UTA Arad

Au cedat pe final: Szeged 2011 – UTA  3-2; UPDATE: Eșec și pentru echipa a doua





Desfășurată pe un teren de iarbă din Gyula, ce a rezistat destul de bine la ploaia măruntă ce a căzut și peste graniță, revanșa dintre „Bătrâna Doamnă” și Szeged 2011 s-a încheiat cu suucesul maghiarilor, cu 3-2. Ceva mai determinați și tăioși pe faza ofensivă, arădenii au fost mai buni doar 75 de minute, după care au cedat pe tabelă

În absența accidentatului Polgar și a lui Moza care a evoluat în disputa echipelor de tineret rezerve ale celor două grupări, Roland Nagy l-a trimis în dreapta defensivei pe Manea, în timp ce Gligor a trecut în centru, lângă căpitanul Botiș. Burlă a fost fundaș stânga, deși tânărul fotbalist va fi apt doar din etapa secundă a campaniei de primăvară, fiind suspendat cu Brașovul.

Partida a început perfect pentru „alb-roșii”, care au preluat conducerea pe tabelă după numai 3 minute. Burlă a centrat pentru Hlistei, care a marcat precis cu capul. După alte 7 minute, însă, defensiva UTA-ei avea să cedeze și German a egalat la 1. Rus a avut imediat șansa să-și readucă echipa în avantaj, după care gazdele au pus stăpânire ușor pe joc. A fost o dominare sterilă a ungurilor și scorul pauzei a fost 1-1.

Cu o formulă de joc în care a schimbat opt oameni, formația „textilistă” a început mai bine repriza. Petre a interceptat o minge în jumătatea adversă, l-a deschis pe Man, acesta l-a găsit în suprafața de pedeapsă pe Vlad, al cărui șut nu și-a atins însă ținta. După exact o oră de joc, s-a fcut 1-2. Copil a recuperat un balon la mijloc, a dezvoltat acțiunea pentru Costin și Petre, iar ultimul i-a dat posbilitatea lui Man să șuteze din întoarcere în plasă din numai 12 metri.

Szegedul nu s-a resemnat, din contră, reușind să întoarcă rezultatul. Maghiarii au făcut 2-2 după o fază în care defensiva arădeană era oprită crezând că urma să se indice o poziție de off-side, ceea ce nu s-a întâmplat, apoi au trecut ei în avantaj înscriind pentru 3-2 după o lovitură de colț. La 2-2, Costin a ratat o ocazie imensă, singur cu portarul, a trimis pe lângă bară.

UTA a folosit contra Szegedului următoarele garnituri:  Miron – Manea, Botiș, Gligor, Burlă – Strătilă, Tănase, Chindriș, Hlistei – Curtuiuș, Rus (prima repriză), respectiv Miron – Manea, Filaret, Lazăr, Burlă (70 Roman) – Costin, Copil, Jorza, Vlad – Man, Petre – repriza a doua.

Sâmbătă, pe terenul Șega, UTA joacă un „triunghiular” împotriva celor de la CS Ineu și Progresul Pecica.

UPDATE! Szeged II – UTA II 1-0

Tot la Gyula, dar pe o suprafață sintetică, tinerii utiști pregătiți de Dan Stupar și Adi Ungur s-au recunoscut și ei învinși la limită. A decis o gafă personală în defensivă, venită în prima parte, „alb-roșii” rămânând doar cu o bară „marca” Brănișteanu, același fotbalist fiind în centrul unei faze la care arădenii au cerut gol, considerând că mingea a depășit linia porții. „Dacă prima parte a fost mai slăbuță din partea noastră, în a doua ne-am revenit și per ansamblu jocului, dar și după numărul de ocazii, meritam cel puțin egalul. Dar, nu avem ce face, trebuie să învățăm și din aceste înfrângeri”, a precizat Stupar la revenirea la Arad.

Stanciu – Moza, Petrache Iuga, Aldan – Covaci, Pop – Kim, Sava, Dinculescu – Copaci, la care s-au adăugat după pauză: Mara, Iova, Pîslaru, Mureșan, Codre, A. Lazăr, Brănișteanu, Ciobotariu, T. Bodri, L. Bodri, A. Bodri și Cociuba au fost utiștii utilizați de UTA II în Ungaria.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button