Arhivă articole

februarie 2016
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

Aradul – pregătit pentru Cupa Europei de Aruncări Lungi: „Prima competiție de acest nivel după 1989”

Pe 12 și 13 martie, stadionul Gloria va găzdui a 16-a ediţie a Cupei Europei de Aruncări Lungi. Competiția va aduna la start 500 de atleţi din 38 de ţări. Lucrările de amenajare a stadonului Gloria se află pe ultima sută de metri, în plus lucrându-se la arena din Subcetate, care va prelua o parte din probele ce se află în programul evenimentului.

Este o mare responsabilitate, pentru a nu face oraşul şi ţara de râs. Este pentru prima dată după 1989 când în România se organizează o competiţie atletică de acest nivel. Cred şi sunt convins că Federaţia, Primăria, MTS şi Guvernul au toate premisele de a face o competiţie deosebită şi a ne mândri cu ce am oferit oaspeţilor noştri. Ca obiective ne dorim două-trei medalii, unul dintre medaliaţi putând fi arădeanul Andrei Gag”, consideră Sandu Ion, preşedintele FR Atletism, prezent, astăzi, pe „șantierul” de la Gloria. 

falcaionMă bucur să vă anunţ că în această vară, la finalul lunii mai, pe Gloria se va desfăşura și Campionatul Naţional Şcolar, unde puteţi vedea la lucru tot ce are mai bun atletismul românesc de viitor”, a mai spus conducătorul atletismului românesc.

Primăria este partenera acestui eveniment. Bugetul alocat este de 500.000 de euro, cea mai mare investiţie pe care o realizăm la nivel sportiv. Am avut câteva puncte de realizat în infrastructura oraşului şi este o oportunitate de a îmbunătăţi infrastructura, în special a stadionului Gloria. Suntem într-un grafic bun al lucrărilor, chiar avansat la stadionul Gloria şi acum activitatea e intensă la cel din zona Subcetate, unde am decopertat gazonul, urmând să montăm peste 13.000 de metri pătraţi de gazon nou”, a completat şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Atât primul edil cât şi Sandu Ion au ţinut să precizeze că investiţiile făcute la cele două arene rămân şi pentru viitor. „Numai dacă ne gândim la stadionul Gloria, vrem să cumpărăm zona de tribune şi pentru alte evenimente ce se vor derula în Arad. Mai mult chiar, pe Gloria se vor putea organiza chiar şi spectacole”, a conchis Falcă.

0
0
loading...

0 comentarii la articolul: “Aradul – pregătit pentru Cupa Europei de Aruncări Lungi: „Prima competiție de acest nivel după 1989”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.