării Zărandului schimbă tabăra în această iarnă. Crescut la UTA de Mihai Jivan de la 13 ani, Călin Botaș a mai trecut pe la „republicanii” Gloriei și echipa de juniori a celor de la FC Sânleani. După desființarea acesteia, mijlocașul s-a întors acasă, la Apateu, pentru care a evoluat un an în eșalonul cinci.

A fost remarcat imediat de noua atracție zonală, Gloria Lunca Teuz Cermei, la care a confirmat în primul an. „Am marcat 9 goluri stagiunea trecută, dar ceva s-a rupt în turul acestui campionat. În mare parte a fost vina mea, relația cu domnul antrenor Aslău s-a răcit puțin și pe acest fond m-am simțit puțin demotivat la Cermei. De aceea, am decis de comun acord cu cei din conducerea clubului și stafful tehnic să plec pentru câteva luni, iar oferta Ineului, prin Costel Filipaș, căruia vreau să-i mulțumesc, a venit la momentul potrivit. E un pas în față pentru mine, nu am mai jucat până acum la Liga a 3-a și vreau să profit de această șansă. E o provocare importantă pentru mine, căci, dacă o să fac față nivelului, mă pot gândi să  ajung și mai sus în fotbal. Pentru asta m-am apucat de acest sport, pentru asta am făcut și mai fac sacrificii”, spune fotbalistul de 21 de ani, care ar putea veni sub formă de împrumut în „alb-albastru” cel puțin până în iarna anului următor.

Botaș recunoaște că antrenamentele făcute la Moneasa sub comanda lui Cristian Sculici l-au cam „întins”. „Am mai făcut cantonamente de iarnă, dar acesta a fost cel mai greu ca și intensitate. Vin, însă, după două luni în care nu am mai făcut aproape deloc mișcare și sunt conștient că trebuie să recuperez din punct de vedere fizic”, a adăugat mijlocașul de bandă stânga, care se descurcă la fel de bine și în centru.

Călin Botaș se încadrează perfect în politica bazată pe jucători tineri a Ineului, întrecerile eșalonului trei fiind – până la urmă – o provocare pentru întreaga echipă. „E adevărat că suntem mulți jucători noi, tineri, însă avem destul timp la dispoziție să ne legăm. Sperăm să fim la înălțimea așteptărilor, să răsplătim încrederea în noi. Ineul este printre puținele cluburi ce nu ține neapărat cont de numele celor pe care îi transferă și echipele de la care vin, ci dă șansa multor tineri din zonă să se afirme. Acum e rândul nostru să demonstrăm că nu s-au înșelat cu noi”, a mai punctat fotbalistul, care e coleg de hotel la Moneasa și cu foștii săi colegi de la Cermei. „E un sentiment puțin ciudat, dar mă bucur că mai am ocazia să vorbesc cu ei, iar de la cei mai experimentați să mai primesc și sfaturi”, a încheiat talentatul mijlocaș.

Comentarii Facebook

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close